Nagel Group fastholder sine medarbejdere ved at uddanne dem

Kan det virkelig betale sig at efteruddanne sine medarbejdere? Koster det ikke bare tid og penge? Og er det ikke også besværligt? Marck Thorning er HR Manager hos Nagel Group, en af Skandinaviens største transport- og speditionsvirksomheder. Hos ham er der ingen tvivl.

Skræddersyede uddannelser til virksomheder

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding kan I få et specialdesignet uddannelsesforløb og kompetenceløft, der udvikler og styrker virksomheden eller organisationen. Vi tilretter det, så det passer bedst muligt ind i jeres hverdag.

Vi tilbyder et bredt udvalg af uddannelser på akademi-, diplom eller masterniveau, der kan tages på dag- eller aftenhold ved siden af jobbet.

Læs mere her

- Vi har i høj grad fået det udbytte af uddannelse, som vi håbede på – og mere til. For os er der ingen tvivl om, at det kan betale sig. Vi kan bl.a. se en gevinst i forhold til fastholdelse af medarbejdere. Og de kommer glade og tilfredse tilbage fra undervisningen med en fyldt værktøjskasse, som de straks tager i brug, siger Marck Thorning.

Nagel Groups lastbiler kører med køle- og frostvarer i hele Danmark og meget af Europa. Den tyskejede virksomhed har hundredvis af medarbejdere i forskellige roller her i landet. I 2018 var der brug for et turnaround for at sætte gang i en god udvikling. Og her kom bl.a. større fokus på uddannelse.

Book et karrierermøde

- Det kan godt virke som en stor mundfuld at komme i gang med. Derfor har vi ud over selve uddannelserne også været rigtig glade for at få hjælp til alt det administrative. Her har samarbejdet med IBA været ufatteligt givende, siger Marck Thorning.

IBA Erhvervsakademi Kolding uddanner Nagel Groups funktionærer og ledere, og inden længe begynder 20 nye medarbejdere på lederuddannelser. Strategien er langsigtet og kører helt på skinner, mener Marck Thorning.

- Med sådan en satsning er det vigtigste succeskriterie, at medarbejderne kommer tilbage og siger, det har været godt. At de føler, de er blevet dygtigere til deres arbejde, og at det har skabt en større tilfredshed for dem. Og for os er det et plus, at vores samarbejdspartner (IBA) tager sig af størstedelen af administrationen, lyder det.

Onsdag d. 3. november fortæller Marck Thorning sammen med IBA’s chefkonsulent Ulrich Langeskov Roth Lassen mere om samarbejdet mellem Nagel Group og IBA. Det sker til Industriens Dag 2021 i Fredericia.