Investering og finansiering

På denne uddannelse lærer du at styrke valget af virksomhedens finansieringsløsninger med den nødvendige viden om virksomhedens kapital og finansielle muligheder og risici.

Du får viden og kompetencer til at kunne danne dig et overblik over aktørerne på kapitalmarkederne, og du får indblik i de relevante investeringsprodukter.

Du lærer også at agere sparringspartner for virksomhedens ledelse, når det gælder sammensætningen af virksomhedens aktiver og passiver samt rådgivning om fremskaffelse af egenkapital og fremmedkapital.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

På faget arbejder du med udregning af kapitalomkostninger og afdækning af virksomhedens finansieringsløsninger. Du bliver i stand til at rådgive om forskellige selskabstyper og kapitalstrukturer for virksomheden. 

Du lærer om:

 • Kapitalmarkeder
 • Investeringsprodukter
 • Porteføljeteori og –konstruktion
 • Finansieringsløsninger
 • Egenkapital og fremmedkapital
 • Selskabsformer
 • Generationsskifte

Værdi for virksomheden

 • Du lærer at vurdere finansielle muligheder og risici for virksomheden
 • Du styrker virksomhedens investeringsportefølje
 • Du arbejder med din virksomheds egenkapital og muligheder for nye finansieringsløsninger

Målgruppe

Faget er for dig, som arbejder med virksomhedens økonomiske drift, og som gerne vil have grundig indsigt i arbejdet med investering og finansieringsløsninger. 

Diplom i Markedsføring

Niveau

Faget er en del af Diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

­

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs om økonomi på din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Kontakt

 • Malene Schøning Hansen
  Malene Schøning Hansen
  Uddannelseskoordinator
Tilmeld dig et webinar