Leendert Johannes Thobiasen Hage
- Jeg har valgt Fleksibel Akademiuddannelse. Det betyder, at jeg har taget nogle obligatoriske ledelsesfag, og så har jeg kombineret dem med andre fag, som passer godt i forhold til mit daglige arbejde. Det giver ekstra motivation.
Leendert Johannes Thobiasen Hage
Driftskoordinator hos Lemvigh-Müller
Læs hele historien her

For at blive optaget på Fleksibel Akademiuddannelse skal du have udarbejdet en personlig uddannelsesplan i samarbejde med os på IBA Erhvervsakademi Kolding. Uddannelsesplanen indeholder beskrivelse af dit samlede uddannelsesforløb, herunder de enkelte fagmoduler, dit adgangsgrundlag m.v. Uddannelsesplanen udarbejdes senest inden du starter på afgangsprojektet.

Opbygningen af den 'Fleksible akademiuddannelse'

En fleksibel akademiuddannelse skal have et omfang af 60 ECTS, hvoraf minimum 30 ECTS skal være opnået ved fordybelse indenfor et fagligt område og 10 ECTS skal være opnået ved et afgangsprojekt indenfor det faglige område.

For at afslutte en fleksibel akademiuddannelse, skal du sammen med en vejleder have udarbejdet en personlig uddannelsesplan.

Uddannelsen skal være afsluttet indenfor 6 år ellers bortfalder uddannelsesplanen.

Læs mere i bekendtgørelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet her.

Indledende kurser

Hvis du vil du forbedre dit grundlag for at gennemføre akademiuddannelsen, kan vi anbefale dig at vælge et indledende kursus først. Indledende kurser anbefales særligt, hvis det er længe siden du har studeret eller hvis du vælger et nyt fagområde.

Du finder information om kurserne her 

Kontakt os vedr. den fleksible akademiuddannelse

Indtast dine kontaktoplysning, så kontakter vi dig vedr. den fleksible akademiuddannelse.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Pernille Friis
- Jeg glæder mig til at komme på en uddannelse, hvor alle er der, fordi de har lyst til det.
Pernille Friis
Restaurantchef på The Mokka Café
Læser Fleksibel Akademiuddannelse
Læs hele historien her >>
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse