Introduktion til Additive Manufacturing (AM)

Er du interesseret i at træde ind i fremtidens teknologiske landskab og udforske grænserne for innovation inden for industriel 3D-print? Så er denne efteruddannelse skræddersyet til dig. Vi åbner døren til en verden af uendelige muligheder, hvor teknik, 3D-design, konstruktion og materialelære forenes i en unik efteruddannelse med Danmarks bredeste samling af maskiner inden for industriel 3D-print.

På uddannelsen vil du få en dybdegående forståelse for Additive Manufacturing (AM) og dets potentiale. Vi udruster dig med nøglerne til at analysere, hvornår og hvordan denne teknologi kan udnyttes mest effektivt, samt hvilke materialer og designs der bedst egner sig til forskellige formål.

Introduktion til Additive Manufacturing (AM) er et valgfag på akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion. Det tilbydes også som et selvstændigt fag.

Vær med til at danne et hold!

Skriv dig op her, så giver vi dig besked, så snart vi er mange nok.

Fornavn

Efternavn

Email

Tlf:

Karsten Friis Hansen
- Deltagerne får en viden, som de kan gå direkte hjem og bruge i deres virksomheder. Undervisningen er også lagt til rette, så man har mulighed for at arbejde med en case fra sin egen virksomhed.
Karsten Friis Hansen
Daglig leder hos IBA Nexttech
Læs hele historien her

Undervejs kommer du til at dykke ned i en række emner. Herunder:

  • De forskellige typer og metoder inden for industriel 3D-print og dens anvendelsesmuligheder.
  • Designprincipper og kreativitet i udnyttelsen af teknologien.
  • Processerne fra idé til færdigt produkt.
  • Viden om materialer og deres egenskaber, samt hvilke designs de bedst egner sig til.
  • Tooling for AM og dets rolle i forskellige processer.
  • Serieproduktion inden for AM.

Viden, færdigheder og kompetencer:

Efter endt uddannelse vil du besidde en omfattende viden om AM-typer og -muligheder samt materialetyper og deres anvendelsesområder.

Du vil også være i stand til at deltage aktivt i den kreative tankeproces bag produktudvikling i et AM-sammenhæng og håndtere praktiske udfordringer med lethed.

Endvidere vil du være rustet til at indgå i tværfaglige udviklingsprojekter og kontinuerligt tilegne dig ny viden inden for den teknologiske udvikling på området.

Som en del af uddannelsen skal du printe et produkt efter eget valg, og ved eksamen vil du skulle redegøre for dine valg og overvejelser i forbindelse med dette produkt.

Maskinparken hos IBA Nexttech

Vi råder over en bred vifte af printere, der kan håndtere materialer som plast, metal, kulfiber, nylon og meget mere. Vores faciliteter omfatter også efterbehandlingsmaskiner til rengøring, indfarvning og efterhærdning, så du kan få den fulde oplevelse af AM-processen.

Uddannelsens omfang og formål

Uddannelsen giver 5 ECTS og afsluttes med en mundtlig eksamen som består af en mundtlig prøve, et praktisk produkt og en disposition.

Hvem henvender Additive Manufacturing sig til?

Denne uddannelse henvender sig til alle, der ønsker at fordybe sig i 3D-print og forstå dets potentielle anvendelse, uanset om det er til personlig interesse eller til gavn for virksomheden. Dette fag er tilpasset så både personer uden kendskab kan være med og folk med stor viden vil ligeledes blive udfordret.

Lyder denne uddannelse som noget for dig?

Træd ind i fremtiden med os og opdag de uendelige muligheder inden for Additive Manufacturing. Tilmeld dig nu og tag det første skridt mod en spændende rejse ind i 3D-printens verden.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Innovation, produkt og produktion. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2020):

​AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Tidligere studieordning (2017):

AU i Innovation, produkt og produktion (PDF)

Studerende, der har gennemført et eller flere moduler efter en tidligere studieordning, kan afslutte uddannelsen efter disse tidligere regler op til 6 år efter det seneste modul er afsluttet, eller afslutte uddannelsen efter den nye studieordning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt