Konceptudvikling og forretningsmodeller - Ledige
Kreativitet og innovativ tænkning er nøgleordene for dette fag. ”Konceptudvikling og forretningsmodeller” er et valgfrit modul på Akademiuddannelse i Innovation, Produkt og Produktion og kan læses som efteruddannelse eller videreuddannelse, hvis du er ledig.
Med faget bliver du klædt på til at tænke mere kreativt. Du lærer blandt andet om, hvordan du visualiserer koncepter på forskellige måder.
Tankegangen er fra idé til handling. Det er gennem idégenerering, at der opstår i et kreativt miljø, hvor du lærer at udvikle koncepter, der kan bruges i virksomhedssammenhæng.
Gennem undervisningen lærer du at udvikle hurtige prototyper, som kan bruges til at teste og forbedre koncepter. Du lærer at foretage situationsanalyser og at forstå forretningsmodeller, ligesom du lærer at vælge, hvilke modeller der relevant i hvilke sammenhænge.
Denne tilmelding er for dig der er ledig. Se tilmelding for dig, der er i job >>
Det er gratis for dig at deltage, hvis:
- Du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
- Eller har ret til en uddannelse via en jobplan (og har en godkendelse fra din a-kasse eller jobcenter).
Du får bl.a. viden og forståelse for:
- Visualisering af koncepter på forskellige måder.
- Idégenerering og udvikling af koncepter, der kan bruges i virksomhedssammenhæng.
- Udvikling af hurtige prototyper, som kan bruges til at teste og forbedre koncepter
Værdi for dig:
- Du lærer at indgå i større tværfaglige kreative processer og miljøer samt at vurdere og bruge forskellige metoder til at selv at være med til at skabe et kreativt miljø.
- Du lærer at vurdere og bruge forskellige metoder og værktøjer til visualisering/hurtig prototyping.
- Du lærer at beskrive, analysere og vurdere en konkret virksomheds forretningsmodel.
- På baggrund af et konkret koncept lærer du at analysere og opstille en forretningsmodel og vurdere bæredygtigheden af den.
Værdi for din kommende arbejdsgiver:
- Du kan tilbyde virksomheder kreativ og effektiv idégenerering, der hjælper dem i deres konceptudvikling.
- Du kan hjælpe virksomheder med at vurdere og sammenligne forskellige forretningsmodeller og opstille forslag til implementering af en konkret forretningsmodel.
Målgruppe
Ledige, der gerne vil arbejde kreativt med konceptudvikling og ønsker at få en bredere forståelse for forskellige forretningsmodeller og deres relevans.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.
Studieordning
AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)
Tidligere studieordning (2020):
AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)
Tidligere studieordning (2017):
AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)
Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.