Installationsbranchens lederuddannelse
Service - Installationsbranchens lederuddannelse
Skab bedre service og få mere tilfredse kunder og samarbejdspartnere og dermed en bedre forretning.
Den bedst mulige daglige kontakt med kunder og samarbejdspartnere er vigtig, hvis du og din virksomhed vil have så god en forretning som muligt. Det gælder for alle de af virksomhedens medarbejdere som har kontakt til kunder og samarbejdspartnere. I faget ser vi på hvad service er og hvordan man skaber bedre service gennem egen og kollegers adfærd og kommunikation. Du får redskaber og værktøjer til at sikre dette både i dagligdagen og ved reklamationer og positive forespørgsler.
Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding og Solar A/S.
Faget giver en introduktion til grundlæggende teknikker i forbindelse med at planlægge, gennemføre og følge op på god service for dermed at skabe gode kundeoplevelser som grundlag for at få en bedre og mere rentabel virksomhed. Du får forståelse for vigtigheden af at arbejde med serviceholdninger og arbejde med egen rolle som servicegiver og deltager i et serviceteam.
I faget lærer du at aflæse din kunde og dine samarbejdspartnere og du får indsigt i, hvordan du skaber tillid og bedre relationer gennem både verbal og nonverbal kommunikation for dermed i sidste ende at få flere og mere tilfredse kunder og færre dyre misforståelser i forhold til samarbejdspartnere.
I faget Service får du viden om
- Servicebegrebet – hvad er god service?
- Holdninger til god service – både individuelt og i team
- Servicedesign
- Planlægning og målsætning
- Kommunikationsværktøjer og modeller
- Personprofiler
- Spørgeteknik og aktiv lytning
- Reklamationsbehandling og modeller.
Faget Service giver dig og din arbejdsgiver disse fordele
- Du lærer, hvordan kommunikation er et væsentligt omdrejningspunkt i servicearbejdet - og hvordan personlighed og kommunikationsform kan påvirke din service over for dine kunder.
- Du får en grundlæggende forståelse for serviceholdninger, så du lærer hvordan du går fra passiv ekspedition til aktiv servicehåndtering.
- Du lærer, hvordan du samarbejder med forskellige kundetyper, så du kan udvise fleksibilitet og dermed opnå bedre serviceresultater.
- Du kan styrke virksomhedens service, så virksomheden opnår flere loyale kunder.
- Du kan bidrage til arbejdet med implementering af service som en del af virksomhedens værdier.
Niveau
Installationsbranchens lederuddannelse er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse.
Hvis du gerne vil tage en hel Akademiuddannelse, kan du tage et ekstra akademifag samt et afgangsprojekt, og dermed få en Akademiuddannelse i Ledelse.
Studieordning
Studieordning pr. 1. januar 2023
Studieordning 2022 revideret juni 2022
Studieordning pr. 24. marts 2022
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Vidste du fx, at langt de fleste, der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.
Er du faglært eller ufaglært, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse på akademiniveau med op til 10.000 kr. om året.
Læs mere om dine muligheder for tilskud til efteruddannelse.
Realkompetencevurdering
Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.
Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.
Afmeldingsbetingelser
Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.
Ved dokumenteret sygdom, afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.