IBA og STI vil videreuddanne virksomhedsejere og håndværkere

At være selvstændig VVS-mester eller el-installatør kræver ikke længere kun, at du er en dygtig håndværker. Du skal også være en teknisk haj, der kan håndtere de komplekse produkter, du i stigende grad arbejder med.

Og så skal du kunne udvikle din forretning og dine ansatte, så din virksomhed skaber overskud.

Det er en stor mundfuld for de fleste, men heldigvis er der nu hjælp at hente. For Scandinavian Technology Institute (STI), som er en del af Solar Gruppen, og IBA Erhvervsakademi Kolding er gået sammen om et uddannelsesprogram, som kan hjælpe håndværksmesteren. Og hjælpe ham med at videreuddanne sine ansatte.

Uddannelsen er for alle faglærte inden for El- og VVS-branchen. Det gælder både mester og medarbejder.

Værd at vide

Du kan få undervisning i:

Alle fagene er ECTS-givende, bortset fra Grundlæggende projektledelse, da det er en IDV aktivitet.

Tilmeld dig ved at klikke på det enkelte fag og vælg undervisningssted Vejen eller Brøndby.

Lokation: Undervisningen kommer til at foregå i STI Danmarks lokaler i Vejen og i Brøndby i løbet af 2018.

Tilskud: Der er flere muligheder for tilskud:

 • Du kan søge SVU-godtgørelse. SVU satsen er for 2018 kr. 516 pr. dag. Læs mere på www.svu.dk. IBA kan være behjælpelig med ansøgningen
   
 • Kompetencefonde giver tilskud til deltagerbetaling, transport og ophold forbundet med kurset, og til løn under kurset. Kompetencefonden dækker 85 pct. af medarbejderens løntab under kursus. Det er en betingelse for tilskuddet, at medarbejderen ikke får løn fra virksomheden under kurset. Læs mere på www.kompetencefonde.dk.

Hos Solar er der ingen tvivl om, at håndværkerbranchen ændrer sig, og at det er nødvendigt at kunne mere end sit håndværk. Derfor glæder de sig over det nye samarbejde med IBA - og det at kunne levere uddannelser sammen. 

Håndværksmestre rustes i at drive forretning

Fagene kommer til at ruste håndværksmesteren og håndværkeren i at lede projekter, forandringer og innovation. Og de får også en grundlæggende viden om økonomi.

- Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, den enkelte står med i dagligdagen i sin virksomhed og som håndværker. Teori og praksis går hånd i hånd gennem hele uddannelsen, så deltageren vil kunne gå hjem og bruge det, han har lært efter hver undervisningsgang, siger Henrik Kjær Christensen, som er direktør for efter-/videreuddannelse på IBA.

Solar indkøber og sælger el-artikler, vvs-artikler og industriartikler. Samtidig har Solar gennem flere år tilbudt efteruddannelse til deres kunder. De kører 120 kurser om året – i 2018 nogle af dem sammen med IBA Erhvervsakademi Kolding. 

Digitalisering har sat gang i håndværkerbranchen

Det glæder Danni Baltzer Vinding, som er Country Manager i STI Danmark og en del af Solar Gruppen. Han forklarer:  

- Digitaliseringen har sat skub i udviklingen i håndværkerbranchen, hvor teknologien i produkterne bliver mere kompleks. Der kræves også ny viden for at håndtere forretningsprocesser, forandringsledelse og strategiudvikling i forhold til den omskiftelige kontekst. Kort sagt er evnen til konstant læring vigtig for at opnå gode resultater i en verden, som bliver mere og mere drevet af kompetencer.

IBA var på besøg hos Solar for at få en bedre forståelse af, hvad de fremstiller og for at indlede samarbejdet.

Uddannelsespakken dygtiggør dig på alle niveauer

Derfor håber Danni Baltzer Vinding, at uddannelsespakken forbedrer såvel virksomhedsejere som mellemledere og håndværkeres muligheder for at klare sig.

- Uddannelserne skal effektivisere og udvikle el- og VVS-branchen, så montører bliver klædt på til at imødekomme kompleksiteten i projekterne. De nye færdigheder skal få mellemledere til at forstå, hvilke udfordringer der er forbundet med vores omskiftelige verden. Ikke mindst skal den nye viden hjælpe virksomhedsejere med at drive og videreudvikle en lønsom forretning, siger Danni Baltzer Vinding.

Tilmeld dig f.eks. Projektledelse >>

Kontakt

 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser samt Akademiuddannelser på aftenhold
 • Erik Gamrath
  Erik Gamrath
  Chefkonsulent, IBA Erhverv