Lederuddannelse

Christians lederuddannelse har gjort ham langt mere effektiv

I 2012 begyndte Christian Diercks-Misch at læse en lederuddannelse på IBA og blev kort efter den afsluttende eksamen i 2014 kåret som årets butiksleder i Pet World. Men hvordan er det gået siden? Bruger han stadig uddannelsen?

Det korte svar er: Det er gået rigtig godt, fordi uddannelsen har gjort ham til en effektiv leder.
Her kommer det lidt længere svar, som måske vil inspirere dig.

Men først lidt baggrundshistorie.

Christians lederuddannelse

Christian Diercks-Misch begyndte på sin akademiuddannelse i ledelse i 2011.

Herefter har han læst ét fag på aftenhold hvert halve år.

Christian har sammensat sin uddannelse af følgende fag:

(Christian har stadig til gode at skrive sit afgangprojekt i ledelse.)

Læs om de mange andre fag i akademiuddannelsen i ledelse

 

 

Flash back: Kåret som ”Årets butiksleder”

Da de sagde ”Christian Diercks-Misch” under kåringen, blev den 28-årige sønderjyske butiksleder meget overrasket. Han sad ved et af de bagerste borde til landsmødet og måtte kante sig forbi 150 kolleger for at nå frem til scenen.

Her fik han overrakt en vandrepokal med sit navn indgraveret i. En lederpokal som årets butiksleder ud af Pet Worlds 26 butiksledere i Danmark.

Den 28-årige Christian Diercks-Misch havde kun været i Pet World-kæden i knapt et år og kendte derfor kun få ansigter i forvejen. Men rosende ord fra scenen som ”iderig”, ”stærke lederegenskaber” og ”stort potentiale” gjorde, at alle i salen pludselig lærte ham at kende.

- Det var da lidt underligt, for jeg var jo den nyeste butiksleder i kæden. Men mine nye kolleger gav mig rigtig mange klap på skulderen resten af aftenen, fortalte Christian Diercks-Misch dengang efter kåringen.
 

Flash forward: Distriktschef og medejer

I dag fortæller han, at butikschef-jobbet, lederuddannelsen og kåringen første til, at han avancerede til distriktschef for Pet World. Han fik ansvar for de 10 sydligste butikker af kæden, der vækstede og vækstede.

- Sidste år, da jeg var distriktschef, var det vores bedste år nogensinde, fortæller han.

I 2016 blev han også medejer af Pet World, fordi han kunne bidrage med viden og ideer.
1. januar i år (2021, red.) blev Pet World opkøbt af den tyske gigant Maxi Zoo.

- Og i det køb overtog de også mig, fortæller Christian Diercks-Misch.

Organisationen er stadig ved at falde på plads, så lige nu er Christian Diercks-Misch tilbage som butikschef. Denne gang i Maxi Zoo i Haderslev. Han lægger ikke skjul på, at efter de seneste års udfordringer som områdeleder og medejer, er det ikke helt så krævende at være butikschef, som det var dengang for 10 år siden, da han var det første gang.

- Men jeg er heller ikke i tvivl om, at det er min lederuddannelse fra IBA, der gør, at jeg har mere tid end andre butikschefer, fastslår han.

I dag: Effektiv arbejdstid giver mere familietid

Det er ikke bare en fornemmelse, han har.

- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.

Hvorfor bruger du mindre tid?

- Det skyldes flere ting. En del af det er min viden om LEAN og projektledelse, som betyder, at jeg er bedre til at undgå spild og strukturere arbejdet. En anden del skyldes, at jeg ved mere om, hvem jeg gerne vil ansætte, så teamet fungerer. Endelig tænker jeg også strategisk længere frem. Og det betyder, at der ganske enkelt er nogle tidskrævende problemer, som jeg undgår, fordi jeg tager hånd om dem i tide.

Hvad bruger du så den ekstra tid på?

- Min familie. Jeg har en datter på tre år. Selvom som distriktschef for 10 butikker havde jeg tid til min familie, fordi jeg gennem uddannelsen lærte så mange værktøjer, som jeg stadig bruger i dag.

Kontakt

  • Lone Hermann
    Lone Hermann
    Uddannelseschef
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser