– Bliv skarp til eksportsalg Eksport og internationalisering - Strategisk, taktisk og operationelt

Med uddannelsen Eksport og internationalisering får du en 360 graders gennemgang af, hvordan man laver eksportsalg i 20`erne. Du får fyldt din værktøjskasse op med effektive metoder og teknikker til at arbejde professionelt og målrettet med dit eksportsalg, og du får den nyeste viden på området. Undervisningen tager i høj grad udgangspunkt i udfordringer og erfaringer fra din egen hverdag, som du kan sparre med ligesindede og underviseren omkring.

Du lærer at arbejde med eksport på alle virksomhedens planlægningsniveauer, lige fra at vurdere den interne eksportparathed og eksportberedskab til at bruge forskellige metoder til at analysere, vurdere de optimale eksportmarkeder fra netop jeres virksomhed – også i lyset af hvordan markederne er påvirket af Coronasituationen.

Du lærer desuden at vælge den rette eksportform samt den rigtige agent eller distributør, eller på anden måde træffe de rette valg i.f.m. virksomhedens indgang på et nyt marked. Herunder også at udarbejde en effektiv go-to-market plan, der passer til netop jeres virksomhed.

Endelig lærer du hvordan man får det optimale udbytte af sit igangværende eksportsalg ved bl.a. at motivere agenter, distributører, datterselskaber, egne sælgere og lignende til at få mest mulig fokus på dine produkter.

Og hele undervisningen tager udgangspunkt i, hvordan man håndterer barrierer og optimerer sit eksportsalg i en stadig mere global og digital verden, hvor kendskab til kulturforskelle mellem verdens lande – og hvordan man håndterer dem – bliver et stadig vigtigere konkurrenceparameter. Og hvor en stadig større del af dialogen med udenlandske kunder skal ske online – og uden tvivl kommer til det også efter Corona. Du får således også masser af værktøjer til at arbejde med netop disse udfordringer.

DKK 17.500
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
17/08 2022 kl. 10:00-17:00
18/08 2022 kl. 09:00-16:00
30/08 2022 kl. 10:00-17:00
31/08 2022 kl. 09:00-16:00
14/09 2022 kl. 10:00-17:00
15/09 2022 kl. 09:00-16:00
28/09 2022 kl. 10:00-17:00
29/09 2022 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
14. oktober 2022
Ansøgningsfrist: 03/08 2022
IBA indkøber litteratur forud for opstart til alle deltagere.
Fuld forplejning alle undervisningsdage.
Tilmeld

Samarbejde med Danish Export Association

Uddannelsen til "Eksport og internationalisering - Strategisk, taktisk og operationelt" er udviklet i samarbejde med Danish Export Association, som også bidrager med gæsteundervisere og den nyeste viden på området.

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Eksportstrategier og eksportformer
 • Internationaliseringsprocesser og internationalisering af værdikæden
 • Markedsanalyse og valg af eksportmarkeder
 • Udarbejdelse af go to market planer
 • Udvælgelse samt styring og motivering af agenter og distributører
 • Identifikation og validering af kundeemner
 • International key account management
 • Kultur og kulturforskelle inden for eksportsalg
 • Globaliseringen og fremtidens vækstmarkeder
 • Digitaliseringens rolle i fremtidens eksportsalg
 • Den løbende evaluering – og optimering – af eksportsalget.

Værdi for dig

 • Du bliver i stand til at håndtere forskellige metoder til at analysere og vurdere eksportmarkeder.
 • Du lærer at vælge de rette eksportformer og eksportmarkeder og lave effektive go to market planer, der passer netop til jer.
 • Du bliver bedre klædt på til at håndtere eksportbarrierer i praksis.
 • Du bliver i stand til at optimere dit eksportsalg og skabe endnu bedre resultater.

Værdi for virksomheden er en medarbejder der bl.a.

 • Får fyldt værktøjskassen med effektive metoder til at arbejde professionelt og målrettet med eksportsalg, herunder træffe de rette strategiske valg omkring f.eks. eksportmarked og eksportform.
 • Har en opdateret viden om at arbejde med eksportsalg, tilpasset udfordringerne i 20`erne efter bl.a. Corona krisen.
 • Bliver mere effektiv og bevidste omkring forbrugte ressourcer i eksportsalget.

Målgruppe

Uddannelsen er både for dig, der arbejder strategisk med eksport og eksportsalg, og dig der arbejder mere taktisk operationelt, og ønsker at professionalisere og styrke dit arbejde samt få papir på dine kompetencer.

Det kan fx være dig, der er eksportsælger, salgschef, projektleder, direktør eller marketingansvarlig. Og som sidder fx med spørgsmål om, hvordan du kommer i gang med eksport på et bestemt marked, hvilke partnere i udlandet du skal samarbejde med eller hvad fordelene er ved at få en agent etc.

Under forløbet vil du få adgang til den tilhørende E-bog, som er en guide, der hjælper dig godt i gang med studieteknik, studieforberedelse og projektskrivning.

Henrik Ludvigsen
- Jeg er blevet meget mere opmærksom på de kulturelle forskelle mellem markeder, og har fået håndgribelige værktøjer til at arbejde med de kulturelle udfordringer.
Henrik Ludvigsen
Global Key Account Manager
Har taget uddannelsen Eksport og internationalisering (Tidligere Eksportsælger 2.0)

Tag uddannelsen hvor det passer dig

Vil du gerne dygtiggøre dig, samtidig med at du passer dit arbejde? Du kan nu tage uddannelsen hvor det passer dig bedst. IBA Kolding har gjort det muligt at følge denne 8-dags uddannelse online såvel som fysisk. Det giver dig mulighed for at deltage enten helt eller delvist virtuelt på uddannelsen. Du har stadig mulighed for at deltage i gruppearbejde, interagere med underviser og tage eksamen via skærmen. Vi anbefaler dog, at du deltager fysisk på det første modul af uddannelsen, for at give dig den bedst mulige start. Nedenfor kan du se, hvordan undervisningen foregår i et hybridt klasselokale, med både fysiske og virtuelle deltagere.

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)
Sebastian Schwarz
- Mange danske virksomheder kunne eksportere meget mere. Derfor er Eksportforeningen gået ind i et samarbejde om eksportuddannelsen på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Sebastian Schwarz
Chef for medlems- og direktionsservice i Eksportforeningen
Hans-Jørgen Vestergren Pedersen
- Jeg nød rigtig godt af den sparring og vidensdeling, vi havde på uddannelsen. Både med de andre studerende men i høj grad også med underviseren.
Hans-Jørgen Vestergren Pedersen
Area Sales Manager hos DEKO
Har taget uddannelsen Eksport og internationalisering (Tidligere Eksportsælger 2.0)

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

 • Jens Lassen
  Jens Lassen
  Indehaver af Ekspansion. Underviser i strategisk salg, eksportsalg, branche- og konkurrentanalyse.

Kontakt

 • Andreas Bach-Laursen
  Andreas Bach-Laursen
  Lektor og uddannelsesleder

Kontakt

René Aagaard
- Det er som at stige ind i en helikopter og se det hele ovenfra.
René Aagaard
Sales Manager hos DEIF
Har taget uddannelsen Eksport og internationalisering (Tidligere Eksportsælger 2.0)
Christian Tillema
- Jeg var stor tilhænger af, at jeg lærte om eksportsalgets psykologi og kultur. Det er en overset, men meget vigtig faktor, som er svær at håndtere.
Christian Tillema
International B2B Sales Manager, Bolia International A/S