Akademiuddannelse i Ledelse

Skab værdi med din bestyrelse som ejerleder

Faget er for dig, der ønsker at få mere ud af din bestyrelse som ejerleder, interesserer sig for de nyeste metoder, tendenser og trends og bestyrelsesarbejde i en strategisk kontekst.

Skab værdi med din bestyrelse som ejerleder er modul 1 af 2 på bestyrelsesuddannelsen.

Uddannelsen består af 2 moduler, hvor det er muligt både at tage begge moduler, eller at vælge modulerne seperat. Uddannelsen består af en stærk kombination af teori og praksis, og bygger på erfaringer og cases fra forskellige SMV virksomheder.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Faget Skab værdi med din bestyrelse som ejerleder  giver dig indsigt og viden om

Faget giver dig - som ejerleder - en værdifuld indsigt i samarbejdet med bestyrelsen. Du bliver i stand til at kunne identificere samspil og ledelsesroller. 

 • At ejerlederen får mere ud af sin bestyrelse som ejerleder.
 • Samspil og roller.
 • Ledelsesopgaven i en bestyrelse.
 • Bestyrelsesarbejde i en strategisk kontekst.
 • Temaer indenfor bæredygtighed, digitalisering/AI, Demografiske ledelsesudfordringer & forretningsudvikling (især de ledelsesmæssige).
 • Metoder og værktøjer, der klæder ejerlederen på til både at sammensætte den rigtige bestyrelse, samt bruge sin bestyrelse bedst muligt if. vækst og udvikling.

Hvilken værdi giver det dig som ejerleder

 • Du vil få en praksisnær og grundlæggende viden om bestyrelsens rammer og sammensætning, type mv, som vil give dig det faglige og personlige fundament til at sammensætte den rigtige bestyrelse, samt få mest mulig værdi ud af dit samarbejde med din bestyrelse.
   
 • Du vil få strategiske perspektiver & viden indenfor forretningsudvikling, strategi og ledelse, der kan hjælpe dig med at fokusere på strategisk niveau i dit samarbejde med bestyrelsen.
   
 • Du vil få den nyeste viden om trends og tendenser, samt metoder og værktøjer, der kan sikre, at du hele tiden har fokus på, hvordan omgivende trends og tendenser vil påvirke din virksomheds vækst og udvikling.
   
 • Du vil viden og indsigt i din egen personprofil og hvilke roller og kompetencer, du har behov for, for at skabe mest mulig værdi med din fremtidige bestyrelse, eller hvis du ønsker at arbejde for andre i deres bestyrelse.

Din arbejdsplads får stor gevinst af din viden på faget

 • Uddannelsen giver dig et grundlag til at arbejde med strategiudvikling, herunder digitalisering og grøn omstilling. Selskabsloven - hvad er bestyrelsens formelle rolle og finansiering af vækst og organisationsudvikling

 • Du har viden om tendenser og trends indenfor bæredygtighed og digitalisering og værktøjer og metoder til at arbejde med ledelsesmæssige dilemmaer (muligheder og trusler) if. trends og tendenser.

Hvem henvender bestyrelsesfaget sig til?

Faget er for ejerledere i SMV virksomheder, der ønsker at få endnu mere værdi ud af deres samarbejde med deres bestyrelse og samtidig ønsker at sætte fokus på den strategiske udvikling af deres virksomhed.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt uddannelsesforløb.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold