Grundlæggende skatteret
Sidder du i en stilling, hvor du har brug for et større indblik i virksomhedens skatteforhold? Mangler du kendskab til fortolkninger, opgørelser og beregninger vedrørende virksomhedens skattepligt? Så kan Grundlæggende skatteret være for dig.
På faget får du et overordnet kendskab til metoder og teorier inden for skattelovgivning og skatterettens udvikling. Du bliver i stand til at håndtere komplekse problemstillinger og træffe valg mellem forskellige beskatningsmodeller.
Grundlæggende skatteret er et valgfag på Diplomuddannelse i Økonomi og regnskab. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.
11/04 2024 kl. 09:00-16:00
29/04 2024 kl. 09:00-16:00
08/05 2024 kl. 09:00-16:00
22/05 2024 kl. 09:00-16:00
4.6.2024 (2 timer skriftlig eksamen fra kl. 10:00-12:00).
Værdi for dig:
- Du lærer om teorier og metoder inden for skatteret
- Du får kendskab til skatterettens udvikling og skatteretslige problemstillinger
- Du bliver klogere på lovgivning og praksis inden for skatteret
Værdi for din arbejdsgiver:
- Du bliver i stand til at indgå i et tværfagligt samarbejde omkring udviklingsorienterede skatteretslige problemstillinger
- Du lærer reglerne for selskabsbeskatning at kende
- Du ved, hvilke virkninger skatten kan have på din virksomhed
- Du bliver i stand til at håndtere komplekse valg mellem forskellige beskatningsmodeller
Målgruppe
Dette diplomfag er for dig, der har brug for en grundlæggende viden om skatteret og skatterettens betydning og virkning.
Niveau
Faget er en del af Diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Studieordning
Studieordning for Merkantil Diplomuddannelse 2021 (PDF)
Tidligere studieordning:
Studieordning for Merkantil Diplomuddannelse 2020 (PDF)
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året.
Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Optagelseskrav
For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring (relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV). Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.
Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.