Lykke Skræddergaard Nielsen
- Det driver mig fremad, at jeg kan relatere undervisningen til min egen hverdag. For når man kan det, så bliver det også nemmere at finde motivationen.
Lykke Skræddergaard Nielsen
Quality Manager hos Danish Crown
Læs hele historien om Lykke her ->>

Sådan foregår undervisningen i akademiuddannelse i ledelse

Vores undervisere tilstræber et tæt samspil mellem den studerendes praktiske erfaring og det teoretiske indhold. Det er målet, at de studerende skal udveksle erfaringer og inspirere hinanden på tværs af virksomheder og organisationer. For dig betyder det, at du og dine medstuderendes erfaring inden for det enkelte fagområde inddrages i undervisningen. Det gør, at du har de teoretiske og praktiske værktøjer til at kunne realisere eventuelle tilretninger eller nye retninger på din arbejdsplads.

Hvem læser akademiuddannelse i Ledelse?

Uddannelsen henvender sig til nuværende og kommende ledere i både den private og offentlige sektor. Du vil blive klædt på til at kunne varetage forskellige ledelsesopgaver med personaleansvar i både store og små virksomheder.

Sådan er dine jobmuligheder med en akademiuddannelse i Ledelse

Med en akademiuddannelse i Ledelse bliver du godt rustet til en bred vifte af stillinger i både offentlige og private virksomheder. Du vil også kunne bruge dine nye ledelseskompetencer i et selvstændigt erhverv og i forbindelse med nationale, såvel som internationale arbejdsopgaver.

Eksempler på jobmuligheder kan være projekt-/teamleder, afdelingsleder, værkfører eller personlig coach.

Sådan er Akademiuddannelse i Ledelse opbygget

Akademiuddannelsen består af:

  • Tre obligatoriske fag svarende til 30 ECTS
  • Valgfrie fag svarende til 20 ECTS
  • Et afgangsprojekt svarende til 10 ECTS

 

Fag

Akademiuddannelse i Ledelse er opdelt i fagmoduler og omfatter i alt 60 ECTS-point, der har nedenstående fordeling.
Hvert modul og det afsluttende projekt afsluttes med en prøve med bedømmelse efter karakterskalaen i Karakterskalabekendtgørelsen. 

Obligatoriske fag – i alt 30 ECTS:

Valgfrie fag – vælg 20 ECTS:

Afgangsprojekt – 10 ECTS
 
Bemærk, at du kan vælge frit mellem fagene inden for fagområdet ledelse, samt at de som minimum skal udgøre 10 ECTS point af dine valgfrie fag. Du har desuden mulighed for at vælge fag fra andre fagområder, dog højst 10 ECTS. Valgfagene afhænger udelukkende af dit valgte fokusområde på uddannelsen.
 
Når du har afsluttet 60 ECTS, er du akademiuddannet i Ledelse. Det svarer til en kort videregående uddannelse.
Christian Diercks-Misch
- Helt konkret kan jeg se, at jeg bruger gennemsnitligt 60 færre timer på en 16 ugers vagtplan, end mine kolleger gør.
Christian Diercks-Misch
Butikschef hos Maxi Zoo i Haderslev
Læs hvordan Christians lederuddannelse har gjort ham langt mere effektiv

Få udarbejdet din egen personlige uddannelsesplan

Går du med drømme om uddannelse eller opgradering inden for ledelse? Så kan et gratis og helt uforpligtende møde være det rigtige for dig.

I vores vejledning tager vi udgangspunkt i dine behov, ønsker, din baggrund og erfaringer, så du ender med en uddannelsesplan, der er tilpasset de ønsker, du har for din udvikling og din videre karriere. Det kan være ét eller flere enkelte fag - eller en hel uddannelse.

Kontakt vores dygtige uddannelseskoordinatorere, så hjælper de dig godt på vej.

Christina Beatrice
- Jeg fik stillet nogle rigtig gode spørgsmål til samtalen. Om hvad jeg arbejdede med nu, hvor jeg gerne ville hen, hvilken viden jeg skulle bruge, og hvad der kunne hjælpe mig på vej. Samtalen satte gang i en masse tanker, og jeg fik lavet en uddannelsesplan.
Christina Beatrice
Akademiuddannelse i Ledelse
Head of Sales and Marketing hos Agile Automotive
Læs mere om Christinas karriemøde her.

Akademiuddannelse - dit alternativ til HD 1. del

En akademiuddannelse tager du ligesom HD 1. del som efter- og videreuddannelse. Uddannelsen kan læses på deltid og sideløbende med dit arbejde. På IBA kan du læse en hel akademiuddannelse eller du kan vælge enkelte fag, som giver dig lige den viden, du har brug for.

En akademiuddannelse i Ledelse ligger på samme niveau som en kort, videregående uddannelse - og er et godt alternativ til HD 1. del.

Typisk varer en hel uddannelse 3 år og giver adgang til uddannelser på diplomniveau.

Martin fra Meldgaard har uddannet sig til Akademileder. Hør hvad det har gjort for ham:

For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.

Du kan ændre dit cookie-samtykke her

Afspil i stedet videoen på YouTube (Åbner videoen på YouTube)

Indledende kurser

Vil du forbedre dit grundlag for at gennemføre akademiuddannelsen, kan vi anbefale dig at vælge et indledende kursus først. Indledende kurser anbefales særligt, hvis det er længe siden du har studeret eller hvis du vælger et nyt fagområde.

Du finder information om kurserne her

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023 

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning 2022 revideret juni 2022

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 24. marts 2022

AU i Ledelse (pdf)

 

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.

Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Kontakt

  • Charlotte Bøgel Hald
    Charlotte Bøgel Hald
    Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
  • Gitte Valentin Sørensen
    Gitte Valentin Sørensen
    Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Christian Veng
- I bund og grund handler det om, at på en arbejdsplads skal vi samarbejde om at nå et godt resultat. Og jeg nyder, når andre går glad på arbejde med et smil på læben. Så er jeg lykkedes i mit job som leder.
Christian Veng
Dagrofa Foodservice
Læs hele historien her
Mette Cæcilia Markmann-Eriksen
- Jeg kan godt lide at konkurrere. Det presser mig professionelt, og det får man bare så meget personligt udvikling ud af. Jeg bryder mig ikke om at gå i stå, så jeg skal hele tiden være i gang med noget, som jeg kan lære af.
Mette Cæcilia Markmann-Eriksen
Chefkonditor hos Kageriget
Ung chefkonditor elsker at udfordre sig selv. Læs hele historien her >>