Kristian Arentz

Blandet hold på varmepumpe-kursus

Med en baggrund som elektriker syntes Kristian Arentz sådan set, at han vidste en del om varmepumper. Men han tøver ikke med at anbefale akademifaget Varmepumper, som Solar og IBA udbyder i fællesskab.

Varmepumper

Med faget Varmepumper er du klædt på til at rådgive kunder og opsætte og montere varmepumper. Du får en grundlæggende viden om forskellige varmepumpesystemers fysik og driftsprincipper - og får samtidig kendskab til dimensioneringsgrundlaget for jordslanger og til de geotermiske ressourcer.

Blandet hold på varmepumpe-kursus

- Vi tilbyder varmepumpeløsninger og arbejder også med køl og installation, fortæller han om nogle af ydelserne fra Akjær El ApS, som han ejer sammen med Claus Thomasen. Ud over de 2 tæller det Skive-baserede firma 3 svende og 2 lærlinge.

Fra 1. april 2021 er det et krav, at man er certificeret for, at arbejdet med varmepumper kan udløse energisparetilskud. Kravet var da også baggrunden for, at Kristian Arentz meldte sig til uddannelsen. Derfor havde han måske ikke umiddelbart de store forventninger.

- Men det fungerede godt, at vi var et blandet hold. Vi var flere elinstallatører, men der var også nogle køleteknikere, som jo havde en anden indgangsvinkel. Det betød, at vi kom godt omkring i faget, og jeg synes, jeg lærte nye ting.

Klar anbefaling af kursus

Kristian Arentz’ vurdering er, at faget og undervisningen var ”vildt godt skruet sammen,” som han siger.

- Jeg vil klart anbefale andre at tage faget gennem Solar. For her forventes det, at man yder en indsats – og til gengæld får man en underviser, der ikke går ned i kadence på noget tidspunkt. Han ved utroligt meget, og hvis han får et spørgsmål, han ikke kender svaret på, så finder han ud af det. Han formåede virkelig at holde os fanget fra start til slut.

- Fik meget ud af uddannelsen

Kristian Arentz er selv uddannet elektriker og køletekniker.

- Jeg fik rigtig meget ud af uddannelsen, for kvaliteten var i orden.

- Jeg har en kammerat, der også var med, som er VVS-installatør, han havde selvfølgelig haft meget om varmeberegning i forvejen, men så var der andre ting, der var nye for ham.

Kurset i varmepumper kvalificerer til opnåelse af godkendelse som VE montør eller VE installatør. Kravet udspringer af et EU-direktiv, og tanken er, at højere kvalitet i arbejdet med varmepumpe-teknologien giver mere effektive varmepumper – og dermed større energibesparelser til gavn for miljøet.