Byggeriets Lederuddannelse

I bygge- og anlægsbranchen er der brug for dygtige ledere med stærke lederkompetencer. God ledelse forplanter sig i hele virksomheden og giver mærkbar forskel på både effektivitet og bundlinje.

Byggeriets Lederuddannelse giver ledere i bygge- og anlægsbranchen en praksisnær lederuddannelse, som giver deltagerne kompetencer til at varetage lederopgaver og skabe vækst, indtjening og udvikling i et marked som er i konstant forandring.

Du vil fra første undervisningsdag opleve, at du kan bruge din nye viden i dit daglige arbejde og du vil møde undervisere, som alle har kendskab til og erfaringer med ledelse i byggebranchen.

Byggeriets ledeluddannelse gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, IBA og KEA.

DKK 45.000
Eksamen: Mundtlig eksamen
Omfang: 40 ECTS
Varighed: 2 år fordelt på 4 moduler
Der er undervisning følgende dage på Ledelse i praksis: 22.10. + 23.10.19 (Internat), 30.10.19, 06.11.19, 13.11.19, 20.11.19, 27.11.19 og 04.12.19. Eksamensopgave skal afleveres senest 12.12.19 kl. 12.00. Eksamen er planlagt den 18.12. + 19.12.19. Når du tilmelder dig, tilmeldes du automatisk hele uddannelsen.
Tilmeld
Brian Anker
- Jeg har ændret mig markant som leder. Jeg har fået større tillid til mine medarbejdere, så vores virksomhed er gået fra at være topstyret til at have en mere flad organisation.
Brian Anker
Selvstændig kloakmester med 35 ansatte
Har læst Byggeriets Lederuddannelse og overbygningen

Du lærer om:

 • Personligt og efffektivt lederskab
 • Kommunikation og motivation af virksomhedens medarbejdere
 • Projektledelse og hvordan du arbejder med projekter i praksis
 • Jura, arbejdsmiljø og aftaleforhold
 • Strategisk ledelse og hvordan du arbejder med strategisk ledelse i dagligdagen.

De byggeledere som netop i foråret 2017 har afsluttet uddannelsen plus overbygningen var så heldige at have et eksklusivt hold på kun fem kursister. Her får de deres sidste undervisning fra Ann Damgaard (tv.). Ved hendes side ses Simon Vedstesen, Brian Anker og Heidi Lund Sørensen.

Informationsmøde om Byggeriets Lederuddannelse

​Deltag i informationsmødet og få overblik over uddannelsens fire moduler, tilskudsmuligheder og andre praktiske informationer, hvor du kan stille spørgsmål undervejs.
Mødet bliver afholdt som et webinar, hvor du enten kan sidde foran din computer, med din tablet eller smartphone.

Læs mere om informationsmødet og tilmeld dig her

Holdet som blev færdige i foråret 2017 blev undervist af to forskellige undervisere – den ene Ann Damgaard, som her ses i midten på fotoet. Hun er her flankeret af de fem studerende, som holdet bestod af til sidst, hvor flere af deres medstuderende havde udskudt eksamen.

Målgruppe

Byggeriets Lederuddannelse er udviklet  samarbejde med Dansk Byggeri og specielt sammensat til bygge- og anlægsbranchen. Byggelederuddannelsen er målrettet ledere eller kommende ledere med praktisk erfaring, som gerne vil udvikle deres lederkompetencer.

Holdet af byggeledere som færdiggjorde uddannelsen plus overbygningen i foråret 2017 bestod af fra venstre Klaus Kristensen (projektleder i Gardit), Simon Vedstesen (projektleder i Phønix), Heidi Lund Sørensen (afdelingsleder i Dansk Boligbyg), Brian Anker (selvstændig kloakmester) og Martin Henriksen (byggeleder Torneløkke ApS) . 

Forløbet

Byggeriets Lederuddannelse er bygget op som et deltidsstudium på i alt to år fordelt på fire fagmoduler. Hvert modul består af 8 intensive undervisningsdage og afsluttende eksamen.

Det betyder, at du kan passe dit daglige arbejde, mens du gennemfører uddannelsen.

Modul 1:        

Modul 2:             

Modul 3:              

Modul 4:             

Den anden af holdets to undervisere, Jens Handberg, overrakte til afslutningsreceptionen deltagernes eksamensdiplomer. Eksamensbeviserne blev siden eftersendt, da kursisterne alle gik til den afsluttende eksamen kort før receptionen. 

Studieordning

Byggeriets Lederuddannelse er en del af den Fleksible Akademiuddannelse, hvor følgende studieordninger indgår:

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Niveau

Byggeriets Lederuddannelse er en del af den Fleksible Akademiuddannelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få den Fleksible Akademiuddannelse.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Ann Damgaard
  Ann Damgaard
  Lektor
 • Bent Schmidt Lassen
  Bent Schmidt Lassen
  Underviser i ledelse og projektledelse.
 • Jens Nyeland Handberg
  Jens Nyeland Handberg
  Lektor / Proceskonsulent
 • Marie Føgh Beirholm
  Marie Føgh Beirholm
  Adjunkt

Kontakt

Heidi Lund Sørensen
- Jeg er en autodidakt byggeleder, så uddannelsen har hjulpet mig til at få fokus på ledelse. Nu synes jeg, at det er interessant at se, hvorfor nogle byggesager kører så let igennem, mens andre ikke gør. Det har givet mig mere lyst til uddannelse. Måske en diplomuddannelsen i ledelse.
Heidi Lund Sørensen
Afdelingsleder i Dansk Boligbyg
Har læst Byggeriets Lederuddannelse og overbygningen
Jens Handberg
- Jeg er én gang blevet ringet op af en virksomhedsejer, som råbte højt i telefonen. Han havde haft to ledere på uddannelse hos os på IBA og var dybt utilfreds med, at han havde fået to forandrede mennesker hjem. Nu stillede de pludselig spørgsmål til hans ledelse.
Jens Handberg
Underviser på Byggeriets Lederuddannelse