Digitale medier er grundlæggende for de fleste virksomheders kommunikation, og derfor lærer du også om webkommunikation og indhold til nettet.
God kommunikation er alfa og omega for virksomheden, da den kan skabe det positive image, som du og din virksomhed vinder med på et konkurrence-præget marked. De kompetencer får du med en akademiuddannelse i Kommunikation og formidling.
Jobmuligheder
Med en Akademiuddannelse i Kommunikation og formidling bliver du godt rustet til en bred vifte af stillinger i både offentlige og private virksomheder. Du vil også kunne bruge dine nye kommunikationskompetencer i et selvstændigt erhverv, samt i såvel nationale som internationale arbejdsopgaver.
Eksempler på jobmuligheder kan være kommunikationsmedarbejder, medierådgiver, webredaktør eller selvstændig konsulent med fokus på kommunikation, PR og web.
Uddannelsens opbygning
Akademiuddannelsen i Kommunikation og formidling består af:
- To obligatoriske fag svarende til 20 ECTS
- Valgfrie fag svarende til 30 ECTS
- Et afgangsprojekt svarende til 10 ECTS
Fag
Obligatoriske fag – i alt 20 ECTS:
- Kommunikation i praksis - 10 ECTS
- Strategisk kommunikation - 10 ECTS
Valgfrie fag – vælg 30 ECTS:
- Interkulturel kommunikation (Global kommunikation) – 5 ECTS
- Online kommunikation – 10 ECTS
- Sociale medier – 10 ECTS
- Præsentationsteknik – 5 ECTS
- Pressehåndtering i praksis – 10 ECTS
- Tekstforfatter - Skriftlig kommunikation – 5 ECTS
- Fundraising i praksis – 10 ECTS
- Grafisk facilitering i praksis - 5 ECTS
- Visuel kommunikation - 5 ECTS
- Digital indholdsproduktion (Content Creation) - 5 ECTS
- Videoproduktion og strategi - 5 ECTS
Afgangsprojekt – 10 ECTS
Bemærk at du kan vælge frit mellem fagene inden for det merkantile fagområde, samt at de som minimum skal udgøre 15 ECTS point af dine valgfrie fag. Du har desuden mulighed for at vælge fag fra andre fagområder, dog højst 15 ECTS.
Valgfagene afhænger udelukkende af dit valgte fokusområde på uddannelsen. For eksempel kan valgfag inden for fagområdet ledelse være interessante for kommunikationsmedarbejderen.
Når du har afsluttet 40 ECTS, kan du kalde dig merkonom. Når du har afsluttet 60 ECTS, er du akademiuddannet i Kommunikation og formidling. Det svarer til en kort videregående uddannelse.
Indledende kurser
Vil du forbedre dit grundlag for at gennemføre akademiuddannelsen, kan vi anbefale dig at vælge et indledende kursus først. Indledende kurser anbefales særligt, hvis det er længe siden du har studeret eller hvis du vælger et nyt fagområde.
Studieordning
AU i Kommunikation og formidling Januar 2021 (PDF)
Tidligere studieordning
AU i Kommunikation og formidling September 2020 (PDF)
Optagelseskrav
Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.
Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Kontakt
-
Gitte Valentin SørensenUddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelserTlf.: +45 72 11 82 63
-
-