Byg oven på dit svendebrev med en praktisk uddannelse for faglærte.

En akademiuddannelse gør dig endnu bedre til det, du er god til.

Læs mere om 'Byg Oven På'

Jobmuligheder

Med en Akademiuddannelse i Innovation, produkt og produktion bliver du godt rustet til en bred vifte af stillinger i både offentlige og private virksomheder. Du vil også kunne bruge dine nye kompetencer i et selvstændigt erhverv, samt i såvel nationale som internationale arbejdsopgaver.

Eksempler på jobmuligheder kan være produktudvikler, produktionschef, projektleder eller rådgivende konsulent.

Uddannelsens opbygning

Du kan vælge mellem tre retninger på uddannelsen. Det betyder, at du kan skræddersy dit forløb præcis efter dit ønskede fokusområde.

Bemærk at alle tre retninger består af de samme tre obligatoriske fag, samt et afgangsprojekt. Du har desuden mulighed for at vælge valgfag fra andre akademiuddannelser.

Akademiuddannelsen består af:

 • Tre obligatoriske fag svarende til 20 ECTS
 • Retningsfag og valgfag svarende til 30 ECTS
 • Et afgangsprojekt svarende til 10 ECTS

Obligatoriske fag på alle tre retninger – i alt 20 ECTS

1. Retning: Innovation

Med uddannelsesretningen Innovation sikrer du dig værktøjerne til at analysere, tilrettelægge og vurdere en virksomheds forskellige problem-stillinger med særlig fokus på innovation. Du lærer, hvordan du styrer og skaber innovative processer, og leder projekter. Vi anbefaler, at du tager faget Projektledelse forud for Innovationsledelse.

Fag – 30 ECTS

2. Retning: Produktion

Med uddannelsesretningen Produktion sikrer du dig værktøjer til at analysere, tilrettelægge og vurdere en virksomheds problemstillinger med særlig fokus på produktionsoptimering. Du lærer at vurdere faktorer som produktions- og optimeringsteknikker, logistiske forhold, samt hvordan du leder projekter.

Fag – 30 ECTS

3. Retning: Almindelig

Med uddannelsesretningen Almindelig sikrer du dig værktøjer til at analysere, tilrettelægge og vurdere en virksomheds problemstillinger med fokus på både innovation og produktionsoptimering. Du bestemmer selv dit fokusområde på uddannelsen igennem din sammensætning af valgfag. Bemærk dog at minimum 15 ECTS af dine valgfrie fag skal komme fra fagområdet Service, produktion og IT.

Valgfrie fag – 30 ECTS

Når du har afsluttet 60 ECTS, er du akademiuddannet. Det svarer til en kort videregående uddannelse.

Indledende kurser

Vil du forbedre dit grundlag for at gennemføre akademiuddannelsen, kan vi anbefale dig at vælge et indledende kursus først. Indledende kurser anbefales særligt, hvis det er længe siden du har studeret eller hvis du vælger et nyt fagområde.

Du finder information om kurserne her

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Bente Petersen
- Min virksomhed har efter endt uddannelse oprettet en ny stilling til mig på baggrund af mine nye kompetencer. Så uddannelsen har direkte kvalificeret mig til at gå fra timelønnet assistent til funktionæransat tekniker.
Bente Petersen
Quality Technician
Dan-Foam ApS