Hvad er en HD-uddannelse? Læs mere om HD og de moderne alternativer

Vil du gerne videreuddanne dig, så du er rustet til fremtidens udfordringer?

Og overvejer du at tage en HD uddannelse?

Så kan en diplomuddannelse meget vel være den helt rigtige løsning for dig!

Med en diplomuddannelse får du en fleksibel uddannelse, der tilgodeser både dig og din arbejdsplads. Uddannelserne er et moderne alternativ til f.eks. en HD uddannelse eller en professionsbachelor på samme niveau.

Fakta

 • En diplomuddannelse svarer til HD 2. del

 • En akademiuddannelse svarer til HD 1. del  

 • Både en HD uddannelse og en diplomuddannelse er uddannelser på bachelorniveau, der er tilrettelagt så man kan passe sit job ved siden af.

Marlene Lilienhoff
- Det er vigtigt at få ny viden inden for de områder, man arbejder med. Både for at skabe gode resultater for virksomheden og for at kunne imødekomme kundernes behov. Men også personligt; for at opgradere sine kompetencer og kvalifikationer.
Marlene Lilienhoff
Har taget uddannelsen Social Media Advisor
Digital Marketingkoordinator, Gislev Rejser

En HD-uddannelse består af et indgangsforløb og et specialiseringsforløb, der hver tager 2 år som deltidsstudie. Indgangsforløbet giver dig en grundlæggende viden om erhvervsøkonomi med afsæt i samfundsvidenskabelige teorier. Specialiseringsforløbet giver dig, som navnet antyder, mulighed for at specialisere dig i et særligt område indenfor erhvervsøkonomi. Det kan for eksempel være logistik, afsæt, organisation eller regnskab. Det udvikler dine kompetencer inden for det, du finder interessant og relevant for din karriere.

HD-uddannelsen er populær blandt mange i det danske erhvervsliv, og den tages typisk af personer, som allerede har erhvervserfaring, og som ønsker at få styrket deres kompetencer indenfor erhvervsøkonomi. Kombinerer du din HD-uddannelse med 2 års relevant erhvervserfaring, svarer specialiseringsforløbet på din HD til en bacheloruddannelse.

Det er oplagt at tage de to dele i forlængelse af hinanden, men andre uddannelser, som for eksempel markedsøkonom og HA, giver ligeledes adgang til HD-uddannelsens specialiseringsforløb.

Via vores e-vejledning kan du blive klogere på dine muligheder for uddannelse og job.

IBA tilbyder bl.a. Diplom i International handel og markedsføring, der er det moderne alternativ til HD Marketing Management og Diplom i Økonomi og regnskab, der er en ny valgmulighed i forhold til HD Regnskab og Økonomistyring.

Fordele ved en diplomuddannelse på IBA:

 • Diplom i Digital Markedsføring lærer du om online marketing, som er integreret igennem hele uddannelsen
 • Professionelt underviserteam med praktisk erfaring fra erhvervslivet
 • Blended learning med et mix af hele dages undervisning i Kolding og webinarer, hvor du deltager hjemmefra via din computer eller tablet
 • Mulighed for at søge økonomisk tilskud på visse moduler - Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU)
 • Små hold på typisk 10-12 studerende sikrer, at der er tid til den enkelte

Adgangskrav

 • Du skal have 2 års relevant videregående uddannelse, samt 2 års relevant erhvervserfaring.
 • Vi optager desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
 • Bemærk at markedsføringsøkonomer og folk med en akademiuddannelse i International handel og markedsføring har DIREKTE adgang til uddannelsen, uanset sammensætningen af deres fag.

Læs mere om de enkelte diplomuddannelser

Diplom i International handel og markedsføring

Et alternativ til HD Marketing Management, hvor du lærer om internationalt salg, marketing, økonomi og ledelse.

Diplomuddannelse i Digital konceptudvikling

Du lærer om oplevelsesøkonomi og brugerinvolvering, og du kommer til at arbejde med oplevelsesindustriens produkter som events og aktiviteter.

Diplomuddannelse i Kommunikation

Skab vækst og succes i virksomheden med digitale trends og visionære online strategier.

Diplom i Webudvikling

Byg videre på din it-uddannelse, og udvid værktøjskassen inden for web, programmering og medier.

Diplom i Økonomi og regnskab

Du får indblik i virksomhedens økonomiske drift, i de globale økonomiske forhold, samt i faglige discipliner som regnskab, investering, finansiering og økonomi.

Diplomuddannelse i Ledelse

Med diplomuddannelsen i ledelse styrker du dine ledelseskompetencer ved at sætte fokus på dit eget lederskab, din relation til dine medarbejdere og den organisation, som du er en del af.

Merkantil diplomuddannelse

Vi arbejder med løsningsmodeller samt teorier og metoder inden for bl.a. økonomi, organisation, marketing, salg, innovation og oplevelsesøkonomi.

Fleksibel diplomuddannelse

Sammensæt selv din ønskede diplomuddannelse. Hvis du har taget diplommoduler på andre uddannelsesinstitutioner, kan de også indgå i din uddannelse.

Kontakt

 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
Per Lund
- Jeg har kombineret min it-profil med salg, markedsføring og forretningsudvikling. Det er virkelig inspirerende og lærerigt, når underviserne bruger deres egne erfaringer i undervisningen.
Per Lund
Webprojektleder, DGI
Har taget Diplomuddannelsen i International handel og markedsføring