Half Double-metoden gjorde projektledelse sjovere for Mette

At det er muligt at bevare respekten for den klassiske projektledelse og samtidig tilføre noget helt nyt, står for Mette Svendgaard Høgholm som en af flere afgørende pointer i den certificering i metoden Half Double, hun fik i forsommeren.

- Klassiske dyder som risikoanalyse, stakeholder-management og budget er stadig vigtigt, men Half Double-metoden introducerede mig for tre vigtige grundelementer, som det hele drejer sig om, og som man kan tilpasse individuelt til sin organisation og sit projekt.
De tre grundelementer er Impact, Flow og Leadership.

Half Double-metoden

Half Double er en hybrid-metode, der tager det bedste fra klassisk projektledelse og mixer med agil metode med inspiration fra Lean.

Projektledelse baseret på Half Double lægger vægt på:

Impact:

  • Hvordan definerer du den værdi, et projekt skal skabe?

Flow: 

  • Flowet skaber fremdrift. I processen skaber vi noget, som vi viser til vigtige interessenter.Flowet er en måde, hvor man får kommunikeret med sine vigtigste interessenter over en given periode.

Leadership:

  • Folk får projekter til at lykkes. Handlinger og engagement får folk til at lykkes.

Læs mere om Projektledelse Half Double™ Foundation - certificering her

Flow skaber Impact

I forhold til det sidste element, Flow, peger Mette Svendgaard Høgholm på, at fremdriften skal skabes kontinuerligt:

- Half Double-metoden siger, at du hver dag skal gøre noget for at flytte projektet fremad. Der skal være et løbende flow for at skabe impact.

- Desuden er ledelsens engangement en vigtig forudsætning for at gennemføre projekter efter Half Double-metoden.

Åben for justering

Mette Svendgaard Høgholm har arbejdet med projektledelse i flere år og blandt andet brugt Novo Nordisks tilgang, hvor man arbejder med en faseopdelt model med specifikke værktøjer til hver fase:

- Men nogle gange følte jeg mig lidt sjusket, for jeg hører ikke til dem, der altid har elsket den langsigtede Gantt-plan. Derfor passer Half Double-metoden mig godt, for her skal man være åben for at justere hele tiden i kortere intervaller. Den måde at tænke på gør projektledelse sjovere.

- Det kræver selvfølgelig ressourcer at arbejde med Half Double-metoden, og det kræver, at man fokuserer på færre projekter ad gangen, som man til gengæld flytter hurtigere i mål.

Respekt for klassisk projektledelse

Mette Svendgaard Høgholm blev certificeret efter et 3-dages online forløb i forsommeren 2021.

- Noget, der var rigtig godt, var samarbejdet mellem underviserne. Man kunne mærke, at de kunne lide at arbejde sammen. De havde en god måde at have indbyrdes dialog på, som også gav deltagerne på holdet en naturlig lyst til at deltage.

- Det var også fedt, at de var forskellige profiler, for det gav en god dynamik.

Hun fremhæver dog, at det nok er en god idé at have viden om klassisk projektledelse, inden man begynder på Half Double-metoden:
- Ellers tror jeg ikke, man forstår, hvilken sammenhæng metoden kommer ind i.

Til gengæld er metoden efter hendes vurdering en god tilføjelse, som taler godt sammen med både klassisk projektledelse og agil projektledelse.

- Det gør den særligt stærk, at den respekterer de andre metoder og arbejder sammen med dem, mener Mette Svendgaard Høgholm, der til daglig arbejder med produktcertificering, bæredygtighed og de 17 verdensmål.

Webinarer vækkede interessen

Det var 3 gratis webinarer om Half Double-metoden, der henledte Mette Svendgaard Høgholms opmærksomhed på muligheden for at blive certificeret:

- Jeg har arbejdet meget med projektledelse på både små og store projekter, men syntes jeg manglede noget træning, som jeg kunne få papir på, forklarer hun.

- Samtidig tiltalte det mig, at det var en ny metode, som jeg ud fra webinarerne at dømme syntes gav mening, og som jeg troede på.