Mette Astrid Lundskov
Jeg valgte at tage en diplomuddannelse på IBA i Kolding, fordi selve undervisningen for det meste foregår i dagtimerne. Det betyder, at i min fritid skal jeg kun afsætte tid til mine lektier. Det var mere spiseligt for mig.
Mette Astrid Lundskov
økonomiansvarlig hos Vestfyns Tømrerforretning A/S
Læs mere om Mette her

På diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab kommer du til at arbejde med faglige discipliner som regnskab, investering, finansiering og økonomi. Du lærer bl.a. at analysere virksomhedens økonomiske situation og vurdere såvel det interne som det eksterne regnskab i virksomheden.

Du får indblik i virksomhedens økonomiske drift, samt i de globale økonomiske forhold, der kan have betydning for virksomhedens udvikling og fremtid. Du opnår også teknikker til at vurdere finansielle muligheder og risici, så du kan foretage de mest fordelagtige investeringer.

Igennem praksisnære problemstillinger lærer du desuden, hvordan du skaber udvikling og motivation, samt gennemfører forandringer i organisationen med den rette kommunikation og ledelsesmetode. 

Diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab på IBA

På IBA kan du læse en hel Diplomuddannelse i Økonomi og regnskab, eller du kan vælge et eller flere enkelte fag.

En diplomuddannelse i Økonomi og regnskab tages i efter- og videreuddannelsessystemet. Uddannelsen ligger på samme niveau som en bachelor i uddannelsessystemet og et et godt alternativ til en HD2 i Regnskab og Økonomistyring (HDR). Læs mere om Diplomuddannelsen som alternativ til HD her.

Diplomuddannelsen giver dig adgang til uddannelser på Master- eller kandidatniveau. 

Uddannelsens opbygning

Diplomuddannelsen i økonomi og regnskab består af:

  • To obligatoriske fag svarende til 15 ECTS
  • Tre studieretningsfag svarende til 25 ECTS
  • Valgfrit fag svarende til 5 ECTS
  • Afgangsprojekt svarende til 15 ECTS

Fag

Obligatoriske fag – i alt 15 ECTS:

Studieretningsfag – i alt 25 ECTS:

Valgfrit fag – i alt 5 ECTS:

Afgangsprojekt – 15 ECTS

Når du har afsluttet 60 ECTS, er du diplomuddannet. Det svarer til en mellemlang videregående uddannelse som fx en bachelor eller en HD.

Læs hvorfor diplomuddannelsen er et godt alternativ til HD

Et uddannelsesforløb kan se således ud

Pris

Den samlede pris for uddannelsen er ca. DKK 63.600.

Mød underviserne på diplomuddannelsen i Økonomi og regnskab

Mød Torben Villumsen

Torben Villumsen har en baggrund som statsautoriseret revisor og har arbejdet 7 år som revisor hos Arthur Andersen. Der ud over har Torben ca. 10 års erfaring som CFO i ind- og udland for større virksomheder (Icopal og Kvik).

Torben Villumsen
Adjunkt
Mail: tovi@iba.dk

Mød Benny Allerup Gammelgaard

Benny er underviser på IBA Erhvervsakademi Kolding og beskræftiger sig primært med undervisning i fag inden for ledelse, strategisk udvikling og økonomi. 

Benny Allerup Gammelgaard
Seniorkonsulent
Mail: bag@iba.dk
Tlf.: +45 25 28 41 70

Mød Claus Bilstrup

Claus Bilstrup er Erhvervschef hos Totalbanken.

Claus underviser i Finansielle forretninger og boligfinansiering, Erhvervsøkonomi samt Kredit til private på IBA.

Claus Bilstrup

Mød Steen Johannsen

Steen Johannsen er Skatterådgiver hos Beierholm.

Sten har tidligere arbejdet med erhvervsbeskatning, virksomhedsrådgivning, optimering af skat og skattesager hos Deloitte samt arbejdet som Skattekonsulent hos Sydbank.

Steen underviser i Skatteret på IBA.

Mød Signe Krog Jensen

Signe Krog er Director Financial Investments hos Kirk Kapital Fondsmæglerselskab.

Signe har mangeårig erfaring med forvaltning af private formuer i forskellige legale strukturer og med forskellige risikoprofiler. Hun har erfaring med opbygning af nyt familiekontor: Formulering af forretningsplan og strategi samt implementering af samme - samt etablering af fondsmæglerselskab.

Signe underviser i Investering og Finansiering på IBA.

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring (relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV). Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Kontakt

  • Malene Schøning Hansen
    Malene Schøning Hansen
    Uddannelseskoordinator