Ledelse i praksis

Skab overblik og udvikling i en ellers travl og udfordrende hverdag.

Faget er et af de obligatoriske fag på akademiuddannelsen i ledelse.

I faget arbejder du med dig selv som leder. Du får indblik i forskellige lederroller og blive bevidst om din egen ledelsesstil. Du får også viden om motivation og om, hvordan du bedst kan motivere dine medarbejdere.

Faget indeholder også undervisning i kommunikation, hvor du får redskaber til at arbejde bevidst og konstruktivt med kommunikation og konflikthåndtering i hverdagen. Samtidig får du et indblik i, hvilke forventninger dine kolleger og medarbejdere har til dig og din lederrolle.

Du bliver i stand til at analysere de ledelsesmæssige problemstillinger, som du møder i din dagligdag og giver dig værktøjerne til at løse dem. 

Dette hold er målrettet dig, der er i job. Se hold for ledige >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.800
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 8 dage fra uge 18

En del af faget kan være e-learning.

Der er undervisning 9.00-15.15 hver mandag og tirsdag i uge 18-21.

­

Tilmeld
DKK 4.100
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 14 undervisnings-aftener: Mandage kl. 18:00 - 21:30

En del af faget kan være e-learning.

Faget afsluttes med mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart.

Litteraturudgift: Ca. 500-800 kr.

Ansøgningsfrist:
Mandag den 28.8.2017

Vi tager forbehold for ændringer.

Tilmeld
Anne Sofie Diepeveen
Jeg vil anbefale alle at videreuddanne sig. Det er så godt givet ud. Du får mulighed for at jonglere med langt flere bolde i praksis med mere uddannelse.
Anne Sofie Diepeveen
Teamleder på Plejecenter Bonderupgård i Vanløse
Uddannet AU i ledelse i slutningen af 2016
Læs Anne Sofies historie

Du forbedrer din evne til effektivt at analysere de enkelte situationer, og du kan nemt omsætte værktøjerne fra uddannelsen til brug i din daglige ledelse af medarbejdere. Det bliver uundværlig viden i din praktiske ledelse på jobbet, og du vil hurtigt se mærkbare resultater.

Christian Diercks-Misch
Jeg har kunnet mærke, at jeg har fået noget ud af hver eneste dag, jeg har læst min lederuddannelse. Og samtidig har jeg fået en stor viden om LEAN, som jeg kan bruge til at trimme butikken med.
Christian Diercks-Misch
Butiksleder i Pet World i Sønderborg
Kåret som årets leder af Pet World kæden
Læs hvorfor Christian fik prisen

Du lærer om:

 • Lederstile og lederroller

 • Motivation

 • Situationsbestemt ledelse

 • Personlig planlægning og delegering

 • Kommunikation

 • Konflikthåndtering 

Værdi for virksomheden

 • Du bidrager til bedre kommunikation og færre konflikter i dagligdagen

 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at arbejde bevidst med ledelse og udvikling

 • Du øger medarbejdertilfredsheden og effektiviteten ved at motivere og udvikle medarbejderne

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der ønsker grundlæggende ledelseskompetencer; herunder indføring i ledelsesformer og -værktøjer. Ledelse i praksis er for dig, der allerede har ledererfaring, og som gerne vil have et bedre teoretisk fundament for din lederrolle, og for dig, der er på vej ind i en ny rolle og ønsker at opnå større ledelsesfaglig indsigt, og som muligvis er ved at uddanne sig til merkonom i ledelse.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

AU i Ledelse (PDF)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Vidste du fx, at langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse?

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de uddannelser, du finder på IBA Erhvervsakademi Kolding.

Læs om økonomi og tilskud til din efteruddannelse

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få lavet en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem, og hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Undervisere

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Kasper Lindgaard
Den alsidige undervisningsform gav pote fra dag 1. Jeg har fået gode, konkrete værktøjer til at arbejde med kommunikation, medarbejderudvikling og konflikthåndtering, og den faglige ballast giver mig også noget på det personlige plan.
Kasper Lindgaard
Debitor Teamleder, Semler Servicecenter
Casper Middelbo
Efteruddannelse er vigtigt. Både for virksomhedens skyld, men også for din egen. Det er vigtigt, fordi man skal holde sig opdateret og motiveret. Og fordi man skal udfordre sig selv. Sådan opnår man personlig udvikling.
Casper Middelbo
Privatrådgiver, Sydbank