Installationsbranchens lederuddannelse

(SLETTET) Ledelse i praksis - Installationsbranchens lederuddannelse

Din personlige lederrolle og udvikling

I faget arbejder du med dig selv og din rolle som leder eller kommende leder. Gennem udvikling af din egen rolle vil du bidrage til at skabe en bedre forretning for din virksomhed på både kort og lang sigt. Du får indblik i forskellige lederroller og ledelsesstile og bliver bevidst om dine egne styrker og udfordringer som leder. Du får også viden om motivation og om, hvordan du motiverer dine medarbejdere, så de også er med til at skabe endnu bedre resultater.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar A/S.

Faget Ledelse i praksis indeholder også undervisning i kommunikation, hvor du får redskaber til at arbejde bevidst og konstruktivt med kommunikation og konflikthåndtering i hverdagen. Det gælder både i forhold til dine medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere på fx byggepladsen. Samtidig får du et indblik i, hvilke forventninger dine kolleger og medarbejdere har til dig og din lederrolle.

Gennem undervisningen bliver du bedre til at analysere forskellige ledelsessituationer og den praksisnære undervisning gør, at du nemt kan omsætte værktøjerne fra uddannelsen til brug i din daglige ledelse. Det bliver uundværlig viden i din praktiske ledelse på jobbet, og du vil hurtigt kunne mærke resultater.

I faget Ledelse i praksis lærer du om:

 • Personlig lederstil, udvikling og læring
 • Motivation
 • Situationsbestemt ledelse
 • Kommunikation, feedback og konflikthåndtering
 • Ledelse, styring og samarbejde
 • Planlægning og delegering
 • Distanceledelse.

Ledelse i praksis giver dig og din arbejdsplads denne værdi

 • Du bidrager til bedre kommunikation og forebyggelse af konflikter i dagligdagen
 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at arbejde bevidst med ledelse og udvikling
 • Du øger medarbejdertilfredsheden og effektiviteten ved at motivere og udvikle medarbejderne.

Niveau

Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator