Salgsledelse

Led salget i mål og udnyt virksomhedens vækstpotentiale

På dette fag lærer du at planlægge og gennemføre salg på både B2B- og B2C-markedet med udgangspunkt i en funktion som salgsansvarlig.

Faget giver dig bevidsthed om salgets strategiske placering og sammenhæng til virksomhedens andre afdelinger, så du kan tage professionelt del i ledelse af, planlægning af og udførelsen af virksomhedens salgsstrategi. Du opnår desuden forståelse for markedspotentiale og budgettering.

Samtidig lærer du om din egen rolle som salgsleder og får forståelse for, hvordan din ledelsesstil påvirker medarbejderne og de resultater, I sammen skaber. Du lærer at organisere salget og at træne dit salgsteam.

Faget er et valgfag på Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring.

DKK 9.300
Omfang: 10 ECTS
Undervisningsdage:
13/04 2023 kl. 09:00-16:00
14/04 2023 kl. 09:00-16:00
01/05 2023 kl. 09:00-16:00
02/05 2023 kl. 09:00-16:00
11/05 2023 kl. 09:00-16:00
12/05 2023 kl. 09:00-16:00
Eksamen: :
2. juni 2023
Ansøgningsfrist: 30/03 2023
Prisen er eksklusiv litteratur
Tilmeld

Vi er stolte af samarbejdspartnerne på vores mange uddannelser. Samarbejdet sikrer os altid den nyeste viden på området.

Du får bl.a. viden og forståelse for

 • Ledelses- og motivationsteori.

 • Salgslederens opgaver, lederstil, -rolle og -udvikling.

 • Rekruttering og aflønning af sælgere samt organisering af salget.

 • Træning og udvikling af sælgere og salgsorganisationen.

 • Planlægnings- og rapporteringssystemer samt salgsopfølgning.

 • Markedspotentiale og budgettering.

Værdi for dig

 • Du kender til og kan honorere de ledelsesmæssige krav og forventninger som dit salgsteam, andre afdelinger og øvrige interessenter stiller til dig som salgsleder, og du ved, hvilke opgaver du skal løse, og hvilke roller du skal udfylde.
 • Du får viden og værktøjer, som du kan bruge til rekruttering, beslutning om aflønning af dit team, motivation, fastholdelse, træning og udvikling af den enkelte sælger såvel som den samlede salgsorganisation.
 • Du ved, hvordan du skal organisere jeres fælles salgindsats, så ansvaret bliver hensigtsmæssigt fordelt, og du kender herunder til brugen af mellemhandlere og digitale salgsplatforme.
 • Du lærer, hvordan du som salgsleder kan rapportere salget, foretage salgsopfølgning og bruge salgsunderstøttende teknologier. Du får forståelse for de forskellige værktøjers fordele og ulemper.

Værdi for din arbejdsgiver

 • Du kan identificere og beskrive de væsentligste salgsstrategiske problemstillinger og komme med bud på gode løsningsmuligheder.
 • Du kan vurdere markedspotentialet og udarbejde salgsbudgetter efter forskellige metoder.
 • Du kan give dine sælgere sparring på deres salgsplaner og følge op på sælgeres eller mellemhandleres salgsmål og salgsindsats og vurdere nødvendige justeringer.
 • Du kan kort sagt varetage et salgsledelsesansvar i praksis og desuden udvikle din egen praksis samt reflektere over din rolle som salgsleder. Det betyder, at du kan deltage aktivt i et internt tværorganisatorisk samarbejde om at realisere organisationens mål.
Jens Lassen
- Salgsfunktionen har forandret sig mere de sidste to år end i de forrige ti år til sammen. Så det er i bedste fald nytteløst - i værste fald direkte farligt - at arbejde med salg på samme måde som før corona.
Jens Lassen
Adjunkt
Underviser i salgsfag på IBA Erhvervsakademi Kolding
Læs hele historien her

Målgruppe

Akademifaget Salgsledelse er for dig, der har ansvar for salget i en virksomhed og skal lede både dig selv og dit team i mål. Du er måske salgsleder, salgschef, marketingchef eller Chief Commercial Officer (CCO) eller muligvis salg- og marketingchef. Du skal tænke strategisk, sætte mål og følge op på dem samt lede et team – og du skal kunne arbejde på tværs i organisationen.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Salg og markedsføring. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et "Indledende kursus" før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør særligt opmærksom på, at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et "Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning". Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Lene Albæk Jensen
  Lene Albæk Jensen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser & aftenhold
 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser

Uddannelseschef

 • Andreas Bach-Laursen
  Andreas Bach-Laursen
  Lektor og uddannelsesleder
Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev