Fra en ”nobody” til en ”somebody”

Da Giovanni gik ledig i begyndelsen af 2017, blev han tilbudt en 6-ugers uddannelse gennem ”Ledernes KompetenceCenter”. Han benyttede sig af muligheden og tog uddannelsen ”Digital markedsføring & personlig branding med LinkedIn” på IBA Erhvervsakademi Kolding. Nu er han virksomhedskonsulent, foredragsholder, co-founder af to LinkedIn grupper og har over 8000 følgere på LinkedIn.

- Under uddannelsen fik jeg nogle rigtig gode kontakter, og vi skabte et netværk, som vi stadig bruger. Det har sat fart på det hele, siger Giovanni.

Digital markedsføring & personlig branding med LinkedIn

På uddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere digitale marketing- og kommunikationsprojekter. 

Du får god forståelse for online marketing, og bliver i stand til at håndtere alt fra webanalyse og udvikling af strategier til planlægning og udførelse af konkrete aktiviteter

Du lærer om:

 • Digitale strategier og markedsføringsplaner
 • Målsætninger og KPI (Key Performance Indicators)
 • Søgemaskineoptimering (SEO)
 • Annoncering på Google
 • Webanalyse og måling af resultater
 • Konverteringsoptimering, brugervenlighed og brugertest
 • Content Marketing
 • Facebook og Sociale medier
 • E-mail markedsføring
 • Relevant jura.

Læs mere om uddannelsen >>

Giovanni Niese kom til Danmark, da han var 12 år efter at være flygtet fra et krigshærget land. I dag er han 40 år og bor i Sønderborg med sin kone og to børn. 

En undervisningsform man kan bruge til noget

På holdet, som Giovanni gik på, var de 14 studerende. Alle 14 havde flere års erfaring inden for deres specifikke områder, og det var noget af det, der gav undervisningen ekstra substans, i hvert fald hvis man spørger Giovanni:

- I undervisningen arbejdede vi især med alle de ”real life scenarios”, som vi studerende havde med. Vi havde rigtig gode diskussioner, fordi både studerende og undervisere havde en masse viden fra den virkelige verden med i bagagen. Så det blev ikke alt for teoretisk. Personligt har jeg ikke ro til at sidde og lytte til en underviser i alt for mange timer, så det passede mig perfekt, at undervisningen var så inddragende.

Niveauet på undervisningen var han også glad for. For når de studerende har 10, 20, 30 eller endda 40 års erfaring, så skal underviserne være skarpe. Og det var de.  

- Niveauet har virkelig været højt. Alle underviserne var navne, som havde oparbejdet stort respekt indenfor netop deres felt. Så allerede da jeg så, hvem der var på listen, var jeg overbevist om niveauet. Og undervisningen levede fuldt ud op til mine høje forventninger, fortæller Giovanni.

Selvom Giovanni ikke har ro i kroppen til en fuldtidsuddannelse, så er han slet ikke færdig med at lære. Han deltager jævnligt i webinarer, kurser, workshops og kortere uddannelser.  

Hvis han kan, så kan jeg også

Inden han begyndte på IBA, undersøgte Giovanni de forskellige uddannelsesmuligheder. I sin research stødte han bl.a. på en af IBAs undervisere, som efter mange år i samme branche havde taget beslutningen om at ændre retning og nu udlevede sin iværksætterdrøm.

Det var her Giovanni tænkte ”hvis han kan, så kan jeg også”. Så efter 20 år som leder og sælger, spurgte han sig selv: ”Dét jeg KAN, er det også det, jeg VIL fremover?”. Et spørgsmål som han i dag stiller til de ledige, han hjælper med at komme videre med deres arbejdsliv.

- Jeg fandt ud af, at det, jeg virkelig brænder for, er, at hjælpe andre. Det lyder som en kliché, men når jeg kan se skiftet fra forvirring og frustration, til tankevirksomhed og til sidst forløsning i folks ansigter, så synes, jeg at mit arbejde giver mening, fortæller Giovanni.

Kontoret har han i Sønderborg, men mange af ugens dage bruger han på at holde kurser og undervise rundt omkring i landet. 

Fra ballademager til coach

Så nu arbejder han lige præcis med dét, han kan og vil, nemlig undervisning, rådgivning og coaching.

- Min helt store passion er LinkedIn. Jeg skriver, underviser, rådgiver, holder foredrag og workshops om, personlig branding, social selling og networking på LinkedIn.

Og det er ikke det eneste. For udover at være en af landets førende LinkedIn eksperter, så arbejder Giovanni også med brugen af sociale medier i forbindelse med jobsøgning.

- Jeg rådgiver i CV og ansøgninger og hjælper især jobparate ledige med fremtidsafklaring. Her bruger jeg netop de erfaringer, jeg fik, da jeg selv var ledig, fortæller Giovanni. 

Og han kan lide at gøre en forskel. For da Giovanni kom til Danmark for snart 30 år siden, var han lidt af en ballademager. Han siger selv, at hans liv blev ændret, af en lærer, han havde i 7. klasse. En oplevelse der har haft så stor betydning for ham, at han i dag forsøger at gøre læreren kunsten efter overfor alle dem, han hjælper.

- Dem, der kan og har muligheden for det, er forpligtet til at hjælpe med det, de kan der hvor de kan. Jeg tror på Pay it forward – Det er min kerne, og min læresætning er at udfordre, inspirere og motivere andre, siger Giovanni med et smil.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Giovanni Niese
- Jeg tror på Pay it forward – det er min kerne, og min læresætning er at udfordre, inspirere og motivere andre.
Giovanni Niese
LinkedIn specialist
Virksomhedskonsulent, rådgiver og underviser hos FokusDanmark ApS