Skriftlig kommunikation Tekstforfatter

Ord forandrer verden.

Lær at bruge ordene til at skabe krystalklare tekster med den helt rigtige virkning til situationen. Bliv bedre til at skrive tekster i virksomheden.

Du lærer at anvende det skriftlige medie til at ”fange” den gode historie, fremme virksomhedens mål og understøtte marketingindsatsen.

På uddannelsen til tekstforfatter arbejder du seriøst og kreativt med virksomhedens skriftlige kommunikation og lærer at skrive tekster, der giver modtageren lyst til at læse videre.

Du lærer at planlægge, udføre og evaluere på din skriftlige kommunikation. Du bliver i stand til at skrive målrettede teksttyper inden for flere forskellige genrer og du kommer til at arbejde med det sproglige udtryk, den logiske opbygning og den kreative proces.

Skriftlig kommunikation (tekstforfatter) er en del af Akademiuddannelse i Kommunikation og formidling, men kan også tages som enkeltstående fag.

DKK 5.900
Omfang: 5 ECTS
Ansøgningsfrist: 16/09 2024
Tilmeld

Hvad indeholder faget Tekstforfatter?

Du kommer til at skrive en masse tekster i forskellige genrer og arbejde med sprog, vinkling og opbygning af dine tekster. Du bliver også præsenteret for forskellige tekstmodeller, ligesom du lærer at skrive målrettet, grammatisk korrekt og i overensstemmelse med din virksomheds kommunikationsstrategi. 

Uddannelsen giver dig forståelse for forskellige mediers fordele og ulemper i relation til kommunikation med målgruppen. Du lærer at bruge det skriftlige medie til at styrke virksomhedens kommunikation og markedsføring.

Uddannelsen til tekstforfatter - Skriftlig kommunikation opfylder målene for AU faget Skriftlig kommunikation.

Sprog, ord og grammatik

Du kommer til at skrive en masse tekster i forskellige genrer og arbejde med sprog, vinkling og opbygning af dine tekster. Du bliver også præsenteret for forskellige tekstmodeller, ligesom du lærer at skrive målrettet, grammatisk korrekt og i overensstemmelse med din virksomheds kommunikationsstrategi.

Sociale medier og markedsføring

Uddannelsen giver dig forståelse for forskellige mediers fordele og ulemper i relation til kommunikation med målgruppen. Du lærer at bruge det skriftlige medie til at styrke virksomhedens kommunikation og markedsføring.

Faget giver dig blandt andet viden og forståelse for:

Skriftlig kommunkation (tekstforfatter) dækker en bred vifte af emner inden for kommunikation og skriftlig formidling. Du vil opnå viden og forståelse for vigtige aspekter som kommunikationsstrategi, journalistisk skrivning, målgruppeorientering og brugen af skriftlige medier. Vi vil også udforske, hvad der udgør "den gode historie" og introducere forskellige skrivemodeller. Desuden vil vi fokusere på analyse og planlægning af effektiv kommunikation samt metoder til at evaluere kommunikationsindsatsen. Dette fag giver dig de nødvendige værktøjer til at blive en dygtig og reflekterende kommunikator.

I faget arbejder vi kort sagt med følgende:

 • Kommunikationsstrategi
 • Skriftlig formidling
 • Journalistisk skrivning
 • Målgruppeorientering
 • Skriftlige medier
 • ”Den gode historie” og skrivemodeller
 • Analyse og planlægning
 • Evaluering af kommunikation

Værdi for dig

Når du læser faget Tekstforfatter hos IBA, får du en række kompetencer, som du kan tage med dig videre i din karriere. Du kan blandt andet se frem til:

 • Kompetencerne til at skrive klare og fængende tekster.
 • Erfaring med udarbejdesle af kommunikationsstrategi.
 • Evnen til at planlægge, udføre og evaluere din skriftlige kommunikation.
 • Viden omkring, hvilke medier der passer bedst til målgruppen.

Værdi for din arbejdsgiver 

I din uddannelse fokuserer vi på at udvikle og implementere en skriftlig kommunikationsstrategi, der passer til virksomhedens behov.

Desuden arbejder du praktisk med skriftlige formidlingsopgaver for at forbedre din virksomheds tilstedeværelse på forskellige medier og styrke din kontakt med interessenterne.

Vi arbejder i korte træk med:

 • Du arbejder fokuseret med virksomhedens skriftlige kommunikationsstrategi
 • Din virksomheds profil på forskellige medier er omdrejningspunkt for din uddannelse, og du arbejder praktisk med skriftlige formidlingsopgaver
 • Du styrker din skriftlige formidling og kontakt med interessenterne.

Hvem kan læse Skriftlig kommunikation (tekstforfatter-uddannelsen)?

Interesseret du dig for tekstformidling, sociale medier og digital marketing? Så er dette fag lige noget for dig.

Faget er generelt for alle, som vil dygtiggøre sig i skriftlig kommunikation og udvikle kompetencer, der kan bruges i mange sammenhænge. Måske er du ansvarlig for virksomhedens kundekontakt, eller du arbejder med at styrke virksomhedens profil på forskellige skriftlige medier.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold

Undervisere

 • Jeannette Refstrup
  Jeannette Refstrup
  PR- og kommunikationsrådgiver hos Strup & Strup. Underviser i kommunikation og e-mail marketing.
Lykke Schultz
- Efteruddannelse er nødvendig. Der sker nye tiltag hele tiden, og det er vigtigt at følge med og holde sig opdateret.
Lykke Schultz
Projektleder, ISOfilm
Book et karrierermøde