Installationsbranchens lederuddannelse

(SLETTET) Det strategiske lederskab - Installationsbranchens lederuddannelse

Dit bidrag til virksomhedens strategiske arbejde

Som mellemleder er du - måske - ikke en del af arbejdet med at udforme virksomhedens strategi, men du spiller en vigtig rolle, når strategien skal implementeres i det daglige arbejde og mål og visioner skal blive virkelighed.

I faget får du værktøjer, som hjælper dig med at udfylde din rolle i din virksomheds strategiske udvikling. Som en kompetent og fremsynet leder bliver du i stand til at tage del i virksomhedens strategiske arbejde på en professionel måde samtidig med, at du udvikler din egen personlige lederadfærd. 

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar A/S.

Strategi handler om at tænke og lede langsigtet – om at sætte og følge en retning og tage bevidste valg og fravalg. Gennem faget får du indsigt i, hvordan du kan bidrage til dette med udgangspunkt i din rolle i virksomheden. Er der tale om nye mål og nye valg, indebærer det ofte forandringer. Gennem faget får du derfor også viden om forandringsledelse og forandringsprocesser og bliver i stand til at lede forandringer i praksis og dermed bidrage til at skabe en bedre langsigtet forretning i en foranderlig verden, hvor byggebranchen konstant er under udvikling og risiciene ved at træffe forkerte valg store.

I faget indgår også en dag om byggejura, hvor du får viden om AB18, underleverandørarbejde og hvordan du sikkert og effektivt kommer videre igennem byggemøder.

Alt dette lærer du om i faget Det strategiske lederskab

  • Organisationens kultur, vision, mission og værdier.
  • Strategiske teorier og modeller
  • Strategisk analyse, udvikling, implementering og evaluering
  • Udvikling af lederskab, der omsætter strategien til praksis
  • Forandringsledelse og forandringsprocesser
  • Risikostyring og Byggejura.

Det strategiske lederskab giver dig og din arbejdsplads disse fordele

  • Du kan anvende centrale metoder i strategisk ledelse på eget organisatorisk niveau 
  • Du kan deltage i at beskrive, analysere, vurdere og formidle organisationens strategiske situation og mål samt anbefale indsatsområder 
  • Du kan medvirke til at gennemføre strategiske tiltag i afgrænsede dele af organisationen med afsæt i eget lederskab.

Niveau

Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Malene Schøning Hansen
    Malene Schøning Hansen
    Uddannelseskoordinator