Rundt om virksomhedsejeren

Er din privatkunde også virksomhedsejer? Så kræver det en helt særlig rådgivning, og det kan du lære alt om med faget Rundt om virksomhedsejeren.

Du får overblik over alle aspekter af virksomhedsejerens økonomiske forhold. På den måde kan du tage hensyn til kundens specifikke branche og fortælle din kunde om alt fra skat og forretningsplaner til hvidvask og etiske regler.

På faget kommer du til at arbejde med forskellige virksomhedstyper, selskabskonstruktioner og forskellige former for privatejede virksomheder. Du får forståelse for formålet med og anvendelsen af familiefonde. Du får også kendskab til grundlæggende strategier og modeller for generationsskifte - herunder successionsmuligheder.

DKK 10.400
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
23/02 2021 kl. 09:00-16:00
09/03 2021 kl. 09:00-16:00
23/03 2021 kl. 09:00-16:00
13/04 2021 kl. 09:00-16:00
27/04 2021 kl. 09:00-16:00
11/05 2021 kl. 09:00-16:00
Eksamen dato: D. 9. + 10. juni afhængig af antal deltagere
Ansøgningsfrist: 05/02 2021
Prisen er ekskl. litteratur. Der er undervisning kl. 9.00-16.00 den 23. februar, 9. marts, 23. marts, 13. april, 27. april, 11. maj 2021. Der skal afleveres 4 hjemmeopgaver under forløbet. Projektaflevering den 27. maj 2021. Faget afsluttes med mundtlig eksamen den 9. eller 10. juni 2021 (afhængigt af deltagerantal).
Tilmeld

Du lærer om:

 • Sammenhængen mellem virksomhedens og ejerens økonomi
 • Forhold der gør sig gældende ved ind- eller udflytning fra landet
 • At vurdere og foretage risikoanalyser
 • Relevante finansielle produkter ved opstart af virksomhed
 • Økonomiske konsekvenser ved generationsskifte, herunder skilsmisse og død.

Værdi for virksomheden:

 • Du kan give virksomhedens kunder en helhedsrådgivning, så de kan have alt samlet ét sted
 • Du kan indgå i en mere kompleks rådgivningssituation som led i kundens formueoptimering
 • Du får specialviden omkring virksomhedsejere og kan dermed rådgive mere dybdegående.

Målgruppe:

Faget er for dig, der ønsker at kunne kæde en virksomheds økonomi sammen ejerens. Du vil vide mere om etiske retningslinjer, opstart af virksomhed, skattelovgivning, kommanditselskaber og kreditvurdering. Du arbejder på nuværende tidspunkt med rådgivning, men ønsker at kunne yde en mere omfattende, struktureret og målrettet indsats.

Niveau

Faget er en del af den merkantile diplomuddannelse. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs om økonomi på din efteruddannelse

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

­

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Undervisere

 • Claus Bilstrup
  Claus Bilstrup
  Underviser i Finansielle forretninger og boligfinansiering, Erhvervsøkonomi og Kredit til private.
 • Steen Johannsen
  Steen Johannsen
  Underviser, Skatterådgiver hos Beierholm.

Kontakt