Begynd med det fag, du brænder for

Simone Donbæk har egentlig altid været god til at gå i skole, men hun har bare aldrig haft lyst til at være væk fra familiens virksomhed LEDON. En virksomhed som blev startet af hendes farfar, som hun i dag driver sammen med sin far.

Hun har derfor uden held været i gang med to videregående uddannelser men har begge gange oplevet, at hun har haft langt større viden og erfaring end sine jævnaldrende.

Inspirations- og karrieremøde

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for dit fag? Men ved du ikke helt, hvordan du skal gribe det an?

Så tag til et gratis karrieremøde:

Til mødet får du:

  • Afklaring om de muligheder du har for at efteruddanne dig
  • Viden om, hvordan du kommer til at stå stærkere i din karriere
  • Indblik i tendenser på jobmarkedet, og hvad de betyder for dig
  • En guide til hvordan du kommer videre med dine drømme.

 Læs mere og book et karrieremøde her >>

Et billede af Simone Donbæk.

Det var Business Kolding, der anbefalede Simone at kontakte IBA, fordi hun her kunne læse de fag, hun skulle bruge til at understøtte sin praktiske viden fra LEDON.

Fandt sin rette hylde på IBA

Hun fandt sin rette uddannelseshylde ved at bede om et karriemøde på IBA. Her mødtes Simone med karrierevejleder Gitte Valentin og lagde sine ønsker om viden på flere forskellige områder på bordet. 

- Jeg havde læst en del på websitet inden mødet, men det at få Gitte til at oversætte det hele, så jeg fik et overblik over uddannelses-verdenen, var mega godt, husker Simone.

Gitte fandt alle de fag, Simone havde brug for, og fortalte hende også, hvordan hun i stedet for en bestemt uddannelsesretning – kunne sammensætte det hele til en fleksibel akademiuddannelse.

Og så gav karrierevejlederen Simone det råd at begynde med det fag, som Simone havde allermest lyst til.

På IBA kunne Simone Donbæk selv skræddersy en uddannelsen.

På IBA skulle jeg ikke passe ind i en kasse – som på en fuldtidsuddannelse. Her kunne jeg selv skræddersy en uddannelse, der passede lige til mig, konstaterer Simone Donbæk.

Simone blev sulten efter mere

Det fik Simone til at kaste sig over faget ”Kommunikation i praksis”, og hun fandt hurtig ud af, at det passede hende perfekt at gå i skole mandag og tirsdag seks uger i træk. Herefter skulle hun skrive en opgave og forsvare den til eksamen. Og ja – så havde hun igen nogle måneder, hvor hun kunne koncentrere sig om sit arbejde 100 procent.

For selv om IBAs karrierevejleder fra begyndelsen advarede Simone mod at være tidsoptimist - ligesom så mange andre selvstændige – så er Simone blevet sulten efter mere viden og flere brugbare værktøjer.

Så siden sommer har hun læst både ”Kommunikation i praksis” og ”Strategisk kommunikation”. Og her i 2019 kaster hun sig over faget ”Ledelse i praksis”.

- Jeg har tidligere syntes, at det var trivielt at gå i skole. Men det synes jeg ikke på IBA. Her er spændende, og fagene giver utrolig god mening. Også i praksis for det er ikke ”bare” teori. Og oveni går jeg på hold med mange interessante mennesker, som også sidder i udfordrende stillinger rundt omkring, fortæller marketingchefen fra LEDON.

Simone der sidder ved en legeplads.

Det passer Simone godt at gå i skole de to første dage i ugen, for så kan hun tage nogle lange koncentrerede arbejdsdage på LEDON onsdag, torsdag og fredag.

Gør læringen bredere med nyt netværk

Via netværksgrupper fortsætter hun med at udveksle erfaringer med sine medstuderende.

For når hun er tilbage fra undervisningen, har hun god glæde af det, hun har lært:

- Jeg får meget mere ud over rampen, fordi jeg har så mange værktøjer med hjem. Det giver mig en vished for, at det vil virke, når jeg sætter noget i gang. Nu er det ikke længere bare min egen mavefornemmelse, jeg læner mig op ad. Nu kan jeg også måle, om det virker.

Kontakt

  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Simone Donbæk
- Selvom jeg har været i firmaet i mange år, så havde jeg brug for ny viden og værktøjer om kommunikation.
Simone Donbæk
Marketingchef hos Ledon
Har været til gratis karrieremøde og læser nu en fleksibel akademiuddannelse
Læs om Simones oplevelse med uddannelse på IBA >>
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev