Diplomuddannelse i Ledelse

Viden- og innovationsledelse

Hvad skal ruste virksomheden og dig til at imødegå fremtidens krav fra kunderne og en stigende udviklingshastighed? For de fleste virksomheder er hverdagen i dag præget af skiftende trends, højere kundekrav og behov for nye kompetencer. Det stiller nye krav til at kunne indoptage og dele viden i virksomheden og omsætte den til værdiskabende innovation.

Det må nødvendigvis kræve, at vi som individer, teams og organisationer bliver i stand til at lære nyt og at lære sammen. I faget viden- og innovationsledelse tager vi denne virkelighed seriøst og arbejder med, hvordan I kan accelerere læringen og dermed udviklingstakten for at møde fremtidens marked.

Du lærer at genkende, fremkalde og støtte innovation og vidensdannende processer i egen organisation gennem ledelse – der balancerer styring, systematik, relationer og kreativitet – og den læring, der skal understøtte dette.

Modulet er et valgfag på Diplomuddannelse i Ledelse og Diplomuddannelse i Projektledelse. Du kan tage faget særskilt eller som en del af de to diplomuddannelser.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Lederne kompetencecenter logo

Faget "Viden- og innovationsledelse" udbydes i samarbejde med Lederne KompetenceCenter.

Dét lærer du på faget Viden- og innovationsledelse

  • Du lærer om teorier, begreber og metoder om viden og videndannelse
  • Du lærer om teorier begreber og metoder om innovation og innovative processer
  • Du lærer om kreativitet og kreative metodikker
  • Du lærer om udvikling og ledelse af konkrete, værdiskabende innovative processer.

Værdi for både dig og din arbejdsgiver

  • Du får specifik viden om innovationsprocesser og metoder til at skabe nye veje for virksomheden.
  • Du kan identificere eget og organisatorisk kompetenceudviklingsbehov i forhold til aktivering af innovative ressourcer og viden/videndeling i organisationen.

Hvem kan læse Viden- og innovationsledelse?

Faget henvender sig til dig, der har en rolle og interesse i at understøtte virksomhedens udvikling. Faget kan både henvende sig til dig som arbejder i R&D, er leder i virksomheden eller har en specialistrolle, hvor du arbejder med udviklende processer.

Du får metoder til at accelerere videnopbygning og værdiskabelse i virksomheden gennem ledelse af viden- og innovationsprocesser i egen praksis og i virksomheden.

Forløb og priser

Faget er en del af diplomuddannelsen i Ledelse. Uddannelsen tager ca. 3 år at gennemføre.

Hvis du vælger at tage hele uddannelsen på 60 ECTS er prisen DKK 75.300.

Hvis du vælger at tage de obligatoriske fag på 30 ECTS er prisen DKK 39.900.

For et modul på 10 ECTS er prisen DKK 13.300.

For et modul på 5 ECTS er prisen DKK. 6.900.

For Afgangsprojekt er prisen DKK 14.700.

Litteratur betales særskilt.

Læs mere om den samlede diplomuddannelse i Ledelse >>

Introduktion til videnskabsteori

Er det længe siden du har studeret - eller har du lidt eller ingen kendskab til videnskabsteori? Så anbefaler vi dig, at deltage på vores introduktionsforløb læs mere og tilmeld dig her: Introduktion til videnskabsteori

Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev

Niveau

Faget er en del af Diplomuddannelsen i Ledelse. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Studieordning

Nuværende studieordning pr. 01.2021

Studieordning for Diplomuddannelse i Ledelse (PDF)

Tidligere studieordning pr. 08.2019

Studieordning for Diplomuddannelse i Ledelse (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring (relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV). Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Kontakt

  • Jane Boysen Damgaard
    Jane Boysen Damgaard
    Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne