Finalist til Årets IBA Praktik

Christian havde "kant" nok til Danske Bank

Finansøkonom Christian Aagaard Jensen (i blå skjorte på foto) har været så vild med sit praktikophold hos Danske Bank i Fredericia, at han har indstillet det i konkurrencen, Årets IBA Praktik.

Blandt 57 indstillinger valgte fagjuryen Christians og sendte ham og Danske Bank videre til finalen.

Og det er filialchef Søren Andersen (i habitjakke på foto) fra Danske Bank i Fredericia glad for. Indstillingen er for ham beviset på, at Christian og Danske Bank i Fredericia er et godt match:

- Vi gør os virkelig umage med først at udvælge de rigtige praktikanter og siden at give dem et godt og lærerigt praktikforløb. Så den her indstilling er utrolig vigtigt for os. 

Hør hvorfor Christian har indstillet sit praktikophold hos Danske Bank

Vil have praktikanter med "kant"

For det er langt fra tilfældigt, at det netop blev den 33-årige tidligere professionelle soldat, Christian Aagaard Jensen, som fik praktikpladsen i Danske Bank i Fredericia. For filialchef Søren Andersen tager helst de IBA-praktikanter, som har noget livserfaring med sig. De skal, som han siger, have lidt ”kant”.

- Jeg vil gerne have nogle praktikanter ”der spræller”. Jeg kan jo lære noget af den feedback, jeg får fra Christian, som har en militærbaggrund, siger Søren Andersen og roser sin modne praktikant:
- Christian har fra begyndelsen været langt fremme. Han er god til at tale med vores kunder og mestrer de individuelle samtaler.  

Christian følte sig hjemme

Finansøkonomen Christian har selv været kunde i banken lige siden, han var knægt. Og han har altid følt sig velkommen i de flotte omgivelser, som var Danske Banks første filial uden for København. I banken midt i Fredericias gågade føler han sig hjemme. Derfor var det her, han søgte om at komme i praktik som en afsluttende del af sin IBA-uddannelse.

For at komme igennem nåleøjet til en af Danske Banks filialer, foregik der dog først et grundigt HR-arbejde. Christian blev sammen med en flok ansøgere fra hele landsdelen inviteret til en workshop. Her blev han sammen med de andre finansøkonom-studerende sat til at løse forskellige opgaver, mens filialdirektørerne holdte nøje øje med dem.

Som Søren Andersen forklarer, så er observationerne med til at sikre, at ansøgerne også er dem, de udgiver sig for at være. Ansøgerne bliver siden personligheds-testet, hvorefter kun de rette får tilbudt praktikplads. 

Også praktikantvejlederen er nøje udvalgt

Tilbage i banken gør Søren Andersen herefter et stort nummer ud af at finde den rigtige medarbejder til at være praktikantvejleder. Det skal virkelig være én, som brænder for det.

Det har Christians vejleder, Allan Friis Andersen, været et fremragende eksempel på.  For ja - især de første tre uger, bruger vejlederen en stor del af sin arbejdstid på at hjælpe praktikanten. Og det skal der være energi til.

Praktikantvejleder Allan Friis Andersen har en baggrund i Dansk Supermarked og har her lært folk op mange gange. Og så var han knapt færdig som trainee selv, da han blev vejleder for Christian i Fredericia. Så han kunne, som han siger ”sortere det kedelige fra og give Christian en masse kvalitetstid”.

Så Christians frygt for, at praktikanter blot var dem, der rendte rundt nede i arkivet med en stak papirer, blev hurtigt gjort til skamme. 

Christian kom på "tynd is"

I stedet blev der fyldt viden på, alt imens Allan udfordrede Christian.

Christian fik hurtigt lov at holde møder med unge kunder, som på deres 18-års fødselsdag skulle introduceres til en masse nye mulighed og forpligtelser. Praktikantvejleder Allan Friis Andersen var med på "en lytter" og kunne bagefter evaluere mødet med Christian. Hvad gik godt, og hvad kunne Christian have gjort endnu bedre?

- Min vejleder har været god til at skubbe mig ud på ”tynd is”- og væk fra det sikre. Nogle gange er det også bare sket helt af sig selv ved, at jeg har taget telefonen. De udfordringer har accelereret min faglige og min personlige udvikling voldsomt, siger Christian Aagaard Jensen.

Christian går lige det ekstra skridt

Fra vejlederen er der stor ros til praktikanten:

- Folk kan godt lide at snakke med Christian. Høj som lav. Christian er god til mennesker, og han går lige det ekstra skridt for kunderne. Han griber for eksempel selv telefonen og ringer til ”Udbetaling Danmark”, hvis der er en kunde, der ikke har fået sine penge.

Og den hjælpsomhed falder helt i tråd med Danske Banks ønske om at gå langt for sine kunder.

Derfor har Christian både fået tilbudt sommerferiejob i filialen i Gothersgade og har også et trainee-forløb, som venter på ham til september og halvandet år frem.

Så fremtiden i Danske Bank er sat på skinner. 

Læs mere om uddannelsen som Finansøkonom

Kontakt

 • Jette Sørensen
  Jette Sørensen
  Konsulent, IBA Erhverv. Rekruttering af stude- rende til praktik og studiejob.
 • Britt Johnsen
  Britt Johnsen
  Journalist og presseansvarlig. Ansvarlig for Årets IBA Praktik og Landsfinalen
 • Niels-Jørgen B. Madsen
  Niels-Jørgen B. Madsen
  Studievejleder for optagelse. Underviser i markedsføring.