– Bliv skarp til eksportsalg Eksportsælger 2.0

Vil du gerne skabe endnu bedre resultater med dit eksportsalg?

På uddannelsen Eksportsælger 2.0 får du fyldt din værktøjskasse op med effektive metoder og teknikker til at arbejde professionelt og målrettet med dit eksportsalg, og du får den nyeste viden på området.

Som eksportsælger bliver du i stand til at bruge forskellige metoder til at analysere og vurdere eksportmarkeder, og du lærer at vælge de rette eksportformer og eksportmarkeder, at håndtere de væsentligste eksportbarrierer samt at udarbejde en effektiv go-to-market plan, der passer til netop jeres virksomhed.

DKK 17.500
Eksamen: Mundtlig m. projekt
Omfang: 10 ECTS point
Varighed: 8 dage fra kl. 09:00 - 16:00

Der er undervisning kl. 9 -16 den 22.-23. august 2019 (intro), 27.-28. august, 12.-13. september; 24.-25. september 2019. Deadline for aflevering af opgave: 11. oktober 2019. Eksamen: 23. oktober 2019. Medlemmer af Eksportforeningen DKK 16.000. Inkl. forplejning, E-bog og litteratur.

Tilmeld

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Eksportforeningen.

Under forløbet vil du få adgang til den tilhørende E-bog, som er en guide, der hjælper dig godt i gang med studieteknik, studieforberedelse og projektskrivning.

Henrik Ludvigsen
- Jeg er blevet meget mere opmærksom på de kulturelle forskelle mellem markeder, og har fået håndgribelige værktøjer til at arbejde med de kulturelle udfordringer.
Henrik Ludvigsen
Global Key Account Manager
Har taget uddannelsen Eksportsælger 2.0

Fleksibel uddannelse - uanset hvor du er

Eksportsælger uddannelsen er tilrettelagt fleksibelt. Det betyder, at selvom du har rejsedage, kan du stadig følge med, fordi der samles op via webinarer, ligesom en lang række præsentationer bliver stillet til rådighed digitalt og på video efterfølgende. Så uanset hvor i verden du befinder dig, kan du følge med på uddannelsen.

Samarbejde med Eksportforeningen

Uddannelsen til Eksportsælger er udviklet i samarbejde med Eksportforeningen, som også bidrager med gæsteundervisere og den nyeste viden på området.

Sebastian Schwarz
- Mange danske virksomheder kunne eksportere meget mere. Derfor er Eksportforeningen gået ind i et samarbejde om eksportuddannelsen på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Sebastian Schwarz
Chef for medlems- og direktionsservice i Eksportforeningen

På eksportsælger uddannelsen lærer du om:

 • Eksportstrategier og eksportformer
 • Markedsanalyse og valg af eksportmarkeder
 • Udvælgelse samt styring og motivering af agenter og distributører
 • Identifikation og validering af kundeemner
 • International key account management
 • Netværk, støtteordninger og samhandelsorganisationer
 • Psykologi og kultur inden for eksportsalg
 • Fremtidens vækstmarkeder.

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der arbejder praktisk eller strategisk med eksport og eksportsalg og ønsker at professionalisere og styrke dit arbejde samt få papir på dine kompetencer.

Hans-Jørgen Vestergren Pedersen
- Jeg nød rigtig godt af den sparring og vidensdeling, vi havde på uddannelsen. Både med de andre studerende men i høj grad også med underviseren.
Hans-Jørgen Vestergren Pedersen
Area Sales Manager hos DEKO
Har taget uddannelsen Eksportsælger 2.0

Niveau

Uddannelsen er baseret på faget Eksport og internationalisering, som er en del af Akademiuddannelsen i International handel og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Jens Lassen
  Jens Lassen
  Indehaver af Ekspansion. Underviser i strategisk salg, eksportsalg, branche- og konkurrentanalyse.
 • Jens Hyldahl Bjerregård
  Jens Hyldahl Bjerregård
  Kromann & Reumert. Indlægsholder om internationale samhandelskontrakter og finansiering på Eksportsælger.
 • Lone Hermann Andreassen
  Lone Hermann Andreassen
  Adjunkt
 • Kenneth Plum
  Kenneth Plum
  EKF. Indlægsholder på Eksportsælger.

Kontakt

René Aagaard
- Det er som at stige ind i en helikopter og se det hele ovenfra.
René Aagaard
Sales Manager hos DEIF
Har taget uddannelsen Eksportsælger 2.0
Christian Tillema
- Jeg var stor tilhænger af, at jeg lærte om eksportsalgets psykologi og kultur. Det er en overset, men meget vigtig faktor, som er svær at håndtere.
Christian Tillema
International B2B Sales Manager, Bolia International A/S