Drone certificering

Mange kommende dronepiloter skal nu møde fysisk frem til en teoriprøve, hvis de vil ud at flyve med deres drone.

Den nye regel trådte i kraft fra den 5. oktober 2022, og den omfatter dronepiloter, der har brug for det såkaldte A2-dronecertifikat. Ofte drejer det sig om dronepiloter, der bruger deres drone i en arbejdsmæssig sammenhæng. Blandt andet giver certifikatet mulighed for at flyve tæt på mennesker i beboede områder.

DKK 500
Undervisningsdage:
10/01 2024 kl. 12:00-14:00
Ansøgningsfrist: 27/12 2023
Huskeliste til dig, der skal til drone certificering: Kursisterne har 3 forsøg. Husk at læse vejledningen grundigt, hvis der vil gøres brug af disse forsøg og følg de steps, der er i vejledningen. Kursisterne betaler eksamensgebyr inden prøven via droneregler.dk. Pris 65 kr. Kursisterne medbringer sagsnummeret, de har modtaget via mail i e-Boks, når betalingen er gennemført. Der kan gå op til 45 min, så det anbefales, at det gøres dagen før, prøven skal tages. Kursisterne indtaster sagsnummer via det link, de modtager fra Trafikstyrelsen, inden eksamen påbegynder. Kursisten får sit A2 kompetencecertifikat i e-Boks. Husk at medbringe: Dit A1/A2 certifikat til dokumentation samt legitimation. Din egen PC eller tablet.
Tilmeld

Få dit A2-dronecertifikat hos IBA

Hidtil har man haft mulighed for at tage teoriprøven derhjemme foran computeren, men EU’s myndighed for luftfartssikkerhed, EASA, har besluttet, at en hjemmeprøve ikke længere er tilstrækkeligt. Nu skal dronepiloter i stedet møde op fysisk til prøverne for at opnå et A2-dronecertifikat. Og det skal foregå hos en udbyder, som er godkendt til at håndtere opgaven.

IBA Erhvervsakademi Kolding, som i forvejen underviser i faget Drone til inspektion, er et af de få steder i landet, der er blevet godkendt til at afvikle prøverne på vegne af Trafikstyrelsen.
 

Hvem henvender drone certificering sig til?

Du har brug for et dronecertifikat, hvis du skal flyve med drone tæt på mennesker og i bebyggede områder. Det gælder ofte for dig, som skal benytte drone i en professionel sammenhæng.

De aktuelle afstandsregler, finder du på droneregler.dk.

For at tage dronecertifikatet er det et krav, at du allerede har taget A1/A3-prøven (det kan foregå hjemme foran computeren), og at du har gennemført selvuddannelse forud for prøven.

Vidste du, at du kan tage faget "Drone til inspektion" hos IBA?

Ønsker du at arbejde professionelt med droner, så har du mulighed for at tage valgfaget drone til inspektion på IBA. Drone til inspektion er et valgfag på Akademiuddannelse i Energiteknologi, men du kan også tage det som et selvstændigt fag.

På uddannelsen lærer du bl.a. om rammer, regler, love og bekendtgørelser for droneflyvning samt etik, så du overholder privatlivets fred. 

En drone kan nemlig bruges til en bred vifte af opgaver, som giver dig overblik. Droner har særlig vundet indpas i byggesektoren, hvor de kan bruges til at inspicere alt fra solcelleanlæg og vindmøller til skorstene og tag. De bruges også ejendomsinspektion af tage og facader - eller til at inspicere både, skibe, broer samt kraner.

Huskeliste til dig, der skal til drone certificering

  • Kursisterne har 3 forsøg. Husk at læse vejledningen grundigt, hvis der vil gøres brug af disse forsøg og følg de steps, der er i vejledningen.
  • Kursisterne betaler eksamensgebyr inden prøven via droneregler.dk. Pris 65 kr.  
  • Kursisterne medbringer sagsnummeret, de har modtaget via mail i e-Boks, når betalingen er gennemført. Der kan gå op til 45 min, så det anbefales, at det gøres dagen før, prøven skal tages.
  • Kursisterne indtaster sagsnummer via det link, de modtager fra Trafikstyrelsen, inden eksamen påbegynder.
  • Kursisten får sit A2 kompetencecertifikat i e-Boks.

Husk at medbringe:

  • Dit A1/A2 certifikat til dokumentation samt legitimation.
  • Din egen PC eller tablet.

Kontakt