DSV flytter ledernes undervisning udenfor i det fri

- Ja, det er svært at være den bedste udgave af sig selv, hvis ens fødder er lidt dumme.

IBA’s chefkonsulent Jens Nyland Handberg smiler til sine studerende, der stille nikker ja. De ved udmærket, hvad det er, han taler om.

Lige nu kan de slappe af med en kop kaffe i undervisningslokalet, men dagen før var de gennem et strabadserende program med flere kilometers gåtur i skoven, og denne morgen blev de vækket allerede klokken 05, fordi de skulle langt ud i terrænet omkring Oksbøl for at bygge en tømmerflåde.  

Samarbejde med IBA

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding kan i få et spændende, specialdesignet uddannelsesforløb og kompetenceløft, der kan udvikle, forbedre og styrke din virksomhed eller organisation.

I kan vælges mellem uddannelsesforløb for hele virksomheden eller et uddannelsesforløb til den enkelte medarbejder. Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag.

Hvis dette lyder som noget for jer, så læs mere om mulighederne her

Vil du læse mere om, hvorfor DVS samarbejder med Semler Gruppen om uddannelsesforløb på IBA, så klik her

 

Yes! Den virker. Elizabeth Bützow står parat til at hive en kollega sikkert ”i havn”. At lave en svævebane, der fungerer og kan bære vægten af en person, er en af dagens samarbejdsøvelser.

Holdet fra transport- og logistikfirmaet DSV er på lederuddannelse, hvor dagens praktiske holdopgaver tærer på både kræfter og tålmodighed. Opgaverne ude i det fri skal understrege de teoriske pointer, som Jens serverer i løbet af dagen.

- Jeg synes, afvekslingen fungerer supergodt, siger Mikkel Christoffersen, mens han hastigt gumler en selvsmurt sandwich, før hele holdet bliver sendt ud på nye udfordringer i Oksbøl Plantage, der også benyttes af militæret til øvelser.

Business Change Manager Mikkel Christoffersen (til venstre) kan godt lide afvekslingen mellem teorien indenfor og praktiske opgaver ude i det fri.

- De praktiske opgaver er med til at udfordre vores tålmodighed, fordi vi er lidt trætte i forvejen. Det kan man godt spejle ind sin hverdag, hvor der også dukker udfordringer op i løbet af dagen. Og de skal løses, uanset hvordan du ellers går og har det, siger Mikkel, der arbejder som Business Change Manager og blev udlært speditør hos DSV i 2003.

Skræddersyet til firmaet

Turen til Oksbøl er en del af den lederuddannelse, som IBA har tilrettelagt specielt for DSV. Selv om mange får deres undervisning ”hjemme” hos IBA på Havnevej i Kolding, så rykker erhvervsakademiet gerne sin efter- og videreuddannelse ud af vante rammer for at lave skræddersyede forløb. Det kan enten være ude hos en virksomhed, eller det kan – som i DSV’s tilfælde – være helt ude under åben himmel, hvis virksomheden ønsker det.

IBA’s Jens Nyeland Handberg uddyber teorien bag begrebet ”motivation”, før han sender holdet udenfor på nye opgaver.

En passende forstyrrelse

Når DSV har bestilt et forløb, der er tilpasset netop deres virksomhed, så er det blandt andet fordi, man gerne vil træne lederne i ”den passende forstyrrelse”, som Jan Mølgaard Nystrup, HR Business Partner hos DSV, beskriver det:

- Vi kan ikke bare sidde i et lokale og lære dem alting. Derfor har vi brug for, at vi sammen med IBA skruer undervisningen sammen på en lidt anden måde. For os er det vigtigt, at vores ledere kan navigere i en hverdag, som forandrer sig hele tiden. De må ikke blive for fastlåste i måden, de går til en opgave på.

De to hold skal hver bære en bunke rafter med rundt i skoven, hvor rafterne skal bruges igen og igen for at løse dagens opgaver.

Sammenhold på tværs

For dette hold betød ”den passende forstyrrelse” blandt andet, at holdet skulle opføre en raftebro ude i det bakkede skovterræn. De meterlange rafter skulle de så have med videre på dagens øvrige opgaver, der både cirklede omkring selve samarbejde og helt konkrete opgaver, der skulle løses på afmålt tid – også selv om tæerne var ved at blive ømme.

- Det giver noget at tænke over. Og det giver også et sammenhold på tværs af virksomheden, som man kan bruge, når undervisningen er forbi, og hverdagen begynder igen, siger Elizabeth Bützow, der er teamleder hos DSB Road i Horsens.

Læs mere om skræddersyede virksomhedsforløb her

 

29/03/2022

Kontakt

Jens Nyeland Handberg
- Som erhvervsakademi er vi jo garant for, at selv om vi skræddersyr uddannelsen til et bestemt firma, så kan deltagerne stadig være helt sikre på, at den lever op til alle de formelle krav til, hvad uddannelsen skal indeholde.
Jens Nyeland Handberg
Lektor på IBA