Lederuddannelse

Christian blev kåret til årets butiksleder i Pet World

Da de sagde ”Christian Diercks-Misch” under kåringen, blev den 28-årige sønderjyske butiksleder meget overrasket. Han sad ved et af de bagerste borde til landsmødet og måtte kante sig forbi 150 kolleger for at nå frem til scenen.

Her fik han overrakt en vandrepokal med sit navn indgraveret i.

Christians lederuddannelse

Christian Diercks-Misch begyndte på sin akademiuddannelse i ledelse i 2011.

Herefter har han læst ét fag på aftenhold hvert halve år.

Christian har sammensat sin uddannelse af følgende fag:

(Christian har stadig til gode at skrive sit afgangprojekt i ledelse.)

Læs om de mange andre fag i akademiuddannelsen i ledelse

 

Christian Diercks-Misch er butiksleder i Pet World i Sønderborg. Her har han syv ansatte. En butiksassistent, to elever og fire ungarbejdere. Og så er han årets leder i Pet World.

Christian har stærke lederegenskaber

En lederpokal som årets butiksleder ud af Pet Worlds 26 butiksledere i Danmark.

Den 28-årige Christian Diercks-Misch har kun været i Pet World kæden i knapt et år og kendte derfor kun få ansigter i forvejen. Men rosende ord fra scenen som ”iderig”, ”stærke lederegenskaber” og ”stort potentiale” gjorde, at alle i salen pludselig lærte ham at kende.

- Det var da lidt underligt, for jeg er jo den nyeste butiksleder i kæden. Men mine nye kolleger gav mig rigtig mange klap på skulderen resten af aftenen, fortæller Christian Diercks-Misch, som har taget sin lederuddannelse på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Jeg har fået noget ud af hver eneste dag

Akademiuddannelsen i ledelse har forandret hans måde at tale med personalet på. Nu er han blevet bevidst om at gå forrest og vise vejen som leder. Lederevner - som han har kunnet bruge, fra han begyndte at læse tilbage i 2012. Ikke mindst efter at han fik jobbet som butikschef i Pet World i Sønderborg.

- Jeg har kunnet mærke, at jeg har fået noget ud af hver eneste dag, jeg har læst. Jeg går nok til personalet på en anden måde end andre butiksledere, jeg kender. Og samtidig har jeg fået en stor viden om LEAN, som jeg kan bruge til at trimme butikken med, siger Christian, der er gået i gang med at optimere arbejdsgangene i butikken.

Jeg står ikke med pisken over hovedet på mine ansatte. For jeg har ved selvsyn set, at jeg får 20 procent mere arbejde ud af mit personale, når jeg giver dem lyst til selv at gøre en indsats, siger Christian Diercks-Misch.

Uddannelsen giver ham respekt

Han har læst sin lederuddannelse på to et halvt år og på den måde læst et fag hvert halve år.

Og det har da bestemt trukket tænder ud – rent tidsmæssigt. For ikke blot har han skulle køre til Kolding en aften om ugen. Han har også skulle finde tid i weekenden til at skrive opgaver og læse til eksamen.

Men han er ikke et øjeblik i tvivl om, at det har været tiden værd. Ja – faktisk har han blot fået endnu mere lyst til at videreuddanne sig og er sikker på, at akademiuddannelsen ikke skal være hans sidste.

- I butiksbranchen giver det stor respekt at have taget en decideret lederuddannelse. For ligesom andre unge butikschefer, så skal jeg jo også kunne lede medarbejdere, som bogstaveligt talt har stået i de samme sko i 20 år, fortæller Christian Diercks-Misch.

En god leder kan lede alt

Før han fik jobbet i Pet World i Sønderborg, fik han da også jobtilbud fra andre brancher. Blandt andet fra et køkkenfirma, som manglende en butikschef.

Så med sin nye lederuddannelse – og sine lederevner – er Christian også interessant for andre brancher.

- Hvis du er en god leder for dine ansatte og kan løfte butikken, så kan du sælge hvad som helst. Lige fra marsvin til køkkenborde, konstaterer Christian selv.

Han er oprindelig uddannet dyrepasserassistent og har arbejdet i dyrehandlere de seneste 10 år. Så han er er en sand dyreven og vild med at sælge alt fra marsvin til kattemad. 

Mine ansatte har fået færre sygedage, for de skal lige ned i butikken for at se, hvad ham chefen nu har fundet på af spændende nyt. Så de kommer, selv om de er snotforkølede, fortæller Christian.

Tidligere chef så Christians potentiale

Christians karriere er blandt andet gået forbi en 3000 m2 stor dyrehandel i Kollund. Det var her ejeren opdagede, at Christian havde lederpotentiale. Det var her ejeren opfordrede ham til at tage en lederuddannelse og gradvist overlod flere og flere opgaver til ham.

Og da ejeren selv var ved at være oppe i årene, indgik Christian også i planen i forbindelse med et generationsskifte. Finanskrisen brød ud, og generationsskiftet kom til at vare fem år. Og da det endelig var en realitet, ønskede ejeren også at indsætte sin søn, som Christian så skulle drive butikken sammen med.

To ejere - med forskellige ledelsesstile

Men ak – lederuddannelsen havde blandt andet forandret Christians ledelsesstil, og her var han og ejerens søn ikke enige.

- Jeg havde brug for at være et sted, hvor jeg kunne bruge alle mine nye redskaber. For jeg kunne jo se, at jeg kunne noget mere, siger Christian.

Så han solgte sin andel af butikken i Kollund og søgte nye udfordringer.

I september 2015 begyndte han hos Pet World i Sønderborg, hvor han et år senere blev kåret som årets butiksleder. 

Kontakt

  • Lone Hermann
    Lone Hermann
    Uddannelseschef
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Mia Petersen Wichmann
- Den her uddannelse har givet mig stor selvtillid som leder. Nu har jeg pludseligt fået noget at have det i, og jeg tror mere på mig selv.
Mia Petersen Wichmann
Divisions Manager hos Leman i Greve
Har læst akademilederen på IBA
Læs historien >>