Byggeriets Lederuddannelse

I bygge- og anlægsbranchen er der brug for dygtige ledere med stærke lederkompetencer. God ledelse forplanter sig i hele virksomheden og giver mærkbar forskel på både effektivitet og bundlinje.

Byggeriets Lederuddannelse giver ledere i bygge- og anlægsbranchen en praksisnær lederuddannelse, som giver deltagerne kompetencer til at varetage lederopgaver og skabe vækst, indtjening og udvikling i et marked som er i konstant forandring.

Du vil fra første undervisningsdag opleve, at du kan bruge din nye viden i dit daglige arbejde og du vil møde undervisere, som alle har kendskab til og erfaringer med ledelse i byggebranchen.

Byggeriets ledeluddannelse gennemføres i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og KEA.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Morten Seeberg
- Uddannelsen har gjort det muligt for mig at tage næste skridt i min karriere og blive byggeleder. Jeg har fået vigtige redskaber, der har rustet mig til at blive en god leder. Ikke mindst i forhold til at motivere og engagere mine medarbejdere.
Morten Seeberg
Byggeleder hos CAWO A/S
Studerende på Byggeriets Lederuddannelse

Dét lærer du på Byggeriets Lederuddannelse

  • Effektiv ledelse, kommunikation og motivation af virksomhedens medarbejdere.
  • At styrkevirksomhedens udvikling, effektivitet og indtjening.
  • At lede alle faser af byggeprojekter såvel som interne effektiviseringsprojekter.
  • Se byggejura, entreprise, overenskomst og arbejdsmiljø fra et ledelsesperspektiv.
  • Forstå ledelse i byggebranchen på tværs af fagligheder.
  • Analyse af projektorganisatoriske sammenhænge.
  • Jura, arbejdsmiljø og aftaleforhold.
  • Konkrete værktøjer til at strukturere og gennemføre projektopgaver.

 

Underviserne har indgående kendskab til byggebranchen

Uddannelsen er opbygget som et deltidsstudium. Den varer to år fordelt på 4 fagmoduler og svarer til 40 ECTS.

Opstart er om efteråret. Undervisningen foregår i dagtimerne med én undervisningsdag om ugen. Hvert fagmodul tager 8 uger. Og hvert af dem afsluttes med en eksamen (se det enkelte fag).

Alle underviserne har branchespecifik viden til byggebranchen såvel som ledelse. Derved er du sikret den bedst mulige undervisning og de bedste redskaber, du kan bruge senere hen. Dansk Byggeri supplerer undervisningen på 2 af fagmodulerne. Her underviser de i entreprise, byggejura, arbejdsmiljø og overenskomster.

BLU er en uddannelse med muligheder. De 4 fagmoduler hører under Akademiuddannelse i Ledelse. Det betyder, at du kun behøver supplere BLU med et valgfag og et afgangsprojekt for at få en fuld Akademiuddannelse i Ledelse. Og herefter har du adgang til at læse Diplom i Ledelse.

På BLU er de 4 fagmoduler målrettet byggebranchen. Du kan læse mere om fagmodulerne her:

Du tilmelder dig hele uddannelsen på én gang.

Hvem er målgruppen for Byggeriets Lederuddannelse?

Byggeriets Lederuddannelse er specielt udviklet og sammensat til bygge- og anlægsbranchen. Byggelederuddannelsen er målrettet håndværkere med praktisk erfaring. På uddannelsen bliver du bevidst om, hvordan du skaber udvikling, øger virksomhedens konkurrenceevne og skaber værdi for din virksomhed.

Tag Byggeriets Lederuddannelse, og pas dit arbejde imens

Byggeriets Lederuddannelse er bygget op som et deltidsstudium på i alt to år fordelt på fire fagmoduler. Hvert modul består af 8 intensive undervisningsdage og afsluttende eksamen.

Det betyder, at du kan passe dit daglige arbejde, mens du gennemfører uddannelsen.

Modul 1:        
Ledelse i praksis – 8 dage + eksamen                            

Modul 2:             
Projektledelse – 8 dage + eksamen

Modul 3:              
Organisation og arbejdspsykologi - 8 dage + eksamen

Modul 4:             
Det strategiske lederskab - 8 dage + eksamen

Niveau

Byggeriets Lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Malene Schøning Hansen
    Malene Schøning Hansen
    Uddannelseskoordinator
Martin Binderup
- Det har været fedt, at alle på holdet har samme udgangspunkt, og der har været god sparring. Vi er måske generelt ikke dem, der er mest begejstrede for skolebænken, men underviserne har virkelig været gode og forløbet er tilrettelagt efter vores virkelighed.
Martin Binderup
Byggeleder hos Vestergaard Huse
Studerende på Byggeriets Lederuddannelse
Martin Ammentorp
- Jeg er utroligt glad for den her uddannelse. Som ny byggeleder er jeg både blevet bekræftet i, at jeg gør meget rigtigt, men jeg har også fået en masse nye værktøjer med. Det er svært at udpege det bedste – for mig var det hele pakken.
Martin Ammentorp
Byggeleder hos Montera
Studerende på Byggeriets Lederuddannelse