Akademi- og diplomuddannelser

Her kan du læse om dit alternativ til en HD-uddannelse

Vil du gerne videreuddanne dig? Så kan en akademi- eller en diplomuddannelse meget vel være den helt rigtige løsning for dig.

Med en akademi- eller en diplomuddannelse får du en fleksibel uddannelse, der tilgodeser både dig og din arbejdsplads. Begge uddannelser er tilrettelagt, så du kan passe dit job ved siden af studiet.

Fakta

 • En akademiuddannelse svarer til HD 1. del  

 • En diplomuddannelse svarer til HD 2. del.
  Både en HD uddannelse og en diplomuddannelse er uddannelser på bachelorniveau, der er tilrettelagt så man kan passe sit job ved siden af.

Akademiuddannelse - dit alternativ til HD 1. del

En akademiuddannelse tager du ligesom HD 1. del som efter- og videreuddannelse. Uddannelsen kan læses på deltid og sideløbende med dit arbejde. På IBA kan du læse en hel akademiuddannelse eller du kan vælge enkelte fag, som giver dig lige den viden, du har brug for.

En akademiuddannelse ligger på samme niveau som en kort, videregående uddannelse - og er et godt alternativ til HD 1. del. 

Typisk varer en hel uddannelse 3 år og giver adgang til uddannelser på diplomniveau. Hvis du vælger at tage flere fag på samme tid, så kan du naturligivs gennemføre uddannelsen hurtigere.

Diplomuddannelse - dit alternativ til HD 2. del

En diplomuddannelse tager du ligesom HD 2. del som efter- og videreuddannelse. Uddannelsen kan læses på deltid og sideløbende med dit arbejde. 

En diplomuddannelse ligger på samme niveau som en mellemlang uddannelse (f.eks. en bachelor) - og er et godt alternativ til HD 2. del.

Gennem uddannelsen vil der blive taget udgangspunkt i dit daglige arbejde, og ved hjælp af teori får du ny viden og perspektiver, som sørger for, at du udvikler dig.

Diplomuddannelsen giver dig adgang til uddannelser på Master- eller kandidatniveau. 

Typisk varer en hel uddannelse 3 år og giver adgang til uddannelser på masterniveau. Hvis du vælger at tage flere fag på samme tid, så kan du naturligivs gennemføre uddannelsen hurtigere.

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have minimum en kort videregående uddannelse. Derudover skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse.

Vi optager desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Her mødes teori og praksis

Undervisningen på akademi- og diplomuddannelsen er både helhedsorienteret og praksisnær.

Det betyder, at fagene retter sig meget direkte mod de arbejdsopgaver, man har på sin arbejdsplads.

Og undervisningen har en tæt kobling mellem teori og praksis. Undervisningen krydres med eksempler fra praksis, idet undervisningsteamet har rigtigt meget erfaring fra erhvervslivet.

Fordele ved en akademi- eller diplomuddannelse på IBA

 • På akademi- og diplomuddannelserne tager vi afsæt i virkeligheden og indretter os efter den. Det sikrer, at du, gennem teoretisk indsigt samt konkrete metoder og værktøjer, lærer, hvordan du anvender ny viden og udvikler dine færdigheder i praksis.  
 • Det brede udvalg af uddannelser sikrer, at du, gennem teoretisk indsigt samt konkrete metoder og værktøjer, lærer, hvordan du anvender ny viden og udvikler dine færdigheder i praksis. 
 • Du bliver rustet med praktiske værktøjer, der kan gøre din hverdag lettere
 • Du møder et professionelt underviserteam med praktisk erfaring fra erhvervslivet. 

Kontakt os

Har du brug for vejledning i forhold til enkelte fag eller sammensætning af en uddannelse, adgangskrav, økonomi under uddannelsen, meritter eller lign.? 

Så kontakt vores det administrative personale på IBA's efter- og videreuddannelser.

 

Christina Beatrice
- Jeg fik stillet nogle rigtig gode spørgsmål til samtalen. Om hvad jeg arbejdede med nu, hvor jeg gerne ville hen, hvilken viden jeg skulle bruge, og hvad der kunne hjælpe mig på vej. Samtalen satte gang i en masse tanker, og jeg fik lavet en uddannelsesplan.
Christina Beatrice
Akademiuddannelse i Ledelse
Head of Sales and Marketing hos Agile Automotive
Læs mere om Christinas karriemøde her.

Kontakt

 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser