Skriftlig kommunikation Tekstforfatter

Ord forandrer verden.

Lær at bruge ordene til at skabe krystalklare tekster med den helt rigtige virkning til situationen. Bliv bedre til at skrive tekster i virksomheden.

Du lærer at anvende det skriftlige medie til at ”fange” den gode historie, fremme virksomhedens mål og understøtte marketingindsatsen.

På uddannelsen til tekstforfatter arbejder du seriøst og kreativt med virksomhedens skriftlige kommunikation og lærer at skrive tekster, der giver modtageren lyst til at læse videre.

Du lærer at planlægge, udføre og evaluere på din skriftlige kommunikation. Du bliver i stand til at skrive målrettede teksttyper inden for flere forskellige genrer og du kommer til at arbejde med det sproglige udtryk, den logiske opbygning og den kreative proces.

DKK 2.500
Eksamen: Skriftlig hjemmeopgave
Omfang: 5 ECTS
Varighed: 5-7 torsdage aftener kl. 18:00-21:30

Faget afsluttes med eksamen senest den 29.6.2018. Eksamensdatoen aftales med underviseren.

Tilmeld
Trine Ellegaard
- Jeg tvinger mine studerende til at være kreative og udforske stoffet. For når man som menneske finder det, man brænder for, så blomstrer man op og bliver effektiv, og det giver værdi for virksomheden.
Trine Ellegaard
Underviser i kommunikation og content

Du kommer til at skrive en masse tekster i forskellige genrer og arbejde med sprog, vinkling og opbygning af dine tekster. Du bliver også præsenteret for forskellige tekstmodeller, ligesom du lærer at skrive målrettet, grammatisk korrekt og i overensstemmelse med din virksomheds kommunikationsstrategi. 

Uddannelsen giver dig forståelse for forskellige mediers fordele og ulemper i relation til kommunikation med målgruppen. Du lærer at bruge det skriftlige medie til at styrke virksomhedens kommunikation og markedsføring.

Uddannelsen til tekstforfatter - Skriftlig kommunikation opfylder målene for AU faget Skriftlig kommunikation.

Du lærer bl.a. om:

 • Kommunikationsstrategi
 • Skriftlig formidling
 • Journalistisk skrivning
 • Målgruppeorientering
 • Skriftlige medier
 • ”Den gode historie” og skrivemodeller
 • Analyse og planlægning
 • Evaluering af kommunikation

Værdi for virksomheden

 • Du arbejder fokuseret med virksomhedens skriftlige kommunikationsstrategi
 • Din virksomheds profil på forskellige medier er omdrejningspunkt for din uddannelse, og du arbejder praktisk med skriftlige formidlingsopgaver
 • Du styrker din skriftlige formidling og kontakt med interessenterne.

Målgruppe

Denne uddannelse er for dig, som vil dygtiggøre dig i skriftlig kommunikation og udvikle kompetencer, der kan bruges i mange sammenhænge. Måske er du ansvarlig for virksomhedens kundekontakt, eller du arbejder med at styrke virksomhedens profil på forskellige skriftlige medier.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Trine Ellegaard
  Trine Ellegaard
  Seniorkonsulent. Underviser i kommunikation, digital kommunikation og content marketing.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
Lykke Schultz
- Efteruddannelse er nødvendig. Der sker nye tiltag hele tiden, og det er vigtigt at følge med og holde sig opdateret.
Lykke Schultz
Projektleder, ISOfilm