Akademiuddannelsen består af

Fire obligatoriske fag svarende til 20 ECTS
Retnings- og valgfag svarende til 30 ECTS
Et afgangsprojekt svarende til 10 ECTS

Når du har afsluttet 40 ECTS, kan du kalde dig merkonom. Når du har afsluttet 60 ECTS, er du akademiuddannet i Informationsteknologi. Det svarer til en kort videregående uddannelse.

Uddannelsens opbygning

Du kan vælge mellem tre retninger på AU i Informationsteknologi. Det betyder, at du kan vælge et forløb, der passer med dit ønskede fokusområde. Du vælger din retning, når du tilmelder dig uddannelsen.

Du har mulighed for at specialisere dig indenfor følgende retninger:

 • Softwareudvikling
 • Webudvikling
 • Systemadministration

Bemærk at alle tre retninger består af de samme tre obligatoriske fag, samt et afgangsprojekt. 

Om afgangsprojektet

Dit afgangsprojekt i Informationsteknologi er individuelt, og danner grundlaget for en mundtlig eksamen med ekstern censur.

Afgangsprojektet sættes i gang med en halv dags undervisning, hvor du sammen med andre, som også skal i gang med at skrive afgangsprojekt, får undervisning i, hvordan et afgangsprojekt bygges op, hvad det skal indeholde osv.

På IBA har vi fokus på individuel vejledning, så vi kan være så tæt på dig og dit projekt som muligt. Efter undervisningen får du tildelt en vejleder, som følger dig og dit projekt frem til den mundtlige eksamen. Vejlederen har fokus på dig og din problemstilling og kan tilbyde dig 3 vejledningssamtaler af en times varighed.

Ud over vejledning har du også adgang til en læringsportal, hvor du finder nyttige videoer og alt det materiale, du har brug for til dit afgangsprojekt.

Jobmuligheder

Med en Akademiuddannelse i Informationsteknologi bliver du godt rustet til en bred vifte af stillinger i både offentlige og private virksomheder. Du vil også kunne bruge dine nye IT-kompetencer i et selvstændigt erhverv, samt i såvel nationale som internationale arbejdsopgaver.

Eksempler på jobmuligheder kan være systemudvikler, programmør eller IT-projektleder.

Indledende kurser

Vil du forbedre dit grundlag for at gennemføre akademiuddannelsen i Informationsteknologi, kan vi anbefale dig at vælge et indledende kursus først. Indledende kurser anbefales særligt, hvis det er længe siden du har studeret eller hvis du vælger et nyt fagområde.

Du finder information om kurserne her

UDDANNELSEN UDBYDES VIA VORES E-LEARNING PLATFORM SMARTLEARNING.

Hold dig opdateret. Tilmeld nyhedsbrev

Studieordning

Studieordning pr. august 2022

AU i Informationsteknologi (PDF)

Tidligere studieordning pr. april 2019

AU i Informationsteknologi (PDF)

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU) eller en relevant erhvervsuddannelse (EUD) samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Desuden anbefaler vi, at ansøgere på AU i Informationsteknologi har faglige forudsætninger svarende til matematik niveau C samt engelsk niveau C.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
Theis Corfixen
- Det er unikt, hvordan IBA har sammensat uddannelsen som webudvikler. Dem, der har designet uddannelsen, har forstået, hvordan medarbejderne kommer til at arbejde hos os i erhvervslivet efterfølgende.
Theis Corfixen
Technical Manager i Vaimo
Har undervist på Webudvikling
Mette Reinholt Mortensen
- Vi er glade for at webudviklerne fra IBA får en kombineret viden om både back-end og front-end. Vi har hårdt brug for deres arbejdskraft! Manglen på kvalificeret arbejdskraft er det eneste, der begrænser vores vækst her i Hesehus.
Mette Reinholt Mortensen
Direktør, leverance og udvikling
E-handelshuset Hesehus