Praktikopholdet er i finalen

IBA-studerende har designet inventar som bruges i flygtningelejr

E-designer Josephine har i sin 4-måneders praktik hos Real Relief i Kolding udviklet hylder og gardiner, som bruges i sheltere i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos. Josephines praktikophold er i finalen i Årets IBA Praktik 2016.

”One of our interns, Josephine Denice Bygvraa Nielsen, has nominated us as Best IBA Internship Company 2016. We are now in the finals, and among the 5 best out of 57 companies. We can only recommend having interns from IBA Erhvervsakademi Kolding. They are very well qualified," skrev Trine Sig på Facebook, da hun fandt ud af, at hun og forretningspartneren, Torben Holm Larsen (blå skjorte på fotos), var i finalen til Årets IBA Praktik. 

Trine og Torben ejer sammen Kolding-firmaet Real Relief, som netop har modtaget to designpriser for deres sheltere til flygtningelejre.

Hør hvorfor Josephine har indstillet sit praktikophold

Josephines inventar er i brug

Josephine Denice Bygvraa Nielsen (grøn bluse på fotos) studerer E-design på IBA og har været så imponeret over sin praktikvirksomhed, at hun har indstillet Real Relief til prisen for det bedste ophold.

I sin praktik har Josephine designet inventar til sheltere såsom hylder, lofthængende net til tøj, væghængte lommeophæng, opbevaringsbøtter og såkaldte ”adskillelses-gardiner”. De kan bruges til at dele shelteren op i mindre rum - blandt andet hvis shelteren skal bebos af både mænd og kvinder.

Faktisk skulle Josephine sammen med en medpraktikant designe inventar til tre Lifesheltere på bare tre dage. Det fik det gjort - og deres nyskabelser blev straks taget i brug i flygtningelejren på Lesbos. 

Fik sit foto på væggen

Josephine følte sig velkommen i sin praktikvirksomhed fra første dag, for Real Relief havde hængt et foto op af hende på deres ”familie-træ, hvor billeder af alle ansatte hænger.

- Allerede på min første dag havde jeg både navneskilt på døren til mit kontor, velkomstbrev på skrivebordet og mit foto hang på væggen sammen med de andre, siger Josephine Denice Bygvraa, som også derfor har indstillet sin virksomhed til prisen som Årets IBA Praktik 2016.

Josephine er dermed en af de 57 praktikanter, som alle har indstillet. Men Josephines indstilling er udvalgt til finalen i slutningen af maj.

Praktikanter er vores DNA

Real Relief har i foråret 2016 haft praktikanter fra fire forskellige uddannelser på IBA, og det er bestemt ikke første gang.

- Det at have praktikanter fra IBA er blevet en del af vores firmas DNA. Vi har en multikulturel grundholdning og producerer og sælger til mange forskellige lande, så praktikanter med forskellige nationaliteter er særdeles gavnlige for os, smiler Torben Holm Larsen.

Indstillingen er et skulderklap

Han er imponeret over Josephine og roser hende og hendes medpraktikanter for at være særdeles selvkørende, fordi han og hans kompagnon, Trine, rejser så meget rundt i verden, som de gør. Det er derfor vigtigt, at praktikanterne kan ”drive sig selv” og har styr på opgaverne.

Og så er han naturligvis stolt af, at Josephine har indstillet sit praktikophold som det bedste:

Det er virkelig et klap på skulderen til os. Det er så dejligt, at de er så glade for at være her. Og vi håber da, at den finaleplads fortsat kan hjælpe os med at tiltrække de allerbedste bedste praktikanter. 

Læs mere om uddannelsen som E-designer

Kontakt

 • Jette Sørensen
  Jette Sørensen
  Konsulent, IBA Erhverv. Rekruttering af stude- rende til praktik og studiejob.
 • Britt Johnsen
  Britt Johnsen
  Journalist og presseansvarlig. Ansvarlig for Årets IBA Praktik og Landsfinalen
 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder for optagelse. Underviser i markedsføring.