IBA Nexttech arbejder med grøn omstilling

Vores afdeling, IBA Nexttech, har travlt med at hjælpe virksomheder til smartere idéudvikling og produktion med 3D-print. Og det gør faktisk også en bæredygtig forskel.

IBA Nexttech udvikler alt fra en mikroskopisk møtrik til en industrimaskines avancerede komponent. De 3D-printede genstande kan f.eks. gøre maskiner billigere i drift og mere effektive.

Om IBA Nexttech

Som vidensinstitution rummer IBA afdelingen IBA Nexttech, som har en omfattende viden om 3D-print. 

De hjælper dig med at undersøge din virksomheds muligheder for at anvende 3D-print. Derudover giver de dig den viden, som sikrer din virksomheds fortsatte konkurrenceevne ved at benytte fremtidens produktionsmetode.

Læs mere på IBA Nexttechs egen hjemmeside her.

Det er et skridt mod mere bæredygtig produktion, forklarer Anja Sinding Morgen (i mørkeblåt), der er chefkonsulent for forretningsudvikling på IBA.
 
- Det lyder måske som en lille ting, at f.eks. en metalkomponent, der består af mange dele, kan støbes i et lettere materiale. Men når vi skalerer det op til en stor produktion, kan det betyde, at man sparer på energiforbruget i produktionsprocessen, fordi en komponent kan løftes med en mindre robotarm eller bruger markant mindre energi i forhold til acceleration, siger hun.

Teknogien hedder Additive Manufacturing (AM). Det kan oversættes til noget i retning af lag-på-lag-fremstilling.
En af teknologierne herunder er 3D-print, som IBA Nexttech fokuserer på. Her producerer en maskine ud fra en digital fil en tredimensionel genstand ved at opbygge den lag for lag.

- Det er en ny type teknologi, hvor man kan konstruere og producere i mange materialer – og stort set uden spild og restprodukter. Derfor er der en kæmpe grøn dimension i denne her måde at producere på, som kommer til at ændre store dele af fremstillingsindustrien, siger Anja Sinding Morgen.