AU i Finansiel rådgivning
Finansielle forretninger
Bliv en professionel finansiel totalrådgivning af privat- og erhvervskunder
Faget er retningsbestemt obligatorisk på akademiuddannelsen i finansiel rådgivning.
Faget klæder dig på til at yde en professionel finansiel rådgivning til erhvervskunder samt private kunder med komplicerede rådgivningsbehov og opstille fagligt kvalificerede løsninger.
Finansielle forretninger kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning
Du får bl.a. viden og forståelse for
- Kompetencekrav og certificering på investeringsområdet
- Lovgivning vedr. investeringsrådgivning og værdipapirhandel
- Mærkningsordning vedr. investeringsprodukter, kategorier ”grøn”, ”gul” og ”rød”
- Samfundsmæssige sammenhænge jf. "vejledning til bekendtgørelse om kompetencekrav til personer, der yder rådgivning om visse investeringsprodukter"
- Rådgiverrollen og håndtering af kundesamtalen
- Generationsskiftemodeller og due diligence processer ved virksomhedsoverdragelser
- Skat i forhold til finansiel rådgivning af erhvervskunder
- Forretningsmuligheder og risikostyring for banker i forhold til finansielle produkter, rentabilitet, kreditrisiko og basiskapitalbelastning
- Fundingomkostninger og basiskapitalbelastning for givne finansielle produkter – vurdering af prissætningen til kunden af det finansielle produkt
Værdi for dig
- Viden om lovgivning inden for investeringsrådgivning og værdipapirhandel
- Kompetencerne til at give professionel finansiel rådgivning til erhvervskunder samt private
Værdi for din arbejdsgiver
- Nyeste viden inden for lovgivning på området
- Erfaring i rådgiverrollen og håndtering af kundesamtalen
- Viden omkring mærkningsordning
Målgruppe
Faget er for dig, der ønsker at træde i karakter som en professionel finansiel rådgiver i forhold til både private kunder og erhvervskunder inden for Årsregnskabslovens klasse A og B.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.
Studieordning
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.