Bæredygtige forretningsmodeller - diplomuddannelse

Bæredygtige forretningsmodeller giver dig forståelse for, hvilke ændringer en omstilling til cirkulær økonomi og ledelsesformer kræver.

Du lærer om, hvordan forskellige forretningsmodeller kan understøtte jeres grønne omstilling. Derved sikrer du, at virksomhedens forretningsmodel har et langvarigt sigte og en bæredygtig effekt.

Faget lærer dig også, hvordan I kan bruge grøn omstilling til at skabe mere og bedre forretning, og kommunikere dette til kunder og interessenter med markedsføring, der undgår greenwashing.

Endelig ser vi også på, hvordan den cirkulære økonomi kan omsættes til jeres virksomheds forretning.

Bæredygtige forretningsmodeller er et retningsspecifikt fag på Diplomuddannelse i Bæredygtig virksomhed. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

DKK 6.900
Omfang: 5 ECTS
Undervisningsdage:
15/08 2024 kl. 09:00-16:00
29/08 2024 kl. 09:00-16:00
12/09 2024 kl. 09:00-16:00
26/09 2024 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
10. oktober 2024
Litteratur: Prisen er eksklusiv litteratur.
Forplejning: Der er mulighed for tilkøb af forplejning til kr. 220,- pr. dag ekskl. moms
Forplejningen består af morgenmad, frokost inkl. drikkevarer samt eftermiddagskage.
Kaffe, the og andre varianter af varme drikke og koldt vand er tilgængelig ub hele dagen.
Ansøgningsfrist: 01/08 2024
Introduktion til videnskabsteori:
Er det længe siden du har studeret - eller har du lidt eller ingen kendskab til videnskabsteori? Så anbefaler vi dig, at deltage på vores introduktionsforløb læs mere og tilmeld dig her: https://www.iba.dk/efteruddannelser/indledende-studieteknik-introduktion-til-metode-og-videnskabsteori
Tilmeld
Tina Bladbjerg
- Hvis man som virksomhed stadig vil være her om 50 år, er man nødt til at være proaktiv, når det gælder bæredygtighed. For ellers bliver man simpelthen overhalet af ny lovgivning, ny teknologi eller de krav, som kommer fra ens egne kunder.
Tina Bladbjerg
Key account manager hos Gyldendal
Læs hele historien her

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Cirkulær økonomi
 • ​Grønne forretningsmodeller
 • Implementering af nye forretningsmodeller
 • Branding, kommunikation og markedsføring.

Værdi for dig:

 • Du lærer teorier og metoder inden for ressourceeffektivitet, bæredygtige forretningsmodeller og cirkulær økonomi.
 • Du lærer at implementere bæredygtige forretningsmodeller.

Værdi for din arbejdsgiver:

 • Du kan udpege og implementere forretningsmodeller, der optimerer ressourceforbrug, branding og cirkulære ledelsesformer.
 • Du kan formidle fagligt bæredygtige løsninger til virksomheder, brugere og samarbejdspartnere.
 • Du kan håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer inden for bæredygtige forretningsmodeller i arbejdssammenhænge.
 • Du kan udarbejde grønne business cases og samtidig fungere som katalysator for nye innovative løsninger i virksomhederne.

Målgruppe

Faget er for eksempel for dig, der arbejder med ledelse, er rådgiver eller måske investor. Måske arbejder du med salg- og markedsføring eller er produktudvikling. Faget bæredygtige forretningsmodeller kan også være for dig, der arbejder med indkøb eller dig, der arbejder med shipping og logitik.

Optagelseskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt - andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene

Niveau

Faget er en del af den merkantile diplomuddannelse. En diplomuddannelse svarer til en bachelor, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på diplomniveau med op til 10.000 kr. om året. 

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.

Kontakt

 • Allan Klein Mikkelsen
  Allan Klein Mikkelsen
  Uddannelseschef
 • Jane Boysen Damgaard
  Jane Boysen Damgaard
  Uddannelseskoordinator. Diplomuddannelser og Akademiuddannelser

Uddannelseschef

Undervisere

 • Alis Sindbjerg Hinrichsen
  Alis Sindbjerg Hinrichsen
  Commercial Business Development Lead hos LEGO
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse