Lederskab, personligt og professionelt Det personlige lederskab og forandring

Som leder er det afgørende at have stærke kommunikationsfærdigheder, både i forhold til dine medarbejdere og samarbejdspartnere. På det første obligatoriske fag i diplomuddannelsen i Ledelse bliver teorier og modeller inden for lederskab kombineret med viden om og forståelse for kommunikation. Dette vil give dig mulighed for at udvikle og reflektere over din egen kommunikation som leder og styrke dine evner til personligt lederskab og håndtering af forandringer.

Bæredygtighed integreres ligeledes som et mindset. På dette modul vil der være fokus på den indre bæredygtighed.

Faget Det personlige lederskab og forandring kan tages som et særskilt fag eller som en del af diplomuddannelse i Ledelse.

DKK 13.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
29/08 2024 kl. 09:00-16:00
12/09 2024 kl. 09:00-16:00
26/09 2024 kl. 09:00-16:00
10/10 2024 kl. 09:00-16:00
24/10 2024 kl. 09:00-16:00
21/11 2024 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
den 12. eller 13. december 2024
Litteratur: Prisen er eksklusiv litteratur.
Forplejning: Der er mulighed for tilkøb af forplejning til kr. 220,- pr. dag ekskl. moms, samt
Konference pakke til kr. 2000,- ekskl. moms.
Forplejning består af morgenmad, frokost inkl. drikkevarer samt eftermiddags kage.
Vand, Kaffe/the og andre varme drikke ad libitum på alle kursus dagene.
Konference pakken består af gratis adgang til inspirationsmøder om ledelse, Lederkonferencer, workshops m.m
Ledelse i Dag.- Lederstof.dk
Individuel fortroligt sparring
Ekstra ledelseslitteratur.
Forplejning og konference pakke kan fravælges.
Ansøgningsfrist: 15/08 2024
Vi afholder et introduktionsmøde til modulet den 15. august 2024.
Informationsmødet afholdes online via Teams. Link fremsendes inden opstart.

Den 7. november 2024 er der vejledningsdag.
Tilmeld
Lederne kompetencecenter logo

Faget "Det personlige lederskab og forandring" udbydes i samarbejde med Lederne KompetenceCenter.

Forståelse af det personlige lederskab

Personligt lederskab er en tilgang til ledelse, der fokuserer på at forstå og udvikle ens eget lederskabspotentiale, at tage ansvar for ens egne handlinger og at inspirere og motivere andre gennem ens personlige integritet og værdier. Det er vigtigt, fordi det skaber autentiske, inspirerende ledere og fremmer en kultur præget af tillid og engagement.

Personligt lederskab adskiller sig fra traditionelt lederskab, hvor fokus ofte er på at administrere og kontrollere andre. I modsætning hertil er personligt lederskab mere selvcentreret, hvor lederen først og fremmest fokuserer på sin egen udvikling, hvilket igen inspirerer og påvirker andre positivt. Det handler om at være et eksempel, der fører til mere autentisk og effektivt lederskab, der fremmer en sund organisationskultur baseret på tillid og gensidig respekt.

Hvad lærer du på faget Det personlige lederskab og forandring?

Igennem uddannelsen vil aspekter inden for både ledelse og kommunikation blive dækket. Du vil blandt andet opnå viden omkring:

 • Du får teorier og modeller for ledelse og lederskab.
 • Du lærer sammenhængen mellem ledelse og kommunikation.
 • Du får teorier og metoder om kommunikation.
 • Du lærer om organisatorisk kommunikation.

Du får værdifulde værktøjer og færdigheder til glæde for din arbejdsgiver

Denne uddannelse vil give dig værdifulde værktøjer og færdigheder, der vil have direkte gavn for din arbejdsgiver.

 • En af de vigtigste fordele er evnen til at tilpasse din kommunikation til organisationens specifikke udfordringer i dagligdagen. Ved at forstå og analysere disse udfordringer vil du være i stand til at formulere og levere konstruktive og effektive kommunikationsløsninger.
 • Derudover vil din evne til at identificere og formulere behov og strategier for dine kommunikative kompetencer også give dig en større følelse af ansvar og proaktivitet i din rolle som leder.

Hvem kan læse faget Det personlige lederskab og forandring?

Faget Det personlige lederskab og forandring henvender sig dig, der har interesse i at udvikle og forstå din egen rolle som leder samt sammenhængen mellem personlig kommunikation og ledelse.

Hvis du er en leder eller ønsker at udvikle dine ledelsesmæssige evner, vil dette fag være særligt relevant for dig. Du får mulighed for at udforske og forstå, hvordan din personlige kommunikation som leder påvirker dine ledelsesmæssige resultater og relationer.

Faget henvender sig også til personer, der ønsker at opbygge en dybere forståelse for ledelse og kommunikation. Selvom du måske ikke har en direkte lederrolle, kan du stadig have interesse i at lære om, hvordan personlig kommunikation og lederskab er tæt forbundet. Dette modul giver dig mulighed for at udforske og reflektere over disse sammenhænge og opnå en bredere indsigt i, hvordan kommunikation påvirker ledelse på forskellige niveauer i en organisation.

Uanset om du ønsker at forstå din egen lederrolle bedre, styrke dine kommunikative færdigheder som leder eller få en bredere forståelse for sammenhængen mellem personlig kommunikation og ledelse, er dette fag designet til at imødekomme dine behov. Det giver dig mulighed for at udforske, lære og udvikle dig som leder og kommunikator.

Forløb og priser

Faget "Det personlige lederskab og forandring" er en del af diplomuddannelsen i Ledelse. Uddannelsen strækker sig over en periode på cirka 3 år.

Priserne for hvert enkelt modul kan finder du under fagbeskrivelserne. Det er vigtigt at bemærke, at prisen for litteratur ikke er inkluderet i uddannelsesgebyret og skal betales separat.

Læs mere om den samlede diplomuddannelse i Ledelse >>

Introduktion til videnskabsteori

Er det længe siden du har studeret - eller har du lidt eller ingen kendskab til videnskabsteori? Så anbefaler vi dig, at deltage på vores introduktionsforløb læs mere og tilmeld dig her: Introduktion til videnskabsteori

Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne

Niveau

Faget er en del af Diplomuddannelsen i Ledelse. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Studieordning

Nuværende studieordning pr. 01.2021

Studieordning for Diplomuddannelse i Ledelse (PDF)

Tidligere studieordning pr. 08.2019

Studieordning for Diplomuddannelse i Ledelse (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring (relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV). Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Kontakt

 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser
 • Lone Hermann
  Lone Hermann
  Uddannelseschef

Undervisere

 • Ann Damgaard
  Ann Damgaard
  Lektor
 • Henrik Søgaard Hansen
  Henrik Søgaard Hansen
  Forskningsassistent ved Syddansk Universitet, konsulent og forfatter til flere bøger om ledelse. Underviser i organisation og ledelse.
 • Pernille Christensen Norbeck
  Pernille Christensen Norbeck
  Projektansat underviser indenfor ledelse og HR
 • Hannie van der Windt
  Hannie van der Windt
  Projektmedarbejder
Bæredygtighed skal skabe værdi for virksomhederne