Uddannelse til tekstforfatter

Ord forandrer verden. Lær at bruge ordene til at skabe krystalklare tekster med den helt rigtige virkning til situationen.

På uddannelsen til tekstforfatter arbejder du seriøst og kreativt med virksomhedens skriftlige kommunikation og lærer at skrive tekster, der giver modtageren lyst til at læse videre.

Tekster har signalværdi, og det er ofte gennem virksomhedens skriftlige formidling, at virksomheden ”afslører”, hvem den er, og hvad den står for.

På uddannelsen lærer du at planlægge, udføre og evaluere på din skriftlige kommunikation. Du bliver i stand til at skrive målrettede teksttyper inden for flere forskellige genrer og du kommer til at  arbejde med det sproglige udtryk, den logiske opbygning og den kreative proces.

DKK 2.350
Eksamen: Skriftlig hjemmeopgave
Omfang: 5 ECTS
Varighed: 5-7 torsdage aftener kl. 18:00-21:30
Faget afsluttes med en skriftlig opgave(eksamen, som bedømmes med bestået/ikke bestået. Litteraturudgift: ca. 500 kr.
Tilmeld

Du lærer bl.a. om:

 • Kommunikationsstrategi
 • Skriftlig formidling
 • Journalistisk skrivning
 • Målgruppeorientering
 • Skriftlige medier
 • ”Den gode historie” og skrivemodeller
 • Analyse og planlægning
 • Evaluering af kommunikation

Værdi for virksomheden

 • Du arbejder fokuseret med virksomhedens skriftlige kommunikationsstrategi.
 • Din virksomheds profil på forskellige medier er omdrejningspunkt for din uddannelse, og du arbejder praktisk med skriftlige formidlingsopgaver. 
 • Du styrker din skriftlige formidling og kontakt med interessenterne.

Er uddannelsen noget for dig?

Denne uddannelse er for dig, som vil dygtiggøre dig i skriftlig kommunikation og udvikle kompetencer, der kan bruges i mange sammenhænge. Måske er du ansvarlig for virksomhedens kundekontakt, eller du arbejder med at styrke virksomhedens profil på forskellige skriftlige medier.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Trine Ellegaard
  Trine Ellegaard
  Seniorkonsulent. Underviser i kommunikation, digital kommunikation og content marketing.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold