Bolig 1

I faget Bolig 1 får du teoretisk og praktisk viden om at rådgive om bolig på kundeniveau, og faget opdaterer, udvider og udvikler dine kompetencer som rådgiver.

Faget kan suppleres med en kompetencemåling, således at du kan dokumentere dine kompetencer i henhold til gældende lovgivning.

Bolig1 kan læses som et selvstændigt fag eller som en del af Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning.

DKK 4.455
Omfang: 5 ECTS
Ansøgningsfrist: 24/06 2024
Bolig 1 - hold 71. 3 studiedage: 26.8.24, 16.9.24 og 7.10.24 kl. 9:30 - 16:00. Der skal afleveres 3 hjemmeopgaver under forløbet - første hjemmeopgave skal afleveres 1 uge før 1. studiedag. Faget afsluttes med skriftlig eksamen den 4.11.24 kl. 9:30 - 12:30. Undervisning og eksamen finder sted hos CPH Business, Landemærket 11, 1119 København K. Efter tilmelding modtager du en bekræftelse på forløbet. Forud for din holdstart modtager du en velkomsthilsen med praktiske informationer - herunder litteraturinformation - samt adgang til vores elearning portal. Der er frokost på alle 3 studiedage. Frokost og litteraturudgift er ikke inkluderet i deltagerprisen.
Tilmeld

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Problemstillinger, der præger boligmarkedet
 • Finansielle og juridiske problemstillinger, der knytter sig til rådgivning i forbindelse med omsætning (køb og salg) og finansiering af fast ejendom
 • Analyse af behov for boligprodukter, præsentation og begrundelse af mulige løsninger, vejledning i virkemåden af disse samt beregning af de økonomiske konsekvenser af de foretagne valg, alle med udgangspunkt i kundens profil/situation

Værdi for dig

 • Du opnår teoretisk og praktisk viden inden for rådgivning om bolig på kundeniveau
 • Kompetencer til at analysere behov, udarbejde mulige løsninger, samt beregne økonomiske konsekvenser af de foretagne valg

Værdi for din arbejdsgiver

 • Bred viden om at rådgive inden for køb og salg af bolig
 • Erfaring med finansielle og juridiske problemstillinger på boligmarkedet

Bemærk

 • Uddannelserne udbydes i samarbejde mellem cphbusiness og IBA Erhvervsakademi Kolding.
 • Når du tilmelder dig en af uddannelserne, giver du samtidig din accept af, at IBA og cphbusiness gensidigt udveksler personoplysninger fra din tilmelding i forhold til kursusadministration samt karakterblad efter gennemført studie. Du kan læse mere om hvordan IBA behandler dine personoplysninger her
 • Det valgte uddannelsessted varetager orientering og vilkår omkring tilmelding samt fakturering.

Dorte Ostenfeldt fortæller om samarbejdet mellem IBA og Jyske Bank:

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Form

Faget er tilrettelagt som en kombination af indledende e-læring, undervisning, multiple choice test, hjemmeopgaver og vejledning. Der afsluttes med en 3 timers skriftlig take home eksamen.
Faget kan afsluttes med en kompetencemåling.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Finansiel rådgivning. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt studie.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

Undervisere

 • Claus Bilstrup
  Claus Bilstrup
  Underviser i Finansielle forretninger og Bolig 1, Erhvervsøkonomi og Kredit til private.
 • Dan Weller
  Dan Weller
  Underviser i Bolig 1
 • Heidi Van Velthoven Jakobsen
  Heidi Van Velthoven Jakobsen
  Underviser i Bolig 1
 • Jeanette Herse
  Jeanette Herse
  Senior Kreditkonsulent. Underviser i Kredit til private, Bolig 1 og Bolig 2
 • Lisbeth Roug
  Lisbeth Roug
  Uddannelseskonsulent / adjunkt
 • Annette Friis Nielsen
  Annette Friis Nielsen
  Underviser i Bolig 1
Tag et webinar