Forandringsledelse

Grib forandringerne og gør dem til en naturlig del af virksomhedens hverdag.

På uddannelsen bliver du præsenteret for teknikker, der ruster dig til at planlægge og gennemføre forandringer i virksomheden, samtidig med at du får indblik i både det organisationsmæssige og psykologiske aspekt i selve processen.

Den globale udvikling betyder, at virksomhedernes største udfordring i dag er konstant forandringsparathed. Men det kræver en indgående viden om, hvordan organisationer og mennesker reagerer på forandring for at kunne analysere og lede forandrings- og udviklingsprocesser succesfuldt i virksomheden.


Dette hold er målrettet dig, der er i job. Se hold for ledige >>

 • Daghold
 • Aftenhold
DKK 9.800
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 6-8 dage fra uge 34

En del af faget kan være e-learning.

Faget afsluttes med en mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart.

Der er undervisning 9.00-15.15 mandag og tirsdag fra uge 34.

Tilmeldingsfrist:

Senest 14 dage før studiestart.

­

Tilmeld
DKK 4.100
Eksamen: Mundtlig
Omfang: 10 ECTS
Varighed: 12-14 undervisnings-aftener: Tirsdage kl. 18:00 - 21:30

En del af faget kan være e-learning.

Faget afsluttes med en mundtlig eksamen. Eksamensdatoen aftales senest ved studiestart.

Litteraturudgift: Ca. 500-800 kr.

Ansøgningsfrist:
Mandag den 28.8.2017

Vi tager­ forbehold for ændringer.

Tilmeld
Anne Sofie Diepeveen
Jeg vil anbefale alle at videreuddanne sig. Det er så godt givet ud. Du får mulighed for at jonglere med langt flere bolde i praksis med mere uddannelse.
Anne Sofie Diepeveen
Teamleder på Plejecenter Bonderupgård i Vanløse
Uddannet AU i ledelse i slutningen af 2016
Læs Anne Sofies historie

På uddannelsen får du kendskab til de centrale teorier og metoder, som du skal bruge til at styre et forandringsforløb. Du lærer om strategi- og planlægningsprocessen i forbindelse med forandringen, og kommer til at arbejde med forskellige forandringsmodeller og teorier.

Igennem praksisnære øvelser bliver du præsenteret for de ledelsesmæssige krav og forventninger, der stilles til dig i rollen som forandringsleder. Du bliver også i stand til at håndtere det enkelte menneskes psykologiske reaktion på forandring.

Du får desuden indsigt i kommunikationens rolle i forhold til forandring og lærer at forholde dig analyserende i forhold til kommunikationssituationen, så du bedre kan kommunikere forandringens mål, vision og strategi ud til målgruppen.

Du lærer om:

 • Forandringsmodeller og teori
 • Lederens rolle i forandring
 • Kommunikation som forandringsværktøj
 • Strategi- og planlægningsprocessen
 • Den psykologiske dimension i forandring

Værdi for virksomheden

 • Du styrker hele organisationen vha. dit psykologiske indblik i den enkelte medarbejders adfærd og reaktion
 • Du forbedrer effektiviteten ved at gøre virksomheden forandringsparat
 • Du styrker virksomhedens konkurrenceevne ved at opsøge og udnytte forandringerne og dermed være et skridt foran konkurrenterne

Målgruppe

Forandringsledelse er for alle, der er interesseret i ledelse og organisationsudvikling. Såvel ledere, projektledere, konsulenter, som medarbejdere, der ønsker konkrete redskaber til at forberede og lede forskellige typer af forandrings- og udviklingsprocesser, kan få et rigt udbytte af uddannelsens indhold.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Ledelse. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med at du deltager på et fagmodul.
Vi gør særligt opmærksom på at der er projektskrivning i fagmoduler, som afsluttes med mundtlig eksamen. Er det længe siden du sidst har lavet projektarbejde, så er det en rigtig god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

­

Studieordning

AU i Ledelse (PDF)

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af de enkelte hold

Hvis der er ledige pladser optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.

Kontakt

 • Charlotte Bøgel Hald
  Charlotte Bøgel Hald
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser daghold
 • Gitte Valentin Sørensen
  Gitte Valentin Sørensen
  Uddannelseskoordinator og administrativ leder. Akademi- og diplomuddannelser
 • Marianne Rasmussen
  Marianne Rasmussen
  Uddannelseskoordinator. Akademiuddannelser aftenhold
Casper Middelbo
Efteruddannelse er vigtigt. Både for virksomhedens skyld, men også for din egen. Det er vigtigt, fordi man skal holde sig opdateret og motiveret. Og fordi man skal udfordre sig selv. Sådan opnår man personlig udvikling.
Casper Middelbo
Privatrådgiver, Sydbank