11 nyuddannede akademiledere fik papir på deres evner

Med et karaktergennemsnit på 10,86 i deres 6 eksaminer har et hold ny-udklækket akademiledere god grund til at være stolte. De roser deres underviser, Benny Gammelgaard, fra IBA til skyerne.

Men han har også kun ros til overs for deres arbejdsindsats. For alle 11 arbejder som mellemledere eller ledere på deres arbejdspladser rundt om i Danmark. Og det har gjort dem topmotiverede for at suge teorien til sig.

Akademilederen

Med en akademileder uddannelse får du en værktøjskasse du kan bruge til at arbejde med strategisk lederskab, organisation, projektstyring og ledelse i praksis.

Særligt for uddannelsen:

 • De studerende læser på det samme hold fra start til slut.
 • De læser 6 fag og har den samme underviser på alle fag.
 • Underviseren fungerer også som vejleder og tager ud og besøger de studerende undervejs.

Uddannelsen tager to år, og undervisningen foregår på daghold.
Der er cirka 30 undervisningsgange. 

Stemningsbillede af de 11 nyudklækkede akademiledere

De 11 nyudklækkede akademiledere har efter 2 års uddannelse fået papir på deres kunnen. De 4 kvinder og 7 mænd er alle mellemledere eller ledere og kommer fra forskellige arbejdspladser, som geografisk er spredt fra Viborg til Greve.

Uddannet på 2 år

De flotte eksamenskarakterer er givet af 6 forskellige censorer, for akademilederne har læst 6 fag på daghold i løbet af 2 år. Forleden fik de så overrakt deres eksamensbeviser og har nu papir på deres lederevner.

- Jeg har været leder i 10 år, men har jo ikke haft noget bevis på mine lederevner. Det har jeg fået nu. Jeg har været utrolig glad for uddannelsen - og ikke mindst vores underviser, siger Mia Petersen Wichmann, som er leder for ledere hos Leman i Greve. 

Billede af de flotte karakterer, som Benny Gammelgaard skrev op til receptionen.

6 censorer har bedømt holdet til deres 6 eksaminer. Og det har givet et hav af flotte karakterer. Dem skrev underviser Benny Gammelgaard op til receptionen. Som man kan se, så har halvdelen af karakterne været 12-taller. En meget stor del 10-taller - mens kun 3 af de i alt 66 karakterer har været 7-taller.

Samme underviser på 6 fag

Benny Gammelgaard er fast underviser på uddannelsen til Akademileder. Han sammensætter og underviser selv på de 6 fag, som uddannelsen rummer.

- Ved at jeg underviser på samtlige 6 fag på uddannelsen, så minimerer vi spildtid. For jeg kan starte nøjagtigt der, hvor vi er nået til. Det giver en kontinuerlig undervisning til gavn for alle, siger Benny Gammelgaard. 

Benny Gammelgaard har været ansat på IBA siden 2008. Han har selv en baggrund som leder og konsulent. Så han er meget proces-orienteret.

En personlig uddannelse

Benny tager ind imellem undervisningsdagene ud og besøger lederne på deres arbejdspladser. Her vejleder han dem i forhold til de opgaver, som de skriver op til den mundtlige eksamen på hvert fag. Men han fungerer også som coach på deres ledelsesmæssige udfordringer på arbejdspladsen.

- Det her er jo en personlig uddannelse. Det er ikke firmaet, der har fået en uddannelse. Det er jer. Og I har nogle mennesker ude på jeres arbejdspladser, som I skal lede. Det skal I blive ved med at gøre jer umage med, sagde Benny Gammelgaard i sin tale til akademilederne, da de dimitterede og fejrede det ved en reception på IBA.

Han håbede, at han i løbet af de to år havde givet dem en rummelig værktøjskasse, som kunne gavne dem som ledere fremover.

Mia Wichmann kørte fra Greve til Kolding for at tage Akademileder uddannelsen på IBA. Læs hendes historie >>

Nyoprettet netværk

De 11 ledere sagde da heller ikke farvel - men derimod på gensyn til hinanden. For de ville gennem en nyoprettet Facebookgruppe blive ved med at sparre med hinanden og dele deres udfordringer som ledere. Og så ville de fysisk sætte hinanden i stævne en eller to gange om året.

De holder kontakten

- Man skal ikke undervurdere et netværk. Det er yderst brugbart. Så derfor vil jeg arrangere et virksomhedsbesøg hos vores afdeling i Fredericia næste år. Her skal der også være tid til at høre, hvordan det går, og hvilke udfordringer vi sidder med, fortæller Mia Petersen Wichmann.

Hun er leder for ledere hos Leman i Greve og er gladeligt kørt til Kolding for at få undervisning på IBA. 

Kontakt

 • Benny Allerup Gammelgaard
  Benny Allerup Gammelgaard
  Seniorkonsulent
 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
Anders Salling Larsen
- Uddannelsen som Akademileder er en virkelig relevant uddannelse for mig. Den kombinerer min praktiske viden og erfaring fra dagligdagen med den tilhørende teori.
Anders Salling Larsen
Udviklingschef, jem & fix A/S