Installationsbranchens lederuddannelse

Ledelse i praksis - Installationsbranchens lederuddannelse

Det personlige lederskab er vigtigt for alle ledere - også installatører.

I dette fag arbejder du med din egen personlige rolle som leder eller kommende leder. Ved at udvikle din egen ledelsesrolle vil du medvirke til at forbedre din virksomheds præstation både på kort og lang sigt.
Du vil få indsigt i forskellige ledelsesroller og -stile og opnå bevidsthed om dine egne styrker og udfordringer som leder. Desuden vil du opnå viden om motivation og lære, hvad der driver medarbejdere i installationsbranchen, så du kan motivere til at opnå endnu bedre resultater.

IBA og Solar logo

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding, Solar A/S og TEKNIQ arbejdsgiverne.

Som leder i installationsbranchen vil din ledelse i høj grad være præget at distanceledelse, når de ansatte arbejder på opgaver ved kunder eller rundt på byggepladser. God kommunikation er derfor et afgørende redskab i dit lederskab ikke kun overfor dine ansatte, men også i henhold til andre kollegaer og ledere i virksomheden samt samarbejdspartnere. På uddannelsen får du indsigt i de forventninger, der er til dig og din rolle som leder, så du på forkant med en bevidst og konstruktiv tilgang får indarbejdet god kommunikation i hverdagen og kan håndtere konflikter, når de opstår.

Gennem undervisningen udvikler du dine evner til at analysere forskellige ledelsessituationer, og den praksisnære tilgang sikrer, at du let kan anvende de værktøjer, du lærer, i din daglige ledelse. Denne uvurderlige viden bliver afgørende for din praktiske ledelse på arbejdet, og du vil hurtigt kunne mærke positive resultater.

I faget Ledelse i praksis lærer du om:

 • Personlig lederstil, udvikling og læring
 • Motivation
 • Situationsbestemt ledelse
 • Kommunikation, feedback og konflikthåndtering
 • Ledelse, styring og samarbejde
 • Planlægning og delegering
 • Distanceledelse.

Ledelse i praksis skaber værdi for dig og din arbejdsplads

Dette fag tilfører værdi til både dig og din arbejdsplads på følgende måder:

 • Du bidrager til bedre kommunikation og forebyggelse af konflikter i dagligdagen.
 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at arbejde bevidst med ledelse og udvikling.
 • Du øger medarbejdertilfredsheden og effektiviteten ved at motivere og udvikle medarbejderne.

Niveau

Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator