Organisation, metode og videnskabsteori

Succesfuld udvikling af virksomheden kræver en grundig forståelse af organisationens opbygning og kultur. På dette diplomfag lærer du at identificere problemstillinger og implementere organisatoriske forandringer.

Du kommer til at arbejde med at designe organisationsanalyser og identificere de forskellige interessenters mål og værdier og deres betydning for organisationen. Du lærer også at opstille løsningsforslag baseret på de problemstillinger, du har kortlagt i din analyse.

DKK 9.800
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 6 dage

13.-14. september, 4.-5. oktober og 22.-23. november 2018.
Eksamen 14. januar 2019

Tilmeld

Du lærer, hvordan du med forskellige ledelsesmetoder skaber udvikling, motivation og læring i organisationen. Og endelig så arbejder du med kommunikation og evnen til at implementere forandringer.

Du lærer om:

 • Organisationskultur
 • Organisationsforandring
 • Kommunikation
 • Ledelse
 • Læring
 • Videnskabsteori og metode

Værdi for virksomheden

 • Du bliver i stand til at arbejde med virksomhedens organisationsudvikling
 • Du styrker din virksomheds evne til forandring og god kommunikation

Målgruppe

Faget er for dig, der har interesse for organisationskultur, forandring, kommunikation og udvikling.

Niveau

Faget er en del af Diplomuddannelsen i International handel og markedsføring. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

­

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Læs om økonomi på din efteruddannelse

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

­

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Én uge før opstart.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Undervisere

 • Henrik Søgaard Hansen
  Henrik Søgaard Hansen
  Forskningsassistent ved Syddansk Universitet, konsulent og forfatter til flere bøger om ledelse. Underviser i organisation og ledelse.
 • Ejner Kristensen
  Ejner Kristensen
  Underviser i diplomfaget organisation og metode

Kontakt

 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser