Salgsledelse

Ønsker du at arbejde strategisk med salg og varetage ledelse af egne sælgere? Så er Salgsledelse hos IBA lige noget for dig. På dette fag lærer du at planlægge og gennemføre salg på både B2B- og B2C-markedet med udgangspunkt i en funktion som salgsansvarlig. Du vil kunne lede salget i mål og udnytte virksomhedens vækstpotentiale.

Faget giver dig bevidsthed om salgets strategiske placering og forbindelse til virksomhedens andre afdelinger. Dette vil gøre dig i stand til at tage professionel del i ledelse af, planlægning af og eksekvering af virksomhedens salgsstrategi. Du opnår desuden forståelse for markedspotentiale og budgettering.

Samtidig lærer du om din egen rolle som salgsleder og får forståelse for, hvordan din ledelsesstil påvirker medarbejderne og de resultater, I sammen skaber. Du lærer at organisere salget og at træne dit salgsteam.

Faget er et valgfag på Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring.

  • Daghold
  • Aftenhold
DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
15/04 2024 kl. 09:00-16:00
16/04 2024 kl. 09:00-16:00
02/05 2024 kl. 09:00-16:00
03/05 2024 kl. 09:00-16:00
13/05 2024 kl. 09:00-16:00
14/05 2024 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
Afholdes den 7. juni 2022
Ansøgningsfrist: 01/04 2024
Prisen er eksklusiv litteratur
Tilmeld
DKK 4.900
Omfang: 10 ECTS
Ansøgningsfrist: 31/08 2023
Prisen er eksklusiv litteratur. Der er undervisning 10 torsdage aftener fra kl. 18:00-21:15. Faget afsluttes med mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales med underviser ved studiestart. Litteraturudgift ca. kr. 500-800. Du modtager information om litteraturkøb sammen med din optagelse ca. 10 dage før 1. undervisningsaften. Vi tager forbehold for ændringer.
Tilmeld

Vi er stolte af samarbejdspartnerne på vores mange uddannelser. Samarbejdet sikrer os altid den nyeste viden på området.

Dét lærer du på Salgsledelse

Overordnet giver Salgsledelse dig viden og indsigt i salgsorganisationen samt ledelse af salg i virksomheden. Du lærer at anvende forskellige metoder til at optimere salget, herunder planlægge og udføre virksomhedens salgsstrategi. Du kan glæde dig til at få detaljeret viden omkring:

  • Ledelses- og motivationsteori.
  • Salgslederens opgaver, lederstil, -rolle og -udvikling.
  • Rekruttering og aflønning af sælgere samt organisering af salget.
  • Træning og udvikling af sælgere og salgsorganisationen.
  • Planlægnings- og rapporteringssystemer samt salgsopfølgning.
  • Markedspotentiale og budgettering.

Få stærke kompetencer med Salgsledelse

Med en uddannelse i Salgsledelse får du stærke kompetencer, som du vil kunne bruge fremadrettet i din karriere. Salgsledelse er for dig, der ønsker kompetencer som:
 

  • At kunne varetage og honorere de ledelsesmæssige krav og forventninger, som dit salgsteam, andre afdelinger og øvrige interessenter stiller til dig som salgsleder. Du vil hurtigt kunne identificere, hvilke opgaver du skal løse, og hvilke roller du skal udfylde.
     
  • At kunne bruge centrale metoder til rekruttering, beslutning om aflønning af dit team, motivation, fastholdelse, træning og udvikling af den enkelte sælger såvel som den samlede salgsorganisation.
     
  • At kunne organisere jeres fælles salgsindsats, så ansvaret bliver hensigtsmæssigt fordelt. Herunder kender du til brugen af mellemhandlere og digitale salgsplatforme.
     
  • At kunne rapportere salget, foretage salgsopfølgning og bruge salgsunderstøttende teknologier. Du vil få forståelse for de forskellige værktøjers fordele og ulemper.

Salgsledelse skaber værdi for din arbejdsgiver

Ved at tage Salgsledelse som fag på IBA skaber du masser af værdi for den virksomhed, du er ansat hos. Virksomheden får nemlig en leder, der:
 

  • Kan identificere og beskrive de væsentligste salgsstrategiske problemstillinger og komme med bud på gode løsningsmuligheder.
     
  • Kan vurdere markedspotentialet og udarbejde salgsbudgetter efter forskellige metoder.
     
  • Kan give egne sælgere sparring på deres salgsplaner og følge op på sælgeres eller mellemhandleres salgsmål og salgsindsats samt foretage de nødvendige justeringer.
     
  • Kan bære et selvstændigt ansvar som salgsleder i praksis, udvikle sin egen praksis samt reflektere over sin rolle som salgsleder.
     
  • Kan deltage aktivt i et internt tværorganisatorisk samarbejde om at realisere organisationens mål.
Jens Lassen
- Salgsfunktionen har forandret sig mere de sidste to år end i de forrige ti år til sammen. Så det er i bedste fald nytteløst - i værste fald direkte farligt - at arbejde med salg på samme måde som før corona.
Jens Lassen
Adjunkt
Underviser i salgsfag på IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs hele historien her

Hvem kan læse Salgsledelse?

Akademifaget Salgsledelse er for dig, der har ansvar for salget i en virksomhed og skal lede både dig selv og dit team i mål. Du er måske salgsleder, salgschef, marketingchef eller Chief Commercial Officer (CCO) eller muligvis salg- og marketingchef. Du skal tænke strategisk, sætte mål og følge op på dem samt lede et team – og du skal kunne arbejde på tværs i organisationen.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

  • Lene Albæk Jensen
    Lene Albæk Jensen
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold
  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser

Uddannelseschef

  • Andreas Bach-Laursen
    Andreas Bach-Laursen
    Lektor og uddannelsesleder
Tommy Borg
- For mens jeg altid har arbejdet med salg, så er det jo nyere for mig at have et ledelsesansvar. Derfor er det rart med nogle teorier, man kan hænge sit arbejde op på. Jeg har helt sikkert fået teori og værktøjer, som hjælper mig i samtalerne med de kolleger, jeg har ansvaret for.
Tommy Borg
Salgschef hos Bøjsø Døre og Vinduer
Læs hele historien her
Sådan får Brian tid til job, familie og uddannelse