Installationsbranchens lederuddannelse

Ledelse af bæredygtig udvikling - Installationsbranchens lederuddannelse

Få værktøjerne til at lede en bæredygtig omstilling.

I faget opbygger du som leder en forståelse af bæredygtighedsbegrebet, og hvordan du konkret kan anvende bæredygtighed i din ledelsespraksis. Bæredygtighed er kommet øverst på dagsordenen stort set overalt. Det gælder også i bygge- og installationsbranchen, hvor der er krav om øget fokus på bæredygtighed fra både kunder, medarbejdere og myndigheder. Men hvordan griber du udfordringen an?

I faget får du kendskab til FN´s 17 verdensmål, herunder ESG, som er et værktøj, der bl.a. brudes til at præsentere virksomhedens arbejde med bæredygtighed. Du får hjælp til at udvælge de mest relevante verdensmål eller arbejde videre med dem, I allerede har udpeget og viden om, hvordan du kan tænke dette ind i din forretningsmodel, så du skaber en bedre forretning med bedre image, mersalg og bedre bundlinje.

Du får en række metoder og værktøjer til at klarlægge virksomhedens fremtidsplaner. Du bliver klædt på til at udarbejde en konkret bæredygtig strategi. 

IBA og Solar logo

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding, Solar A/S og TEKNIQ arbejdsgiverne.

I faget lærer du om:

 • At arbejde med de verdensmål, der skaber værdi for din virksomhed.
 • Hvordan du eksekverer på den bæredygtige omstilling i din virksomhed.
 • Hvordan bæredygtighed kan gøres til bundlinje.
 • At skabe engagement blandt dine medarbejdere, med de 17 verdensmål som omdrejningspunkt.
 • At understøtte de forandringer, som din organisation ønsker at bære igennem.

Værdi for dig og din virksomhed:

 • Du bliver i stand til at arbejde med bæredygtighed som omdrejningspunkt for forretningsudvikling.
 • Du bliver bevidst om, hvordan bæredygtighed kan gøres til bundlinje.
 • Du får redskaber til at skabe engagement blandt medarbejderne, med de 17 verdensmål som omdrejningspunkt.
 • Du bliver i stand til at understøtte de forandringer, som din organisation ønsker at bære igennem.

Niveau

Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator