En International Executive MBA er en intensiv uddannelse med udbytte fra første dag Hans Ole ville styrke sit engelske arbejdssprog

En International Executive MBA er en intensiv uddannelse med udbytte fra første dag.

- Jeg var noget bekymret for, om jeg kunne klare studiet, fordi det er på engelsk. Men jeg må sige, at det er gået fra 0 til 100 på ingen tid.

Sådan lyder det fra Hans Ole Jessen, der læser den Internationale Executive MBA, som udbydes af IBA i Kolding og det engelske topuniversitet Coventry University.

Executive MBA

Verden forandrer sig hele tiden. Det stiller krav til måden, vi driver virksomhed på. Og det stiller krav til dig, især hvis dit perspektiv er internationalt og ambitiøst. Din indsigt, dit udsyn og dine lederevner er afgørende for, at du kan påvirke udviklingen. Og med en Executive MBA fra Coventry University, får du internationale kompetencer og overblik til at navigere i forandringen.

>> Læs mere om uddannelsen

Inden han begyndte på studiet, havde han flere samtaler med uddannelsesleder Lars Jespersen netop om niveau og krav på studiet.

- Jeg skulle i begyndelsen virkelig hænge i med at skrive opgaver på engelsk – mange af mine studiekolleger har jo engelsk som dagligt arbejdssprog, det har jeg ikke. Men efter lidt tid får man det alligevel i fingrene, så det er i længden gået noget nemmere, end jeg havde regnet med, fortæller han.

Hans Ole Jessen arbejder til daglig som underdirektør i DLG Sydjylland i Rødekro. Især salg er hans ansvarsområde. Han er uddannet agrarøkonom og supplererede i 2012 med en diplomuddannelse i ledelse.

- Da jeg havde skrevet afgangsprojekt, sagde jeg, at jeg var færdig med at læse.
- Men verden forandrer sig hele tiden, og jeg er i en stor international koncern med 6500 medarbejdere. 65 procent taler tysk, men hovedsproget er engelsk. Derfor ville jeg gerne skærpe mit eget engelske. Og det må jeg sige er lykkedes med den Internationale Executive MBA. Jeg kan mærke en kæmpe forskel.

Attraktiv på arbejdsmarkedet

Hans Ole Jessen valgte altså primært at læse den Internationale Executive MBA, fordi den er på engelsk. Men det betød også noget for ham, at den udbydes i Kolding, da det begrænsede rejsetiden i en travl hverdag.

- Derudover ville jeg grundlæggende gøre mig attraktiv på arbejdsmarkedet. Der er så mange muligheder inden for den koncern, jeg arbejder i. Men det kræver, at man styrker sine kompetencer.

Den Internationale Executive MBA er et krævende studie:

- Og det er jo ikke sådan, at det ligger stille derhjemme de dage, man er afsted på studiet. Men hvis man er tro over for sig selv, får booket tiden i kalenderen og går efter det, så kan man godt nå det.

- Derudover synes jeg, at underviserne er gode til at guide til, hvordan man kan tilrettelægge sin tid og lære os, hvad der er vigtigt at få læst i dybden, og hvad der er mindre vigtigt.

- Det er intensivt, men man kan tydeligt mærke, at undervisning og opgaver er afstemt efter, hvad de mener, man kan.

Hans Ole Jessen har derfor vænnet sig til at stå lidt før op for at læse fra morgenstunden, inden han møder på arbejde. På samme måde står han tidligt op i weekender for at læse, inden familien vågner.

- Jeg har kone og 3 børn, og derudover insisterer jeg på, at der skal være tid til at spille squash en gang om ugen om vinteren og tennis om sommeren.

Ud over de tidlige morgentimer, har Hans Ole Jessen taget nogle fridage, når han har skullet skrive eksamensopgaver.

- Og så er jeg holdt op med at sidde og hænge foran fjernsynet om aftenen. Nu læser jeg i stedet.
 

Intensitet og netværk

Værdien af en MBA viser sig ikke først, når afgangsbeviset er i hus, mener Hans Ole Jessen:
- Man kommer jo hjem med noget til virksomheden, som er brugbart fra den første dag – især fordi man som studerende også selv investerer meget tid og kræfter i at studere, mener han.

- På det personlige plan får man skabt et netværk, som er meget værdifuldt.

- Jeg tænker, at man skal gøre sig klart, at det at læse en International Executive MBA er et andet niveau end for eksempel en diplomuddannelse, som jeg tidligere har læst. Intensiteten er den store forskel.

- Det er en udfordring, jeg har givet mig selv. Jeg fik aldrig taget studentereksamen, men nu får jeg en anden hat på, siger han med henvisning til den firkantede masterhat og kappe, der er symbolet på en vel afsluttet MBA.

- Den tynger på anden vis, så det jeg ikke nåede dengang, det når jeg nu.

 

Kontakt

Katrine Evans
Katrine vil forstå hele virksomheden Den Internationale Executive MBA giver både internationalt udsyn og tæt netværk.
Katrine Evans
Group marketing manager
Læs hvordan Katrine bruger MBA uddannelsen
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev
Ruben Mejer og Gorm Carson
En International Executive MBA er en fleksibel uddannelse. Vidste du, at du kan gennemføre den Internationale Executive MBA i dit eget tempo? Det har for eksempel Ruben Mejer og Gorm Carson valgt at gøre.
Ruben Mejer og Gorm Carson
MBA studerende
Læs hvordan Ruben og Gorm bruger MBA uddannelsen