Du tager uddannelsen på deltid, mens du er i job. I undervisningen bruger du din praktiske erfaring aktivt, og du arbejder med dine egne cases; problemstillinger du har med fra netop din virksomhed. Det betyder, at du kan bruge din nye viden i din virksomhed med det samme.

Med uddannelsen bliver du i stand til at identificere økonomiske og forretningsmæssige problemstillinger og implementere praktiske løsninger. Du kan altså bidrage til virksomhedens forretningsudvikling, fordi du har overblik over økonomiske sammenhænge og tilbudsgivning, og samtidig har viden om værdikædeoptimering og projektledelse.

Uddannelsesopbygning

Diplomuddannelsen i Transport og supply chain optimering består af:

 • To obligatoriske fag svarende til 15 ECTS: 
 • Studieretningsfag og valgfag svarende til 30 ECTS
 • Afgangsprojekt svarende til 15 ECTS

Fag

Obligatoriske fag – i alt 15 ECTS:

Studieretningsfag – i alt 20 ECTS:

Valgfag – i alt 10 ECTS:

Afgangsprojekt – 15 ECTS

Når du har afsluttet 60 ECTS, er du diplomuddannet. Det svarer til en mellemlang videregående uddannelse som fx en bachelor eller en HD.

Læs hvorfor diplomuddannelsen er et godt alternativ til HD

Tag et webinar

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring (relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV). Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Kontakt

 • IBA Efter- og videreuddannelse
  IBA Efter- og videreuddannelse
  Ved spørgsmål om uddannelsen
 • Isabel Garde-Hansen
  Isabel Garde-Hansen
  Uddannelseskoordinator
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse