IBA opretter ekstra hold på ’Anvendelse af kunstig intelligens’

Der har været så stor rift om det nye akademifag ’Anvendelse af kunstig intelligens’, at IBA åbner for et ekstra forløb med studiestart den 21. maj.

Anvendelse af kunstig intelligens (AI)

Akademifaget "Anvendelse af kunstig intelligens" er et fag på akademiuddannelsen i Informationsteknologi.

På faget lærer du blandt andet:

  • At anvende AI i relevante kontekster til at løse specifikke problemer.
  • At benytte en agil tilgang til udviklingen af AI-løsninger.
  • At udvikle mindre moduler, der kan testes og evalueres.
  • At formidle anvendelsen og mulighederne ved AI både generelt og specifikt inden for din specialisering til samarbejdspartnere.

Læs mere om faget her >>

Kunstig intelligens – eller blot AI – er blevet alle mands eje, siden lanceringen af ChatGPT. Og mange har opdaget allerede, at AI også får stor betydning for den branche, de arbejder i. Grafikken viser, hvilke arbejdsopgaver, som påvirkes mest/mindst af kunstig intelligens ifølge en ny analyse fra Københavns Universitet/Danmarks Statistik.

Derfor er faget på IBA også målrettet alle, som har interesse i at lære mere om anvendelse af AI i deres arbejde. Og det er den nyeste viden, deltagerne præsenteres for, lover underviser Jesper Outzen:

- ’Anvendelse af kunstig intelligens’ er det eneste fag, hvor jeg ikke udleverer en studieplan på forhånd. Der sker så meget på området, at det er en helt frisk studieplan, som deltagerne får udleveret på den første studiedag, fortæller Jesper Outzen.

Faget gennemgår en lang række nyttige værktøjer, og undervisningen kombinerer teori og praksis, så du blandt andet får mulighed for at arbejde med dine egne AI-projekter - og løbende få feedback.

- På de to første hold har der været deltagere fra mange forskellige brancher. Det afgørende er interessen for AI og den betydning, som kunstig intelligens får på din arbejdsplads, siger Jesper Outzen.

26/04/2024