Byggeriets Lederuddannelse

I bygge- og anlægsbranchen er der brug for dygtige ledere med stærke lederkompetencer. God ledelse forplanter sig i hele virksomheden og giver mærkbar forskel på både effektivitet og bundlinje.

Byggeriets Lederuddannelse giver ledere i bygge- og anlægsbranchen en praksisnær lederuddannelse, som giver deltagerne kompetencer til at varetage lederopgaver og skabe vækst, indtjening og udvikling i et marked som er i konstant forandring.

Du vil fra første undervisningsdag opleve, at du kan bruge din nye viden i dit daglige arbejde og du vil møde undervisere, som alle har kendskab til og erfaringer med ledelse i byggebranchen.

Byggeriets ledeluddannelse gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, IBA og KEA.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Effektiv ledelse, kommunikation og motivation af virksomhedens medarbejdere.
 • At styrkevirksomhedens udvikling, effektivitet og indtjening.
 • At lede alle faser af byggeprojekter såvel som interne effektiviseringsprojekter.
 • Se byggejura, entreprise, overenskomst og arbejdsmiljø fra et ledelsesperspektiv.
 • Forstå ledelse i byggebranchen på tværs af fagligheder.
 • Analyse af projektorganisatoriske sammenhænge.
 • Jura, arbejdsmiljø og aftaleforhold.
 • Konkrete værktøjer til at strukturere og gennemføre projektopgaver.

Værdi for dig

 • Du vil fra første undervisningsdag opleve, at du kan bruge din nye viden i dit daglige arbejde og du vil møde undervisere, som alle har kendskab til og erfaringer med ledelse i byggebranchen.
 • Du får en praksisnær lederuddannelse, som giver dig kompetencer til at varetage lederopgaver og skabe vækst, indtjening og udvikling i et marked som er i konstant forandring.

Værdi for din arbejdsgiver

 • God ledelse forplanter sig i hele virksomheden og giver mærkbar forskel på både effektivitet og bundlinje.

Målgruppe

Byggeriets Lederuddannelse er specielt udviklet og sammensat til bygge- og anlægsbranchen. Byggelederuddannelsen er målrettet håndværkere med praktisk erfaring. På uddannelsen bliver du bevidst om, hvordan du skaber udvikling, øger virksomhedens konkurrenceevne og skaber værdi for din virksomhed.

Byggeledere, som har afsluttet uddannelsen plus overbygningen, var så heldige at have et eksklusivt hold på kun fem deltagere. Her får de deres sidste undervisning fra Ann Damgaard (tv.). Ved hendes side ses Simon Vedstesen, Brian Anker og Heidi Lund Sørensen.

Brian Anker
- Jeg har ændret mig markant som leder. Jeg har fået større tillid til mine medarbejdere, så vores virksomhed er gået fra at være topstyret til at have en mere flad organisation.
Brian Anker
Selvstændig kloakmester med 35 ansatte
Har læst Byggeriets Lederuddannelse og overbygningen

Informationsmøde om Byggeriets Lederuddannelse

Deltag i informationsmødet og få overblik over uddannelsens fire moduler, tilskudsmuligheder og andre praktiske informationer, hvor du kan stille spørgsmål undervejs.
Mødet bliver afholdt som et webinar, hvor du enten kan sidde foran din computer, med din tablet eller smartphone.

Læs mere om informationsmødet og tilmeld dig her

Holdet blev undervist af to forskellige undervisere – den ene er Ann Damgaard, som her ses i midten på fotoet. Hun er her flankeret af de fem deltagere, som holdet bestod af til sidst, hvor flere af deres medstuderende havde udskudt eksamen.  

Indhold og opbygning

Uddannelsen er opbygget som et deltidsstudium. Den varer to år fordelt på 4 fagmoduler og svarer til 40 ECTS.

Opstart er om efteråret. Undervisningen foregår i dagtimerne med én undervisningsdag om ugen. Hvert fagmodul tager 8 uger. Og hvert af dem afsluttes med en eksamen (se det enkelte fag).

Alle underviserne har indgående kendskab til byggebranchen såvel som ledelse. Dansk Byggeri supplerer undervisningen på 2 af fagmodulerne. Her underviser de i entreprise, byggejura, arbejdsmiljø og overenskomster.

BLU er en uddannelse med muligheder. De 4 fagmoduler hører under Akademiuddannelse i Ledelse. Det betyder, at du kun behøver supplere BLU med et valgfag og et afgangsprojekt for at få en fuld Akademiuddannelse i Ledelse. Og herefter har du adgang til at læse Diplom i Ledelse.

På BLU er de 4 fagmoduler målrettet byggebranchen. Du kan læse mere om fagmodulerne her:

 1. Ledelse i praksis (10 ECTS)
 2. Projektledelse (10 ECTS) – herunder undervisning i entreprise og byggejura fra Dansk Byggeri
 3. Organisation og Arbejdspsykologi (10 ECTS) – herunder undervisning i arbejdssikkerhed og overenskomster fra Dansk Byggeri
 4. Det strategiske lederskab (10 ECTS)

Du tilmelder dig hele uddannelsen på én gang.

Den anden af holdets to undervisere, Jens Handberg, overrakte til afslutningsreceptionen deltagernes eksamensdiplomer. Eksamensbeviserne blev siden eftersendt, da kursisterne alle gik til den afsluttende eksamen kort før receptionen. 

Niveau

Byggeriets Lederuddannelse er en del af den Fleksible Akademiuddannelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få den Fleksible Akademiuddannelse.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator
Heidi Lund Sørensen
- Jeg er en autodidakt byggeleder, så uddannelsen har hjulpet mig til at få fokus på ledelse. Nu synes jeg, at det er interessant at se, hvorfor nogle byggesager kører så let igennem, mens andre ikke gør. Det har givet mig mere lyst til uddannelse. Måske en diplomuddannelsen i ledelse.
Heidi Lund Sørensen
Afdelingsleder i Dansk Boligbyg
Har læst Byggeriets Lederuddannelse og overbygningen
Jens Handberg
- Jeg er én gang blevet ringet op af en virksomhedsejer, som råbte højt i telefonen. Han havde haft to ledere på uddannelse hos os på IBA og var dybt utilfreds med, at han havde fået to forandrede mennesker hjem. Nu stillede de pludselig spørgsmål til hans ledelse.
Jens Handberg
Underviser på Byggeriets Lederuddannelse