Branche- og konkurrentanalyse

Viden er magt! Når du kender din branche og dine konkurrenter, kan du lægge effektive strategier og forbedre din konkurrenceevne. Vi giver dig værktøjerne.

På faget Branche- og konkurrentanalyse får du både et teoretisk grundlag og praktiske værktøjer til at analysere brancher og konkurrenter. Du lærer nemlig at kortlægge virksomhedens markedssituation og identificere udviklingspotentialerne.

Du lærer bl.a. om benchmarking og design af brancheanalyser. Du får også indsigt i globaliseringens indvirkning på virksomhedens konkurrenceevne og lærer at udvikle fremtidsorienterede strategier.

Der er ingen hold i øjeblikket.

Giv mig besked, når jeg kan tilmelde mig næste hold

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Diplomfaget er obligatorisk på diplomuddannelsen i International handel og markedsføring. Du kan også tage faget som selvstændigt kursus.

Du lærer om:

 • Brancheanalyse
 • Konkurrentanalyse
 • Competitor intelligence
 • Benchmarking
 • Muligheder og trusler ved globalisering
 • Netværk og klyngedannelse
 • Analysedesign
 • Konsekvenserne af digitalisering og online handel

Værdi for virksomheden

 • Du arbejder fokuseret med virksomhedens konkurrenceevne
 • Din virksomhed får tilført ny viden om konkurrenter i branchen
 • Du udvikler din virksomheds beslutningsgrundlag og strategi

Målgruppe

Faget er for alle med strategisk interesse og med behov for metoder til branche- og konkurrentanalyse. Du er måske marketingansvarlig, eller du er leder for en virksomhed eller udviklingsafdeling.

Niveau

Faget er en del af Diplomuddannelsen i Salg og markedsføring. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

­

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs om økonomi på din efteruddannelse

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

­

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Én uge før opstart.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Kontakt