Omstillingsfonden Få helt op til 10.000 kroner til din efteruddannelse

Du har mulighed for at få betalt store dele af din efteruddannelse gennem Omstillingsfonden.

Omstillingsfonden betaler op til 10.000 kroner om året, hvis du tager efteruddannelse på akademi- eller diplomniveau.

Det betyder, at du får din uddannelse dækket fuldstændigt, hvis den koster 10.000 kroner eller mindre. Fonden udbetaler støtten, uanset om du tager korte fag eller længere forløb.

Du kan få støtte fra Omstillingsfonden, hvis du er faglært eller ufaglært.

Fra 2024 omfatter støtten også dig, som har en uddannelse svarende til en professionsbachelor. Det gælder for eksempel journalister, folkeskolelærere, maskinmestrer, grafisk designere, pædagoger og sygeplejersker. Her er dog den begrænsning, at støtten ikke kan fås til lederuddannelse.

Omstillingsfonden uddeler 100 millioner kroner om året. De fordeles efter først til mølle-princippet.

Du kan få del i fonden, uanset om du er ansat i en offentlig eller en privat virksomhed.

Gratis efteruddannelse

Hvis du opfylder en række punkter, kan du få din uddannelse på akademi- og diplomniveau betalt med op til 10.000 kr. pr. år.

Du:

  • Er faglært eller ufaglært
  • Har uddannelse svarende til en professionsbachelor (fra 2024)
  • Er i job - og ikke selvstændig
  • Har ikke modtaget op til 10.000 kr. fra Omstillingsfonden i dette kalenderår.

Hvis du vil have del i pengene, så læs med her på siden og se, hvordan du gør.

Læs pressemeddelelsen: Omstillingsfonden er udvidet og gjort permanent

Gitte Valentine Sørensen
Hvis du har planer om at begynde efter- og videreuddannelse i 2023, så er det muligvis en rigtig god nyhed for dig, at IBA Erhvervsakademi Kolding netop har fået en større, ekstra pose penge fra Omstillingsfonden. Akademiet har nemlig fået tildelt 449.000 kroner, og tilskuddet bliver kanaliseret videre til studerende, der opfylder betingelserne for at modtage støtte fra Omstillingsfonden.
Gitte Valentine Sørensen
Læs mere om IBA's ekstra pulje

Kan du få gratis videreuddannelse?

Du kan få del i pengene, hvis du er faglært eller ufaglært. Det vil sige at din højeste uddannelse er en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Desuden skal du være i job, og du må ikke være selvstændig.

Fra 2024 omfatter støtten også dig, som har en uddannelse svarende til en professionsbachelor. Her er dog den begrænsning, at støtten ikke kan fås til lederuddannelse.

Tilskuddet gives til dig personligt. Det vil sige, at det er dig - og ikke din virksomhed - der skal stå som betaler af uddannelsen.

Du kan stadig søge SVU, selvom du modtager midler fra Omstillingsfonden, hvis du er i målgruppen og de øvrige betingelser for at søge om SVU er opfyldt.

Sådan gør du

Det er nemt for dig at få del i pengene fra Omstillingsfonden (så længe der er penge i puljen det pågældende år).

Tilmeld dig den uddannelse, du ønsker optagelse på, og kryds af i feltet Omstillingsfond, når du tilmelder dig uddannelsen. Du finder boksen under tekstfeltet: Faktura til.

Vil du have del i pengene? Kom med

Hvis du vil have del i pengene fra Omstillingsfonden, kan du tilmelde dig et fag eller et uddannelsesforløb. Husk pengene uddeles efter ’først til mølle’ princippet.

Se alle uddannelser og hold >>

Om Omstillingsfonden

Omstillingsfonden er oprettet af Uddannelses- og Forskningsministeriet i forlængelse af den Trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2017.

Både den grønne omstilling, nye teknologier, stigende pensionsalder og pres på velfærden stiller nye krav til arbejdsstyrkens kompetencer og omstillingsevne. Det er derfor afgørende, at der er gode muligheder for at udvikle, omstille og uddanne sig løbende gennem hele arbejdslivet.

Formålet med Omstillingsfonden er at give medarbejdere på arbejdsmarkedet et kvalifikationsløft, og at de løbende kan holde deres kompetencer ajour og relevante.

Omstillingsfonden er gjort permanent fra og med 2024.

Brug for hjælp til, hvad de 10.000 kr. skal bruges til?

Vil du gerne i gang med at videreuddanne dig? Men du ved ikke helt, hvor du skal starte? Eller hvilken uddannelse, der er bedst for dig i forhold til dine karriereønsker og behov?
 
Så kan et gratis karrieremøde være noget for dig.
 
DU FÅR:
En færdig uddannelsesplan, der er 100% tilpasset de ønsker, du har for din udvikling og din videre karriere. 
 
På den måde ved du præcis, hvornår du bliver dygtigere, og hvordan du får værktøjer, som du kan bruge direkte i dit job.
 
Planen kan ende ud med, at det rigtige for dig er et kort, intensivt kursus eller måske en hel efteruddannelse. Det kan også være noget helt tredje midt i mellem.
 

Klar til gratis uddannelse? 

Få nemt et overblik over alle de fag og uddannelser vi udbyder på IBA.

>> Se alle fag og uddannelser

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Studievejleder - efteruddannelse
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse