Skatteret - Ledige

Som virksomhed er det væsentligt at have en bred forståelse for og viden om skatteforhold. ”Skatteret” er et valgfrit modul på Akademiuddannelse i Skatte og afgifter og hjælper dig med at forstå de grundlæggende principper om direkte skatter samt at forstå de primære retskilder. Det er viden, der kan være guld være for en virksomhed.

Gennem undervisningen lærer du at forstå lovgivningen inden for beskatningen af fysiske personer, viden om skattemyndighedernes organisation og arbejde og indkomstskattesystemets virkemåde.

Du opnår desuden færdigheder, der gør dig i stand til at vurdere almindeligt forekommende situationer omkring den subjektive skattepligt for fysiske personer samt at kunne opgøre den skattepligtige indkomst for en fysisk person, lønmodtager eller for en selvstændigt erhvervsdrivende.

Du tilegner dig viden inden for en lang række områder såsom skatteforvaltningsloven, skattesystemet, den subjektiv skattepligt, indkomstopgørelsen, kapitalgevinstbeskatning samt erhvervsbeskatningen.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Det er gratis for dig at deltage, hvis:

 • Du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
 • Eller har ret til en uddannelse via en jobplan (og har en godkendelse fra din a-kasse eller jobcenter).

Udbytte for dig

 • Du lærer om retsprincipperne, metode og lovgivningsteknik inden for dansk indkomstbeskatning.
 • Du lærer at vurdere praksisnære problemstillinger inden for indkomstskatteområdet.
 • Ligeledes lærer du at anvende og opgøre den skattepligtige indkomst for en fysisk person, lønmodtager som selvstændig erhvervsdrivende samt at opgøre den subjektive skattepligt for fysiske personer.
 • Du lærer selvstændigt at løse og vurdere grundlæggende skatteretlige problemstillinger samt at reflektere over de følgelige konsekvenser.

Udbytte for virksomheden

Du vil kunne tilbyde danske virksomheder en bred forståelse inden for det skatteretslige område og derved hjælpe med at vurdere og løse problemstillinger af skatteretslig karakter.

Målgruppe

Ledige, der ønsker efteruddannelse for at blive revisor- eller økonomiassistent og har en interesse i at tilegne sig mere viden inden for det skatteretslige område.

 

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold